Dugattyúzás az afteron

2010.07.11. 17:25 Módosítva: 2010.07.13. 18:52
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Pet Shop Boys, Klaxons, Chemical Brothers, David Guetta, Jamiroquai, Pendulum, Tricky
Tovább »
Napijegy
Július 7-ig: 13 500 Ft; A helyszínen július 8-tól: 15 000 Ft
Bérlet
Július 7-ig: 32 990 Ft; a helyszínen július 8-tól: 35 000 Ft
Sátorozás
Van, 1300 Ft/fő
 

A Sound sokaknak egyet jelent az afterral. Az after úgy kezdődik, hogy az utolsó aréna-dj a záróbakelittel fej fölött megtapsolja a közönséget, és a biztonságis droidsöprő osztag elkezdi kitolni a tömeget, kezdve az első sorban vicsorgó oválarcú, félmeztelen rajongókkal, köztük a Kocka újdonsült spanjával, Héeffel. A haverkodás annyira friss, hogy a Faja, a Miki, meg a Benőke nem is tudják konkrétan az arc nevét, csak azt, hogy szombat délelőtt a sátrában egy fehér pólóból mezt rajzolt a Kockának filctollal, annyira bejött neki a bejáratnál gubbasztó, befordult csávó sztorija, meg persze annyira el volt készülve, mint a mateklecke, ami a nevéből ítélve nem ritka a srácnál.

Ahhoz képest, hogy az aréna első sorából indulva valahol a tömeg végén kellett volna kipasszírozódnia, Háéf szinte elsőként ért a T-re afterra, ahol persze a teljes tardai csapat ott dugattyúzott a napfelkeltés-reptetős zenékre napgépben meg tiszta pólóban, kivéve a Kockát, mert hiába egyeztek meg, mikor felszaladtak a kecóba egy adag törkölypörölyt keverni reggelire, hogy igaz, hogy valaki kurva büdös, de mégse kéne befordítani vele, inkább mindenki vegyen tiszta cuccot, meg fújják be magukat a Faja 48 órásával, ő ragaszkodott a vacsiúj Pablo mezéhez a 12,5-ös számmal, mert mekkora már, hogy a baszom sok ember közül volt valaki, aki ráflesselt a helyzetre és két masszív spangli híján full önzetlenül segített. Az afteron frankón meg is örült az arcnak, mikor meglátta, kérdezte is, hogy mi a szitu, ez odabasz, mi? ami igazából nem kérdés, csak valahogy jön a buli ezen szakaszában, odaillik, mint reggel hét körül az ütemváltás varacskos techekre, táncban meg a nyit-zár-lép-lép-nyit-zárra. Onnantól meg délután kettőig amúgy is telepátia van, vigyorogsz, mire a veled szemben lépegető csávó bólogat, aztán a spanja erre visszacsücsörít, te meg adsz neki egy ötöst, és máris megbeszéltétek, hogy a Naga most kajakra úgy keni, hogy minden tracknél lefossátok a bokátokat, amit meg a Beta pakol rá, az betonkemény.

Aztán amikor kezd visszabóklászni a nép strandnaciban meg szalmakalapban, miután megébredt, csak azt látja, hogy minden úgy van, ahogy itt hagyta, csak csobban egyet és rögtön beáll lábrázni a még mindig itt vagyunk arcok közé. Háef el is kezdett erről valamit magyarázni a Benőnek meg a Kockának, hogy ők tartják életben a bulit, az milyen, de a két arc egy szót se hallott ebből, csak összekoccantak a napszemdzsóik, ahogy próbáltak közelebb hajolni, aztán fejre igazítás közben hirtelen feltűnt az egyre több strandpapucsos, frissen mozgó figura, amiből rájöttek, hogy hoppá, holnap van, azt' ezzel fejben vége is lett az afternak. Kifelé még toltak egy-egy giroszt, persze minden mehetett bele. Ahogy eddig is.