Dj Bootsie magyaros hiphoppal került a CSI: Miami helyszínelőkbe

2008.07.24. 10:30
A magyar dj első szólólemezén található számot az amerikai sorozat készítői találták megfelelőnek egy jelentéktelen jelenet felturbózására.

Yonderboi és Zagar együttesének egykori lemezlovas tagja nemzetközi vizekre evezett a Horsriders Towards the Abyss című számával. Dj Bootsie (Solymosi Vilmos) száma a hazánkban is népszerű CSI: Miami helyszínelők című sorozatban bukkan fel – tudtuk meg a mai Blikkből.

A zenész első szólóalbumán (The Silent Partner) szereplő számra a sorozat készítői egy válogatás CD-n figyeltek fel. Bootsie addig nem is tudott arról, hogy megvették a számát, amíg egy ismerőse fel nem hívta rá a figyelmét.

A számban magyaros hangzású hegedűszó- és gyermekkórusminták is hallhatóak, mindezt hiphop aláfestéssel és Bootsie-féle sctratcheléssel fűszerezve. Bootsie a lemezen a rap zene magyarosításával próbálkozott meg – olvasható a művész Myspace oldalán. A kellemesen bólogatós szám egy körülbelül félperces, "pörgős" jelenetnek lett az aláfestése, amikor a nyomozók apróhirdetéseket bújnak (lásd videó).

Bootsie's track in CSI MIAMI TV series_48 hours to live