Dave Grohl szívesen dobolna az AC/DC-ben

2018.11.07. 10:47

Mi meg szívesen hallgatnánk a játékát, legalábbis én biztosan – nem mintha bármi bajom lenne Phil Rudd atomóraszerű pontosságával vagy Chris Slade szellősebb, tempósabb stílusával, egyszerűen érdekelne, mit tudna kihozni a Touch Too Much lüktetéséből vagy a The Jack lassú bluesából.

Grohl egyébként a Forbesnak nyilatkozott tök más témában (a tegnapi amerikai választásokról kérdezték), és a végén megkérdezték, mégis, melyik zenekarban játszana legszívesebben, ha tehetné. A Nirvanában dobosként, a Foo Fightersben énekes-gitárosként szereplő Grohl habozás nélkül vágta rá, hogy az AC/DC-ben.

Phil Rudd ugyan visszatért, de ettől még szívesen kipróbálnám magam velük. A régi albumokon több volt a dinamika, még nem állt be a groove annyira, mint később. Azt imádnám játszani. A zenéjük kulcsa egyébként Phil, ő tartja össze az egészet.

A vágyálomból valóság ezúttal nemigen lesz, az AC/DC ugyanis valóban Phil Rudd dobossal rögzíti új albumát Vancouverben, legalábbis annál a Warehouse Studiosnál látták látták a dobost, ahol az AC/DC az előző három albumát rögzítette. Turnézni viszont nem ő volt velük legutóbb, hanem a kilencvenes években a zenekarba egyszer már beszálló Chris Slade, mert Rudd ellen nyomozás folyt gyilkosságra való felbujtásért.

Slade így tolta a For Those About to Rockot Donningtonban (és Budapesten is):

Phil Rudd meg így Buenos Airesben (és Budapesten is):

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?