Benne vagyunk a fesztiválszezonban

2010.06.17. 09:11
Az Index fesztiválblogja

Már javában benne járunk a fesztiválszezonban, így a héten aki akar, szőrös motorosok közé mehet bulizni a Balatonhoz, mások az úgynevezett magyar alternatív zenekarokért rajonghatnak Pécs mellett, de a tört ütemet szeretők is megtalálják a magukét Budapesten.

Orfű tavaly
Orfű tavaly

Csütörtöktől, azaz mától harmadik alkalommal veszi kezdetét a Lovasi András és Rátgéber László nevével fémjelzett Fishing on Orfű fesztivál, idén először külföldi csapatok is színesítik a rendezvényt. A fesztivál szinte a teljes magyar alternatív (vagy ha úgy tetszik indie) színteret felöleli, így csak olyan zenekarokat emelnénk ki, mint az egyik utolsó koncertjét itt adó Kispál és a Borz, a Péterfy Bori & Love Band, a 10 éves jubileumát ünneplő 30Y, a Pál Utcai Fiúk, a Heaven Street Seven, a Budapest Bár projekt, a PASO, a Kiscsillag, a Quimby, de kár is volt ebbe a felsorolásba belekezdeni, inkább nézze meg mindenki a honlapot. Külföldiek közül Pécs mellé látogat a francia Inspector Cluzo, a spanyol Pony Bravo, valamint a német De-Phazz. Zenén kívüli program lesz a tó körbejárása, ahol az idegenvezető egyszer a quimbys Varga Líviusz, egyszer a Heaven Street Seven-es Szűcs Krisztián lesz, és ahol kb. 50 féle fröccsöt kell (illetve lehet) majd meginni a 8 kilométeres túra alatt.
Helyszín: Orfű
Dátum: június 17-19.

Alsóörsön már javában tart a 11. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál, ahol olyan zenekarok lépnek fel vasárnappal bezárólag, mint a Tankcsapda, az Omega, az Edda Művek, a Mystery Gang, az Auróra vagy a Sex Action, továbbá számos ismert és kevésbé ismert csapat is megtalálható a progarmban. Mivel motorostalálkozóról van szó, így a zene mellett más programok is kapcsolódnak a járművekhez a rockon kívül, úgymint motoroskaszkadőr-bemutató, tesztmotorozás, biztonsági bemutatók.
Helyszín: Alsóörs
Dátum: június 13-20.

Pécsen, az Északi várfalsétányon rendezik meg a Varázskertet, ami egy különleges installáció, ahol a szervezők szerint a határok megszűnnek színpad és nézőtér, alkotó és közönség között. A látogatókat fiatal fotóművészek munkáiból készített lebegő kockák, művészeti karos diákok számára kiírt pályázat nyomán születő lampionkiállítás, valamint iparművészek által készített színes köztéri textilzászlók fogadják. Természetesen zene is van , olyan csapatok lépnek fel többek között, mint a Punnany Massif, a Trottel Stereodream Experience, a Realistic Crew, a TükeZoo és a Zuboly.
Helyszín: Pécs, Északi várfalsétány
Dátum: június 14-26.

Agoria (Fields of Joy)
Agoria (Fields of Joy)

A Fields of Joy elsősorban az elektronikus zenék rajongóinak, illetve a tört ütemet szeretőknek szóló kétnapos fesztivál a Hungexpo környékén. Az elmúlt tíz alkalommal a drum and bass legnagyobb sztárjai és a legérdekesebb új arcok mutatkoztak be itt, és a szervezők szerint ez idén sem lesz másképpen, ráadásul most kétnapossá és négy helyszínessé vált a rendezvény, ahol a pénteki napon a techno, a minimal, a house és az electro, szombaton a drum and bass és dubstep lesz a főszerepben. Csak felsorolva, hogy milyen előadók lépnek fel a két nap alatt: Agoria, Alex Bau, Format:B, Ricardo Tobar, Naga + Beta, Subotage, Sinko, Palotai, Karányi, Andro, Plastickids, GrgFr & Sukee, Sub Focus, Original Sin, S.P.Y., Chris.su, SKC, Safair, Mastif, Statik, MC I.D., MC Agent, MC Fedora, MC Blu-ID, Ramadanman, Cadik, DJ Madd, Matt-u, Gumilap, MC Kemon.
Dátum, helyszín:
Június 18.. Kincsem Park (bejárat a Hungexpo felől)
Június 19. Hungexpo (bejárat a Hungexpo 2-es kapunál)