Paul Anka is Budapestre látogat

2019.03.26. 10:38

A kanadai születésű sztár a CELEBRATING 60 YEARS OF HITS - HIS WAY című turnéjával érkezik Budapestre idén nyáron, vagyis júliusi koncertjén az elmúlt hatvan évének munkásságából kapunk összefoglalót. Nevéhez többek között olyan slágerek köthetők, mint a Diana, a My Way, a (You're) Having My Baby, a Don't Like To Sleep Alone vagy a Times of Your Life.

Paul Anka a kanadai Ottawában született. Zenei pályafutása már egészen kiskorában elkezdődött: kórusban énekelt, zongorázni tanult, tizenhárom évesen amatőr előadói esteken lépett fel, ahol egyre erősödött azon elhatározása, hogy énekes és dalszerző lesz. Első slágere a Diana 15 évesen sztárrá tette. Nem sokkal később már olyan hírességekkel turnézott mint Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Frankie Lymon és Chuck Berry. 

Nagy sikerű dalai közé tartozik az Oscar-díjra jelölt 1962-es A leghosszabb nap című film főcímdala is,  valamint ő jegyzi a televíziótörténet leghosszabb ideig sugárzott, a The Tonight Show with Johnny Carson című műsor főcímdalát is. A hatvanas évek vége felé írta meg a My Way-t Frank Sinatrának, a hetvenes években pedig megszülettek az újabb slágerek. Stúdióművészként elért későbbi sikerei közé tartozik a slágerlistára került Hold Me Til the Morning Comes, amelyet duettben énekelt Peter Ceterával 1983-ban, valamint a spanyol nyelvű Amigos album 1996-ban és a Body of Work, az 1998-as duetteket tartalmazó album, amelyenközreműködött Frank Sinatra, Céline Dion, Tom Jones és a művész lánya, Anthea Anka is.

Karrierjének kezdete óta dalait összességében több mint százmillió alkalommal adták elő szerte a világon, a Billboard slágerlista állandó szereplője, több mint 126 albuma készült angolul, japánul, németül, spanyolul, franciául és olaszul, nagy- és kislemezei összesen több mint kilencven millió példányban keltek el.