Buli Castro teraszán

2008.06.24. 11:48
Az Index fesztiválblogja

A balatonaligai volt pártüdülő egyes számú villájának teraszán, pár méterre a Balatontól szervez bulit most hétvégén a Girls & Mathematics közkedvelt csapata. A gyengébbek kedvéért: ebben a villában szállt meg annak idején Fidel Castro, Mao és Brezsnyev (meg ugye Carlos is, nem hivatalosan). Most hétvégén hazai és brit lemezlovasok, illetve egy tehetséges rockzenekar és egy fiatal énekesnő zenélnek a pázsiton, a buli déli napsütésben kezdődik, és ugyanabban ér véget, egy nappal később.

A helyszín eredeti állapotában van megőrizve, korabeli bútorokkal és bárpulttal. A házibuli hangulatú minifesztivál szombaton (június 28-án) kezdődik délután 3-kor, úgyhogy lehet majd zenére pancsolni, lesz grillsütés is, aki pedig nem bírja a tempót, az kivehet egy szobát az üdülőben, vagy persze ledőlhet egy-két órára a parton, illetve ízlés szerint a bárszéken.

A G&M első strandbulijában a nem olyan rég aktív So HOT Right Now női szervezői is részt vesznek, az ő fő profiljuk a kevésbé ismert lemezlovasok itthoni bemutatása, ennek megfelelően fellép majd a bulin Jay Shephard, aki londoni és ilyet zenél, őt a kezdeti lazulósabb elektronika után pedig a nottinghami Raw Hedroom követi majd egy fokkal pumpálósabb, ám nem kevésbé izgalmas house-szal, ilyennel ni. Mindketten élő szettel jönnek, bár Shepheard a későbbiekben dj-zik is majd, nagyjából a reggeli kávé és kutyasétáltatás mellé. De lesz ám rock-koncert is, a három tagú The Go Betweens zenekar (énekesnő+két fiú, gitár, dob) lép fel a teraszon éjjel 10-11 körül, előtte és utána pedig hazai dj-k, a házigazdák Total Carlos, Tom Select és Benson Madame mellett meghívott vendégek, pl. Soulrise (Mustbeat), illetve Grasshop (Hypnosis). A buli vasárnap délig tart, a belépő 1500 forintba kerül.