Új Red Hot Chili Peppers-dallal hangolódhatunk a hétvégére

2022.02.04. 10:58
Tavasszal új albummal érkezik a legendás zenekar, nyáron pedig a Puskás Arénában tombolhatnak a rajongók.

Több generáció cseperedett fel lemezein, és került a Red Hot Chili Peppers a világ első számú zenekarai közé. A négyfős csapat nem csak a turnézáshoz tér vissza, egy új lemezt is piacra dobnak tavasszal. Az érkező Unlimited Love című album meghatározó gitárosuk, John Frusciante nagy visszatérése. Az albumról pedig ma jelent meg az első videóklip.

A legutóbbi, 2016 nyarán kiadott The Getaway című RHCP-lemez óta vártuk ezt a napot, miután a zenekar életébe visszatért John Frusciante gitáros, 2020 elején pedig bejelentették, hogy nekiláttak az új lemez munkálatainak, méghozzá ismét Rick Rubin producerrel. Az érkező, 17 dalból álló lemez debütáló száma egyből videóklippel indította újra az RHCP-rajongók szívét. A Black Summer az ausztráliai bozóttüzeknek állít emléket.

Az a célunk, hogy elvesszünk a zenében. Több ezer közös és magányos órán át csiszoltuk képességeinket egymás folyamatos támogatásával, hogy a lehető legjobb albummal rukkoljunk elő. Antennáink egy túlvilági kozmoszra kapcsolódtak, átkozottul hálásak voltunk a lehetőségért, hogy együtt lehettünk egy szobában, és megpróbálhattunk jobbá válni. Napok, hetek, hónapok teltek egymást hallgatva, komponálással, szabad jammeléssel. Epekedünk azért, hogy fényt gyújtsunk a világban, hogy felemeljük, összekapcsoljuk és összehozzuk az embereket

 – nyilatkozták a zenekar tagjai az új albumról.

Az új album április 1-jén válik elérhetővé, így akik már gőzerővel készülnek a zenekar június 15-ei budapesti, Puskás Arénában megrendezett koncertjére, a régi kedvencek mellett új számokkal hangolódhatnak a zúzdára.