Francia fesztiválozók garázdálkodtak az Aquaworldben

2009.08.17. 10:14 Módosítva: 2009.08.17. 10:23
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
The Offspring, Fatboy Slim, Placebo
Tovább »
Napijegy
10000 Ft
Bérlet
30000-45000 Ft
Sátorozás
van, bérlettel ingyenes
Sör
480 Ft
Lángos
500 Ft
 

"A fiatalok megrongálták a berendezéseket káposztásmegyeri Aquaworld bejáratánál, miután vasárnap délután nem engedték be őket az élményfürdőbe" - mondta el Kalyó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az Aquaworld szerint eddig példátlan eset történt, a fiatalok több ponton sem feleltek meg a házirendnek.

Az elsődleges adatok szerint a tizenhét fiatal a Sziget fesztiválról ment át a Duna túlpartján található élményfürdőbe, a személyzet azonban nem akarta beengedni őket, mert szerintük túl koszosak voltak. A fiatalok emiatt összeszólalkoztak a pénztárossal, majd a biztonsági őrrel is. Végül egyikük késsel összehasogatta az épület előterében lévő bőrfoteleket. A fiatalok távozóban egy kulcscsomót és egy napszemüveget is magukkal vittek.

A fesztiválozók ezt követően autóba szálltak és kihajtottak a parkolóból, de ez csak az első két kocsinak sikerült szabályosan, a harmadik előtt a személyzet lecsukta a sorompót, így az a füvön keresztül, az öntözőrendszeren átgázolva távozott. Az élményfürdő dolgozói üldözőbe vették a menekülő fiatalokat, miközben értesítették a rendőrséget. A rendőrök végül a XIII. kerületben tudták megállítani a három autót.

"Három fiatal ellen indult eljárás rongálás, lopás és garázdaság miatt" - tette hozzá Kalyó László.

Henyecz Krisztina, az Aquaworld PR menedzsere szerint azért nem engedték be a fiatalokat, mert azok több ponton sem feleltek meg a létesítmény házirendjének: "a fiatalok alkoholos és kábítószeres befolyásoltság alatt álltak".

"Eddig ilyen még nem fordult elő az élményfürdőben, nem volt randalírozás és senkit nem kellett még kitiltani - mondta Henyecz Krisztina. - Az esetet rögzítették a biztonsági kamerák, a felvételeket átadták a rendőrségnek."