Therapy? helyett Paradise Lost a Fezenen

2009.09.07. 14:50
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Fezen
Székesfehérvár, szept. 10-12.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
Paradise Lost
Tovább »
Napijegy
3500 Ft
Bérlet
9000 Ft
Sátorozás
van, bérlettel és jeggyel ingyenes
 

Mint bizonyára már sokan tudják, kényszerű csere történt az idei Fezen fesztivál külföldi előadóinak sorában. Az északír Therapy? kénytelen volt lemondani Székesfehérvárra tervezett fellépését a frontember Andy Cairns szemműtétje miatt. Az énekes-gitáros beavatkozását már korábban is tervezték, de csak augusztus elején derült ki, hogy szeptember 7. a pontos dátum, és nem lehet halasztani. A Therapy? 19 éves pályafutása alatt ez mindössze a második alkalom, hogy le kellett mondaniuk egy koncertet – írták közleményükben, és persze elnézést kérnek minden magyar rajongójuktól.

Helyettük a Paradise Lost lép fel, akik leginkább a sötétmetál irányzat kedvelőinek körében ismertek. A '95-ben a Draconian Times albummal csúcsra ért, később az elektronika felé elmozdult angol metálzenekar újabban ismét az élő hangszereket és a keményebb hangzást preferálja. A 2007-es albumuk és a fesztivál után megjelenő legújabb nagylemezük is erre enged következtetni. Legalábbis az a két szám, amit felpakoltak az új anyagról Myspace-oldalukra, de a tagok nyilatkozata is erre utal. Az új lemez a fesztivál utáni hetekben kerül a boltokba, Faith Divides Us Death Unites Us címmel.

Szintén újlemez-közeli állapotban van a Fezen másik külföldi fellépője, a német U.D.O. A volt acceptes Udo Dirkschneider zenekara augusztus 21-én adta ki Dominatorra keresztelt albumát. Az énekes szerint ez lett az eddigi legjobb lemez, pedig van miből válogatni, hiszen a 10 Accept-anyagot már 12 U.D.O.-korong követte. Dirkschneider idén ünnepelte 57. születésnapját, de a szakértők szerint hangja még mindig a régi. Mellesleg ez a fezenes fellépés lesz a nyári turné utolsó állomása.