Hol nézzünk meccset a Volton?

2010.07.03. 03:49
Az Index fesztiválblogja

Leginkább a zene miatt járunk fesztiválokra, de amikor Brazília kap egy nagy pofont, Uruguay pedig egy sunyi kézzel védés után veri meg Ghánát, nehéz a koncertekre figyelni. A pénteki nap tapasztalata alapján a Volton két helyen lehet igazán jól nézni a meccseket: a nagyszínpaddal szemközti VIP sátor mellett, a Soproni Tökéletes Csapolóállomáson, illetve a Magyar Televízió Klubnál, ami a központi kőépületnél található.

Mindkét helynek megvan a maga baja, a csapolóállomáson magasan és messze vannak a plazmatévék – ezek előtt szinte biztosan találunk helyet, de a nyakunk be fog merevedni az állandó felfelé bámulástól, és egyébként is messze vannak a tévék ahhoz, hogy mindent jól láthassunk rajtuk (hallani pedig semmit nem fogunk a nagyszínpad miatt).

A kőépület már jobb választás, mert ott óriás kivetítő és kihangosítás van, viszont ott a kivetítő előtti székeken kívül nem nagyon van jó hely, mert máshonnan nézve oszlopok, sövény és a többi néző takarják el a látványt. Érdemes tehát korán, a meccsek előtt 15-20 perccel beülni ide, ha kényelmesen akarjuk nézni a szombati negyeddöntőket. Félidőben egyébként sokan elhagyják a székeiket, és bár úgy tűnhet, hogy üres székeket foglalnak mások, valójában sok ülőhely szabadul fel ilyenkor.