A legolcsóbb fesztivál

2009.05.29. 09:28 Módosítva: 2009.05.29. 09:28
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Hobo original, Kisp
Tovább »
Napijegy
2100 Ft
Bérlet
2100-2600 Ft
Sátorozás
van, b
Sör
300 Ft
Lángos
250 Ft
Extrák
p
 

A fesztiválszezon hivatalosan is elkezdődött, méghozzá Várpalotán a Pannónia Fesztivál keretében. A helyszín (Cseri Parkerdő) első ránézésre leginkább Tokaj büszkeségét, a Hegyalját idézi, és szerencsére másodikra is. Jól beosztott, fás terület, könnyedén megjegyezhető útvonalak. Külön kiemelendő, hogy a sátrazás semmilyen szinten nincs korlátozva. Na jó, a kör alakú fő területre nem lehet felállítani a szállásunkat, de amúgy tényleg mindenhol pofára lehet esni a sátorzsinórokban. Az areális előnyökön is túltesz viszont egy, ráadásul nagyon pozitív jellemző:olcsó.

Az egy dolog, hogy jó esetben 2600 HUF-ért lehet itt eltölteni négy alkoholmámoros napot, de ezen felül az alapszükségletek bevásárlása sem töri szét nagyon az ember tárcáját (igaz drogokkal nem próbálkoztunk). 300 pénzért már hozzájuthatunk a hosszú hónapok óta áhított szénsavmentes sörért, a perverzek kólával is próbálkozhatnak ugyanennyiért. Itt vannak a kötelező fesztivál-kellékek (pálinka: 600-700, Fény: 500), meglepően elfogadható áron lehet gyros-tálhoz jutni (1000, pitában 700), a pizzaszeletek is a szokásos pénzösszeg körül mozognak (500).

A szervezők ezekkel el is érték a céljukat: annak ellenére, hogy elvileg senki nem ér rá, különösen a gimnazisták, és az egyetemisták nem, igen szép számmal gyűltek össze a matek javítókat pénteken kihagyó, illetve a félévük passzivizálására készülő népek – itt szeretném megjegyezni, hogy a tavalyi helyzethez képest is sok a raszta. Lévén első napról beszélünk, az emblematikus toi toi-ok (illetve ahhoz hasonló szerkezetek) állapota is kielégítő…egyelőre. Ráadásul egészen kevés fekvehányó punkot lehet fellelni – ezek minden bizonnyal változni fognak még, mi lennénk szomorúak, ha nem esnénk át rajtuk később. Jó, és csak még jobb lesz. És még a nap is süt(ne, ha közben nem sötétedett volna be).