Hazai és nemzetközi sztárok a Campuson

2010.07.01. 09:16 Módosítva: 2010.07.01. 11:42
Az Index fesztiválblogja

Három héttel a nyitás előtt teljes a debreceni Campus fesztivál programja. A 300-nál is több programban olyan zenei kuriózumok kaptak helyet, mint a francia világsztár Bob Sinclar, az argentin Karamelo Santo, vagy a méltán népszerű Boban Markovic Orkestar.

A július 21-én kezdődő fesztivált igazán ütős összeállítás nyitja meg, jön a Fish!, a Turbo, a Kiscsillag és Ludmilla, akik a Lovardában, az ország egyik legszínvonalasabb koncerthelyszínén nyitják meg az idei fesztivált. Július 22-én a Campus könnyűzenei történelmet ír, hiszen bármilyen hihetetlen is, de most láthatják-hallhatják a rajongók először együtt a születésnapos Republicot és az Eddát, akik állítólag nagy meglepetéssel is készülnek.

Argentínából várható a mai zenei trendekbe illeszkedő latin-ska formáció a Karamelo Santo; Franciaországból a ritka groove-ok és a dancefloor ütemek mestere, Bob Sinclar, és kapunk egy hatalmas, élő hangszeres balkáni őrületet is a „Bubamara” előadójától, a szerb Boban Markovic Orkestar jóvoltából. Az elektronikus vonalat tovább erősíti az angol John B bulija, valamint a fesztivál chill-out sátrában hangulatos fellépésre készül napjaink ifjú tehetsége, Dorian Concept.

Karamelosanto 2010

Nyolc színpadon a honi zenéi élet számos előadójával találkozhatunk. Tavaly nagy sikerrel debütált a Campuson a Száztagú Cigányzenekarból ismert prímás, Farkas Róbert szórakoztató formációja, a Budapest Bár. Hazai pályán zúz a Tankcsapda, jön a világzenei nagyszínpadokon erős Besh O Drom és sajnos utolsó debreceni koncertjét, adja itt a Kispál és a Borz. És akiket talán semmiképpen nem érdemes kihagyni az a mindig vidám Supernem, a jamaikai zenét más műfajokkal ötvöző Irie Maffia, a latin-ska műfajban szárnyait bontogató Ocho Macho, vagy a Hiperkarma nyomdokába lépő Biorobot.

Az OTP Pódium keretében a Campuson is lesz stand-up: Kiss Ádám, Kőhalmi Zoltán, Lorán Barnabás, Hadházi László, Beliczai Balázs és Hajdú Balázs a Capmus Dumafesztivál fellépőinek névsorát erősítik.

Az idei Campus helyszínek mellett újdonság, hogy Debrecen főtere is szolgáltat programokat, a fesztivál idején előmelegítő koncertek várják a városban korzózókat. A tehetséges debreceni zenekarok mellett nagyszabású bulival érkezik a Kowalsky meg a Vega, és a P. Box. Ezek a programok nem mellesleg ingyen látogathatók.