Olyan helyek, ahol az ember igazán egyedül van

2018.03.28. 15:34

Áprilisban következő nagylemezével jelentkezik Álmos Gergő projektje, a mïus: erről a már egy dal premierezett a BBC Radio-n, Brandt Brauer Frick és a brit Vessels készített remixeket, Laurent Garnier és Peter Kruder is játszotta aktuális kedvencei között.

02 mius 2017 @Szemerey

Az új klipet Szemerey Bence és Lődi Áron rendezték, és először a Stenken lehet látni, ők készítették a Bánkitó aftermovie-ját is. 

A Heavy Heart című dalban közreműködik a Deep Glaze vagy Tape Delay zenekarból is ismert Szőke Zoltán.  "Ehhez a dalhoz nagyon sokáig kerestem a megfelelő ének karaktert, emiatt majdnem lemaradt a lemezről. Míg egyszer Zolot teljesen véletlenül hallottam nyáron élőben énekelni egy akusztikus koncerten. Éreztem, hogy Zoli kicsit levegős, lágy, de néhol mégis karcos a hangja, valamint hiteles megjelenése tökéletes választás lesz." A klipben is Szőke Zoli szerepel, a forgatáson teljesen ráhangolódott a saját szövegének magányos, útkeresős hangulatára. 

A dal magányos, kiüresedett hangulatát vizuálisan a Budachrome csapata teremtette meg. "A zene adta magányosságra próbáltunk képi párhuzamokat keresni a klippel. Olyan tereket próbáltunk meg keresni és előállítani, amelyekben az ember igazán egyedül van, és akár lelki vagy fizikai valójában is elveszhet bennük. " - magyarázza Szemerey Bence és Lődi Áron a klip koncepcióját.

A Twentytwo 22 című nagylemez április 6-án jelenik meg vinylen a Théque Records gondozásában, ami után a zenekar Berlinből egy kisebb turnéra indul a lemezen is közreműködő lengyel Raf Skowronskival, amit Budapesten május 12-én az Akváriumban zárnak, iamyank warmupjával kiegészülve.

Ne maradjon le semmiről!