Szélviharban félkész a Balatonsound

2010.07.07. 20:54 Módosítva: 2010.07.09. 13:27
Az Index fesztiválblogja

Félkész állapotban nyitott ki este 6-kor a Balatonsound Zamárdiban, mert egyszerűen akarja a nép ezt fesztivált, nem érdekli őket, hogy nulladik nap van, lehet meccset nézni és még zenét hallgatni is. Gyorsan bejártuk a fesztivál területét, ami első blikkre sokkal sűrűbb lesz, mint eddig bármikor, nekem eddig valahogy nem volt ilyen nyomasztó érzésem, de majd meglátjuk, milen élesben.

Mindenki pakol, enni még nem lehet, inni se, mivel 5 körül hozták a sörös hűtőket, sőt a vodkás lányokat is még ekkor ismertették a játékszabályokkal, ha jól láttuk. A fesztiválmunkások verik a sátraikat, míg a fesztiválozóknál érdekes, máshol kevésbé tapasztalható feszültséget lehetett érezni: bulizni kell. Ennek okán minden kocsiból és hordozható magnóból szól valami elektronikus zene.

A fesztiválozók már 4 óta sorban álltak a bejáratnál, és két elég élesen szétválasztható csoportot lehetett megfigyelni: fiatal lányok nagyon színesre sminkelve, fiatal fiúk a testépítés kezdeti, felsőtest nélküli szakaszában félmeztelenül. Mindkét szegmensben nagyon megy a parkolóban a vodka+redbull, illetve "chillezéssel építeni a bulit".

Sok a futballdrukker: főleg hollandoknak szurkolnak (főleg hollandok), illetve sok a német is, akik az egyik házat teljesen betakarták zászlójukkal. Ma este kivetítőn adják a német-spanyolt. Az idő nagyon szeles, fürdés jó szívvel nem ajánlott, de holnaptól állítólag jön a jó idő.