Miért kell a Szigetre fekete törülköző és kis Buddha?

2008.08.07. 14:35
Az Index fesztiválblogja

Különös kívánságokkal állnak elő a jövő heti Sziget fesztiválon fellépő zenekarok, egyesek minta nélküli fekete törölközőt kérnek, míg mások varrókészletet; egy punk banda pedig 7 felbélyegzett levelezőlapra tart igényt. 

Vető Viktória, a Sziget sajtófőnöke csütörtökön elmesélte: az egyik punk zenekar azzal a kéréssel fordult a szervezőkhöz, hogy a backstageben és a színpadnál legyen 6 darab 50 literes szemetes műanyag zsákokkal, továbbá igényt tartanak 4 partvisra 2 felmosóra vödörrel együtt, 2 gumipartvisra és 2 kisebb szemetes vödörre. Mindezeken túl a keverőpultnál is legyen egy nagy kuka és az öltözőben is szemetesek, hamutartók.

Egy csapat arra kérte a szervezőket, szerezzenek egy kisebb gyermekkórust, amelynek tagjai egy-két számba beszállnának, de volt olyan is, aki kerekesszékes lelátó építését igényelte a színpad elé. A kívánságok között szerepelt még az is, hogy senki ne dohányozzon a környéken, de érdekes az a kérés is, amely szerint az együttes 7 felbélyegzett levelezőlapot kér az öltözőjébe - sorolta Vető Viktória. 

A sajátos kérések közt volt az egyik énekesnőé, aki varrókészletet és 12 szál hosszú szárú rózsát rendelt magának, egy brit zenekar pedig egy csomó italt, két karton cigarettát és egy kis Buddha-szobrot szeretne kapni. Mások pedig kikötötték, hogy csak fekete törölközőt hajlandók használni, lehetőleg minta nélkül. 

A sajtófőnök közlése szerint van olyan zenekar, amely bár csak háromtagú, összesen 7 nagy, úgynevezett nightliner busszal érkezik. Az érdekesség, hogy a zenekari tagok ebből csupán négyet foglalnak el, hárommal a csapat kísérői jönnek. Más banda azonban kizárólag nagy egyterű személygépkocsikkal hajlandó Budapesten közlekedni. Az sem titok, hogy az Iron Maiden Boeing 757-esét az együttes frontembere, Bruce Dickinson is szokta vezetni - jegyezte meg Vető Viktória. 

"A zenekarok általában rendkívül ökotudatosak, csak környezetbarát termékeket kérnek lebomló csomagoló anyagokban" - tette hozzá Vető Viktória a zenekarok étel-ital igényeivel kapcsolatban.

A sajtófőnök hozzátette: azért nem említett neveket, mert a sztárok kívánságai a szerződés részét képezik.