A$AP Rockyt kiengedik a börtönből

2019.08.02. 19:39 Módosítva: 2019.08.02. 20:01

A pénteki tárgyaláson úgy döntött a bíró, hogy az augusztus 14-i ítélethirdetésig kiengedik a svédországi börtönből A$AP Rockyt - írja a Reuters. Azt nyilatkozta, szeretne végre egy rendeset fürdeni, és találkozni a családtagjaival. A rappernek nem kell Svédországban maradnia ez idő alatt.

063 908464548
Fotó: Phillip Faraone / Getty Images Hungary

Az amerikai rapper július 3-án került börtönbe egy június 30-ai utcai verekedés miatt. Súlyos testi sértés miatt emeltek ellene vádat, két ismerősét és a testőrét is bevitték. Két fiatallal, a 19 éves Mustafa Jafarival és egy barátjával balhéztak össze, akik több videó tanúsága szerint hosszú ideig követték, zaklatták őket, és a rapper szerint valamilyen szer hatása alatt állhattak. Rocky azt mondta, próbálták békésen lerázni őket, de hiába kérték, hogy hagyják békén őket. Aztán a végén elfajultak a dolgok.

Rocky már az első napokban panaszkodott az embertelen körülményekre, amik a börtönben fogadták. Később Kanye West közbenjárására maga Donald Trump is a svéd hatóságokhoz fordult, hogy engedjék ki a rappert a börtönből. Ez nem történt meg, sőt, a tárgyaláson az ügyész fél éves börtönbüntetést kért A$AP Rockyra. 

A tárgyalás már szerdán elkezdődött, a pénteki nap volt a harmadik tárgyalásnap.

A vád szerint A$AP Rocky a dulakodás közben egy, a kezében lévő üveggel támadt Jafarira. A rapper azzal védekezett, valóban volt a kezében üveg, de csak egy pillanatra kapta fel, majd le is tette, nem használta fegyverként. Azt elismerte, hogy ő is beszállt a verekedésbe, de csak azután, hogy a két férfi rátámadt a testőrére.

Az ügy további részleteiről nemrég jelent meg az Indexen nagyobb cikk.