Csütörtökön kezdődik az Exit fesztivál

2010.07.06. 13:08 Módosítva: 2010.07.06. 13:39
Az Index fesztiválblogja

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart az újvidéki Exit, Délkelet-Európa legnagyobb könnyűzenei fesztiválja. Az Újvidékhez tartozó péterváradi erődben az idén tizedszer szervezik meg a fesztivált, és ezúttal is több tízezer látogatóra számítanak a szervezők. Az Exit Village névre keresztelt sátortáborba hétfőn már be is költöztek az első lakók.

Akárcsak a korábbi években, a tábor lakóinak többsége ezúttal is angliai, a szervezők arra számítanak, hogy az idén első ízben azonos számban érkeznek külföldi és szerbiai fesztiválozók. Az Újvidék - Biztonságos város akciósorozat keretében nemrégiben harminc térfigyelő kamerát is felszereltek a várban, ezekkel követik a tömeg mozgását. A videórendszer - amely közvetlenül a rendőrség központjába továbbítja a képeket -, valamint az ingyenes internet-hozzáférés megteremtése a várban 40 millió dinárjába került a városnak.

A zenei rendezvény honlapja, a www.exit.org szerint a fesztivál négy napja alatt fellép például az elektronikus zenét játszó brit The Chemical Brothers és a Does It Offend You, Yeah?, továbbá a rockzenét játszó, szintén brit The Horrors, a francia elektronikus zenét képviselő Sebastian, a német Boys Noize és sokan mások.