A legolcsóbb fesztivál

2009.05.29. 09:28 Módosítva: 2009-05-29 09:28:26
7 hozzászólás

A fesztiválszezon hivatalosan is elkezdődött, méghozzá Várpalotán a Pannónia Fesztivál keretében. A helyszín (Cseri Parkerdő) első ránézésre leginkább Tokaj büszkeségét, a Hegyalját idézi, és szerencsére másodikra is. Jól beosztott, fás terület, könnyedén megjegyezhető útvonalak. Külön kiemelendő, hogy a sátrazás semmilyen szinten nincs korlátozva. Na jó, a kör alakú fő területre nem lehet felállítani a szállásunkat, de amúgy tényleg mindenhol pofára lehet esni a sátorzsinórokban. Az areális előnyökön is túltesz viszont egy, ráadásul nagyon pozitív jellemző:olcsó.

Az egy dolog, hogy jó esetben 2600 HUF-ért lehet itt eltölteni négy alkoholmámoros napot, de ezen felül az alapszükségletek bevásárlása sem töri szét nagyon az ember tárcáját (igaz drogokkal nem próbálkoztunk). 300 pénzért már hozzájuthatunk a hosszú hónapok óta áhított szénsavmentes sörért, a perverzek kólával is próbálkozhatnak ugyanennyiért. Itt vannak a kötelező fesztivál-kellékek (pálinka: 600-700, Fény: 500), meglepően elfogadható áron lehet gyros-tálhoz jutni (1000, pitában 700), a pizzaszeletek is a szokásos pénzösszeg körül mozognak (500).

A szervezők ezekkel el is érték a céljukat: annak ellenére, hogy elvileg senki nem ér rá, különösen a gimnazisták, és az egyetemisták nem, igen szép számmal gyűltek össze a matek javítókat pénteken kihagyó, illetve a félévük passzivizálására készülő népek – itt szeretném megjegyezni, hogy a tavalyi helyzethez képest is sok a raszta. Lévén első napról beszélünk, az emblematikus toi toi-ok (illetve ahhoz hasonló szerkezetek) állapota is kielégítő…egyelőre. Ráadásul egészen kevés fekvehányó punkot lehet fellelni – ezek minden bizonnyal változni fognak még, mi lennénk szomorúak, ha nem esnénk át rajtuk később. Jó, és csak még jobb lesz. És még a nap is süt(ne, ha közben nem sötétedett volna be).

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!