Hova menjünk nyáron fesztiválozni?

kultrovat podcast
2018.06.12. 18:59

A tavalyihoz hasonlóan ismét végigvesszük a Kultrovat Podcast legújabb adásában, hogy idén milyen magyar fesztiválokra érdemes elnézni, mik lesznek az újdonságok, és hol lépnek fel a legmenőbb zenekarok. Az adés két vendége Egyedi Péter, az Óriás frontembere és a Fishing on Orfű kommunikációs vezetője, illetve Czeglédi Szabolcs, a Run Over Dogs frontembere és a Bánkitó zenei felelőse.

Az adásban kicsit részletesebben foglalkozunk azzal, hogy a Fishing on Orfű idén szakít a hagyományokkal, és több rendszeresen meghívott, népszerű magyar zenekar helyett nagyobb figyelmet fordít a feltörekvő produkciókra, illetve arról is, hogy a Bánkitó hogyan igyekszik egyre több nemzetközi produkciót elhívni a fesztiválra, és ilyen esetekben mikre érdemes figyelni.

Ezen kívül beszélünk még

  • a Kolorádó,
  • a Volt,
  • a Balaton Sound,
  • a Campus,
  • a Művészetek Völgye
  • és a Sziget

fesztiválokról is.

Ugyan nagyon próbáltunk egy óra alatt maradni, de a rengeteg fesztivál miatt ez szinte képtelenség lett volna, a 75 perces adásba így sem tudtunk minden magyar zenei fesztivált bezsúfolni. Viszont egy kicsit beszélünk a visszatérő Fekete Zajról, az egyik legjobb, alig ismert fesztiválról, az UbikFarmról, és az ősszel másodjára megtartott Vanishing Pointról is.

Miért jó ez?

Podcastot hallgatni nagyon jó. Hosszú utazásokon, amikor már az összes zenénket rongyosra hallgattuk, és kiolvastuk a könyvet, és egyébként is ráz a busz/vonat, és összefolynak a betűk. És míg olvasni csak nehézkesen, podcastot hallgatni vezetés közben is lehet, sokkal jobb élmény mint bármelyik kereskedelmi rádió reklámszüneteit nyomogatni. Podcastot hallgatni futás és edzés közben is nagyon hasznos, mert így szellemileg nem vész kárba az az idő sem, amit a testedzésre fordítunk. Podcastot hallgatni takarítás és mosogatás közben is nagyon élvezetes, úgy elszáll az idő, mintha sosem lett volna. Sőt, ha nem olyan a munkája, mint nekünk, hogy szavakat kell egymás mögé rakni, hanem mondjuk pixeleket vagy dobozokat, akkor még munka közben is csak úgy szalad vele az idő.

Ne maradjon le semmiről!