Sepultura, Che Sudaka és Mad Professor a Volton és a Balaton Soundon

2009.04.07. 11:11 Módosítva: 2009.05.28. 11:11
Az Index fesztiválblogja
A Volt fesztiválon és a Balaton Soundon összesen 400 formáció lép fel.

Április közepére ígérik a szervezők a Volt fesztivál és a Balaton Sound részletes programját.

A július 1-4. között rendezett Volton biztosan fellép a Sepultura nevű brazil metálegyüttes, az alternatív elektróban utazó Ladytron, és a Balkan Beat Box, ami nevévből következtethető módon balkáni zenét kever elektronikával.

Látható lesz a Cypress Hillre emlékeztető Delinquent Habits, a Manu Chaóra emlékeztető Che Sudaka és a 2006-os Glastonbury fesztiválra emlékeztető Ralph Myerz and the Jack Herren Band.

Elektronikus zenét pedig Goldie, Chase ans Status, a Plump Dj's és a Noisia. A reggelig tartó mulatságokhoz használható lesz még a holland Kraak und Smaake, és Skeewiff zenéje is.

Magyar együttesek is lesznek, például a Kaukázus, a Vad Fruttik, a Csík, a Beatrice és a Belga, továbbá Péterfy Bori, aki nem együttes, hanem énekesnő.

Balaton Sound

Idén egy nappal hosszabb lesz, július 9-től négy napon át tart a Balaton Sound Fesztivál Zamárdi szabadstrandján. A Thievery Corporation törölte a teljes nyári európai turnéját - így a balatonparti fellépést is - de a szervezők újabb nevekkel rukkoltak elő. A nagyszínpadon lép fel a reggaet és hip-hopot keverő Dub Pistols, a latinorock együttesként 2002-ben Grammy-díjat nyerő nyolctagú Ozomatli, zenekar, akik régebben már játszottak a Volton is. Szintén a Manu Chao vonalból szerződtették le Karamel Santót és a grenadai Eskorzót.

Járszik még az indie-s Black Cherry, és a dzsesszt, hip-hopot, soult a 90-es évektől keverő Guru's Jazzmatazz. A kellemes zenéket kedvelő lányoknak és fiúknak zenél Rodney Hunter és a Nouvelle Vague.

Az elektronikus zenére gerjedőknek pedig MSTRKFT, Mad Professor, a Trüby Trio és Dj Zinc neve kell, hogy mondjon valamit.