Popsztárok beszélnek sírva a milliókat sikkasztó producerről

2019.03.14. 11:40

Megjelent a Lou Pearlmanről szóló dokumentumfilm, a The Boy Band Con: The Lou Pearlman Story előzetese. Ebben többek között a Backstreet Boys és az`NSync több tagja (kivéve a legsikeresebb szólókarriert építő Justin Timerlake-et) beszélnek arról, hogy a 2016-ban meghalt menedzser hogyan verte át őket.  Pearlman nagy hatású producer, menedzser volt, aki tulajdonképpen kitalálta a fenti együtteseket. De a zenekari tagok elmondása szerint több volt nekik, mint egy főnök, a barátjukként, sőt amolyan apafiguraként tekintettek rá.

Ehhez képest Pearlman évekig átverte őket, miközben dollármilliókat kerestek neki, állításuk szerint ebből alig kaptak vissza valamit. De nemcsak őket, hanem egy csomó más embert is becsapott. Lényegében pilótajátékot szervezett, amiben a korábbi befektetőket az újonnan érkezett befektetők pénzéből fizették ki, egészen a rendszer összeomlásáig. Két évtized alatt több mint 300 millió dollárt csalt ki kisbefektetőkből és bankokból. Több száz keresetet nyújtottak be a ellene, egyet Backstreet Boys tagjai is. Végül 2008-ban huszonöt év börtönbüntetésre ítéltek sikkasztásért. A börtönben halt meg 62 éves korában három évvel ezelőtt.

A filmben megszólal Aaron Carter, a  Backstreet Boys egyik tagjának, Nick Carternek szintén popkarriert építő öccse, aki egyszerűen sírva fakad, amikor felidézi Pearlman manipulációit.

A The Boy Band Con: The Lou Pearlman Storyt a jelenleg is zajló South by Southwest Film Festival keretében mutatták be Amerikában. 

Ne maradjon le semmiről!