Hányan voltak a Balaton Soundon?

2010.07.12. 13:22 Módosítva: 2010.07.12. 16:48
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Pet Shop Boys, Klaxons, Chemical Brothers, David Guetta, Jamiroquai, Pendulum, Tricky
Tovább »
Napijegy
Július 7-ig: 13 500 Ft; A helyszínen július 8-tól: 15 000 Ft
Bérlet
Július 7-ig: 32 990 Ft; a helyszínen július 8-tól: 35 000 Ft
Sátorozás
Van, 1300 Ft/fő
 

A hivatalos tájékoztatás szerint idén valamivel kevesebben voltak a zamárdi fesztiválon, mint tavaly, de így is 88 ezren kattogtak együtt négy napon át. A kiadott sajtóközlemény szerint egyedül szombaton volt telt ház, amikor 25 ezren voltak kint a zamárdi strandon.

Laza délutáni tömeg a nagyszínpad előtt (Fotó: Huszti István)
Laza délutáni tömeg a nagyszínpad előtt (Fotó: Huszti István)

Telt ház már volt tavaly is, akkor mégsem panaszkodtak annyira a tömegre, mint idén, amikor néha fél órákat állt a tömeg az út közepén egymásba gabalyodva, időnként egy-egy irányba le kellett zárni a nagyszínpadhoz vezető átjárókat, a Burn arénába fél órát kellett sorba állni, egyébként is órákra eltűnt, aki sörért indult.

A szervezők szerint azonban legfeljebb néhány százzal lehettek többen 25 ezernél, egyszerűen azért, mert többen nem férnek be a rendezvényre. Igaz, hogy a szponzoroknak és a sajtónak kiadott napijegyek többségét bármely napra be lehet váltani, és a legtöbben a szombatot választották, de a szervezők szerint a jegybeváltások alapján még akkor is csak pár százzal lehettek többen a hivatalos telt háznál, ha minden bérletes egy időben a fesztivál területén tartózkodott.

Teltházas zúzda A Die Antwoord koncertjén (Fotó: Huszti István)
Teltházas zúzda A Die Antwoord koncertjén (Fotó: Huszti István)

A szervezők azt is cáfolták, hogy szombat este le kellett volna teljesen zárni a VIP-teraszt, mert megroppant a mobilszerkezet. A fesztiválon elterjedt hírekkel ellentétben a szervezők szerint csak annyi történt, hogy megerősítették az álvványzatot, addig leterelték az embereket, majd újból megnyitották a helyet. Ezután ismét hamar megtelt az emelvény,  ezért nem engedtek fel újabb vendégeket, amíg valaki nem hagyta el a teraszt.

Tömeg a Chemical Brothers-koncerten (Fotó: Huszti István)
Tömeg a Chemical Brothers-koncerten (Fotó: Huszti István)

Hogy miért volt mégis zsúfoltabb a Balaton Sound idén szombaton, mint tavaly? A szervezők szerint csak azért, mert átalakították a helyszínt, a színpadok egy része közelebb került egymáshoz, ezért a nagy koncertek után egyik helyről a másikra vándorló embertömeg néha megakadt.

Sok jó ember David Guetta szettjére táncol (Fotó: Huszti István)
Sok jó ember David Guetta szettjére táncol (Fotó: Huszti István)

David Guetta, aki miatt ennyi ember érkezett a Balaton Soundra, azt nyilatkozta, nem ismer ennél jobb nyári fesztivált.