Csak a stop.hu kritizálta a Tankcsapdát

2009.08.11. 16:50 Módosítva: 2009.08.13. 11:56
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
The Offspring, Fatboy Slim, Placebo
Tovább »
Napijegy
10000 Ft
Bérlet
30000-45000 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
480 Ft
Lángos
500 Ft
 

"A magyar rockzene ünnepe", "a 2009-es este maga volt a nagy idő", írják a lapok a Tankcsapda-koncert másnapján, és a beszámolókból leginkább az derül ki, hogy aki szereti az együttest, az a hétfő esti koncerten is jól érezte magát. A zenei élmény részletes elemzésével eddig nem sokan fáradtak.

"Több látogatót vonzott a Tankcsapda húszéves születésnapi koncertje, mint egy évvel korábban az Iron Maiden fellépése" - írja a dunántúli Napló, ami a zenei felhozatalról számol be részletesebben: "Akik az elmúlt egy év során eljutottak a Tancsapda valamelyik koncertjére, tudhatják, hogy a zenekar tavaly év végén inkább az újabb lemezeiről, míg idén tavasszal kizárólag az első négy albumáról játszott. A szigetes nagykoncert e két műsor két és fél órás ötvözetét adta, ami ráadásul kiegészült néhány új, még megjelenés előtt álló dallal, valamint olyan látványelemekkel is, mint a tűzijáték és pirotechnikai elemek felvonultatása vagy az óriás kivetítő alkalmazása, amire a debreceni trió esetében csak ritkán kerül sor."

A Quart és a zene.hu nem írt koncertkritikát (update: a zene.hu-n azóta megjelent egy hosszú írás), az egyik inkább egy rajongót mutatott be, aki tizenöt év alatt hatvan koncerten volt, a másik az előzenekaroknak szentelt csak hosszabb cikket. Kritikát egyedül a stop.hu engedett meg magának: "A koncert után bennem csak egyetlen kérdés fogalmazódott meg: hogyan tud húsz évig fennmaradni egy olyan formáció, amelynek gyakorlatilag minden száma ugyanaz". A HVG egy sokatmondó képriporttal oldotta meg a beszámolót.

"Több ezer ember egyszerre kiáltotta a „metál” hívó szót tegnap este a Sziget Fesztivál -1. napján, amikor a kultikus rockzenekar, a Tankcsapda ünnepelte 20. születésnapját a nagyszínpadon" - olvasható a Borsban, ahol főleg életképekben beszélik el az estét, magáról a zenéről nem sok szó esik. A Figyelő Netnél annal örültek nagyon, hogy az Illésnél és az LGT-nél fiatalosabb zenészek kapták meg a színpadot: "Szó sem volt itt nosztalgiáról, egy őrült, pörgős, nagyon is mai rock and roll bulival ünnepelte meg 20 éves szülinapját a Tankcsapda". És a hangzást is dicsérték.

A magyar Google News és a Hírkereső után a blog.hu-ra is ránéztünk, és bloggerek is egyöntetűen lelkesek: "8.30-kor jött a Tankcsapda, hogy egy két és fél órás koncerttel ünnepelje a 20 éves jubileumát, melynek egyetlen gyenge pontja a TCS Best Of remix volt" - írta Madafaka, de a leghitelesebb leírás Minibabáé, aki minden kritikusi sallang nélkül jellemezte az estét: "Nagyon jó volt, de mondjuk én eleve imádom a Tankcsapdát. Öcsém is nagyon élvezte. Jó volt, mert szinte minden kedvencemet eljátszották. MInden korszakból játszottak egy-egy számot. (többek közt volt: Menyország tourist, baj van, Mitől legyen jó kedvem, Egyszerű dal, Azt mondom állj, Szexuális tárgyak)".