A 2009-es Sziget első nevei

2009.03.22. 15:47 Módosítva: 2009.05.24. 10:50
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
The Offspring, Fatboy Slim, Placebo
Tovább »
Napijegy
10000 Ft
Bérlet
30000-45000 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
480 Ft
Lángos
500 Ft
 

Ting TingsÉv eleje óta jöttek itt sorban a hírek, hogy kik lépnek fel a nagy európai fesztiválokon, egyedül a mi legnagyobb bulinkról, a Szigetről nem tudtunk semmit, csak pletykákat. Most viszont már itt van az első hivatalos hír a fellépőkről, amik közül hirtelen nem is tudjuk kiválasztani melyik a legnagyobb név, szóval inkább nézzük sorjában. (Annyit azért elárulunk a bevezetőben, hogy nulladik napos fellépő még nincs, tehát lehet még reménykedni nagy névben.)

A mínusz egyedik napon a debreceni Tankcsapda tudja majd le a szokásos szigetes buliját, de persze kissé megturbózva azt, ugyanis most ünneplik majd a 20. születésnapjukat Lukácsék. Eddigi pályafutásuk legnagyobb koncertjét ígérik, külön erre az alkalomra legyártott díszletekkel, válogatott slágerekkel, és új dallal. Lesznek előzenekarok is természetesen, de a kilétük egyelőre még rejtély.

A külföldiek közül az eddig bejelentett nagyszínpados, valószínűleg főzenekaros nevek közé a Placebo került, ők idén egy új lemezt is bemutatnak majd nekünk a Szigeten. Ugyanezt teszi majd a Prodigy is, akik már sokadszorra járnak nálunk, legutóbb a Volton tették tiszteletüket. Aztán ugyan mi úgy tudtuk, hogy Fatboy Slim már nincsen, de a tavalyi Balaton Soundos szettje után idén a Szigeten mégis fellép majd, mint a világ egyik legnépszerűbb DJ-je.

A nagyszínpadon lesz még Ting Tings, akik egy igen kiváló lemezzel jöttek ki tavaly, ráadásul ők még aktuálisak is, mint ahogy a Klaxons is az, pláne, hogy pont a második albumuk kiadása előtt állnak éppen. A tavaly elmaradt Pendulum is pótol, illetve a brit indie színtér egyik ünnepeltje, a Bloc Party is ad egy koncertet. Na, meg Ska-P is lesz, akiket szintén nem először látunk Magyarországon.

A világzenei színpadon fellép az arizonai Calexico, a kongói So Kalmery, a már kultikusnak számító barcelonai kollektíva, a 08001, a francia-algériai Speed Caravan, az olasz Figli Di Madre Ignota, illetve visszatérőként tiszteletét teszi az Orquesta Buena Vista Social Club, és az elefántcsontparti Tiken Jah Fakoly .

A partiarénában egyelőre csak Armin Van Buuren neve a biztos, de hamarosan a többiek is felfedik kilétüket.