Az utcán verik meg Scherer Pétert Reisz Gábor új klipjében

2020.01.08. 14:19

Reisz Gábor videóklipet rendezett Egyedi Péter Mindenkinek megvan a maga története című szólólemezének nyitódalához. A klipben Scherer Péter a főszereplő, akit a mai fiataloktól kezdve óvodásokon át nőkig aztán tényleg mindenki megver séta közben.

A Mmamt az Óriásban és a Rájátszásban szereplő Egyedi Péter szóló-alteregója, aminek első lemeze, a Mindenkinek megvan a maga története című szólólemez 2019-ben jelent meg: az Indexen egyébként az éves toplistánkra is rákerült. Korábban az Indexnek Egyedi azt mondta a Mmamt-ról, hogy "Talán soha semmi nem mutatott annyira pontosan engem, mint ahogyan ez a lemez teszi."

Ennek a lemeznek az első dalához, a Meztelenhez készítettek most videóklipet is. A klipet Reisz Gábor (Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Rossz versek) rendezte, a klip rendesen elvert főszereplőjét pedig Scherer Péter játszotta:

 A klip születéséről Egyedi Péter azt mesélte,

Nyáron találkoztunk először Gáborral és kiderült, hogy ismeretlenül is nagy tisztelői voltunk egymás munkásságának. Én nagyon szerettem a filmjeit, ő pedig hallgatta a szólólemezemet. Pár hónappal később megkerestem, hogy lenne-e kedve bármilyen formában segíteni és ő egyből igent mondott.

Egyedi elmondása szerint ezután már az ötletelés során kiderült, hogy van közös mondanivalójuk, Reisz pedig hozott magával stábot és klipötletet is. Reisz Gábor szerint habár 

több dalra is volt ötlet, de talán ez a legizgalmasabb, legalábbis nézői szempontból mindenképp. Hogy reagálunk, ha nem látjuk az okot, csak az okozatot? Felháborodunk? Együttérzünk, esetleg szánjuk az illetőt?

A klipben nagy szerepe volt Szűcs Ildikónak és profi kaszkadőr csapatának, illetve a főszereplő Scherer Péternek is. Scherer szerepeltetése Reisz ötlete volt, a színész pedig egyből igent mondott a projektre. Ő azt mondta ezzel kapcsolatban

Még nem volt ilyen feladatom, hogy reggel köszönünk egymásnak, aztán jól megvernek, a végén meg még futnom is kell 1,5 km-t.

 Egyedi Péter szólóprojektjét legközelebb a TRIP hajón lehet megnézni március 14-én.