Lemondta izraeli koncertjét egy Pink Floyd tribute zenekar

2018.12.09. 19:20

Lemondta izraeli turnéját a Pink Floyd számait játszó zenekar Roger Waters, a Pink Floyd egyik alapító tagjának nyomására – írja a Jerusalem Post online kiadása.

A UK Pink Floyd Experience három koncertet adott volna január elején Beér-Seván, Tel-Avivban és Haifán. Végül a Bojkott, Tőkekivonás, Szankciók (BDS) elnevezésű, Izrael-ellenes mozgalmat támogató Waters vasárnapi felszólítására lemondták az előadásokat.

Szánalmasan rosszindulatú és tiszteletlen lépés lenne Izrael szegregált közönsége előtt énekelni dalaimat és hozzájárulni az ország rasszista és apartheid kormányának kulturális szerecsenmosdatásához. [...] Az emberek, akiket szórakoztatni szándékoznak, megölik szomszédaik gyermekeit, naponta lövik le őket hidegvérrel. Minden emberiesség nevében kérlek benneteket, hogy hallgassátok meg kérésemet, és még ma mondjátok le.

– írta Waters Facebook-üzenetében.

A koncertek törlésére felkért együttes néhány órán belül ugyancsak a Facebookon jelentette be, hogy egyik izraeli fellépésüket sem tartják meg. Az Egoeast szervezőiroda továbbra is mindent elkövet, hogy mégis fellépjenek. Szerintük van rá esély, hogy mégis megrendezik a koncerteket.

A UK Pink Floyd Experience 2017 januárjában sikeres turnét tartott ugyanezekben az izraeli városokban. Az akkori szerepléseik nem okozott semmiféle gondot vagy negatív visszhangot. A bejelentés után internetes támadások érték őket, és felszámolták a Facebook-oldalukat.

(MTI)

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM