Meghalt Scott Walker

2019.03.25. 11:54

76 éves korában meghalt Scott Walker kultzenész, írja a The Guardian. Az énekes-dalszerző halálának hírét pályájának legutolsó kiadója, a 4AD jelentette be hétfőn.

A kiadó közleménye szerint Scott Walker a zenéjével ezrek életét gazdagította, és rengeteg előadót inspirált. A zenész halálának okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A zenész 1943-ban, Noah Scott Engel néven, született Ohióban, Kaliforniában nőtt fel, majd 1964-ben a Walker Brothers tagja lett. 1967-ben kezdett szólókarrierbe, majd 1970-ben brit állampolgárságot kapott – de már 1965-től az Egyesült Királyságban élt.

1967-tól haláláig Walkernek 18 szólóalbuma jelent meg, több filmzenét is írt, legutóbb Natalie Portman és Jude Law tavaly bemutatott, Vox Lux című mozijához. 2006-ban dokumentumfilm is készült róla, a 30 Century Man egyik executive producere David Bowie volt.

Scott Walker zenéje – David Bowie mellett – olyan előadókra volt hatással, mint Leonard Cohen, Julian Cope, Jarvis Cocker, Antony Hegarty, Alex Turner, valamint Thom Yorke és a Radiohead. Thom Yorke a Twitteren is megemlékezett Walkerre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport