Dettik a Balaton Soundon

2010.07.13. 20:42
Az Index fesztiválblogja

Benőkénél és Fajánál már csak a helyzet nézett ki szarabbul hétfőn délután a szántódi kapitányság folyosóján. Ahhoz képest, hogy a járőr, aki behozta őket, éveket lengetett meg, mialatt gondolkodhatnak, az a fél nap, amennyit ott szoptak, nem is volt olyan sok. Persze hiába gondolkodtak, addig volt meg a sztori, hogy a Dettik várják őket a Sound bejáratánál.

Benőkét reggel fejjel egy gesztenyefának támaszkodva, a farkával a kezében találta meg két kisiskolás, akik persze egyből riasztották a tanárnőket, a mögöttük összeszaladó gyerektábor pedig a Faját is gyorsan kiszúrta a rakéta-mászóka alatt. A kiscsávók aztán szerencsére reggelizni indultak, így nem nézték végig, ahogy a fáradt bácsikat, akik eltévedtek, a tábor gondnoka egy vasvillával tartja sakkban a polgárőrök, aztán meg a rendőrök érkezéséig olyan dumákkal, hogy majd én húzok rátok csíkokat, csak merjetek ugrálni, kábszeres gecik, miközben a legidősebb tanerő csitítgatja, hogy Bélukám, ne hergelje őket, nem látja, hogy mámorosak. Pedig a Faja már nagyjából vágta, hogy túlhúzták a reggeli piálást egy ponton, de hogy melyiken pontosan, arról lövése nem volt. Benőke is csak annyit szólt néha, hogy kapcsoljátok má' le a napot, majd visszaborult arccal a fűnek.

Pedig pont a vasárnap volt az, amikor végre nappali üzemmódra váltottak, mer' ahelyett, hogy a szállás tornácán zombiskodtak volna a többiekkel, kicsattantak a fesztiválra bulákat hesszelni. A Fajának már amúgy is tele volt a fasza, hogy minden spanja inaktivitit játszik, csak annyit mondanak a kerti asztalra hajtott fejjel, hogy pfff, meg ahh, de mozdulni senki nem akar, azt' mivel a Benőkében, aki legalább a mutatóujjával táncolt a buliból felszüremkedő reggeli minimaltechnóra, látott egy kis esélyt, megtámogatta az arcot egy langyos pezsgővel felöntött törkölypöröllyel, meg felkutatta az arc jobbos lábujjbilincses papucsát, amivel valamelyik majom a klozetablakot támasztotta ki korábban egy keményebb gurítás után.

Épp csak a Faja-féle türi-napgép-lóvé túlélő szettet vették még magukhoz, és fél óra múlva már derékig álltak a vízben egy-egy sörrel és olyan női neveket soroltak, amik szerintük készséges csajokhoz illenek komoly kannákkal. Aztán ez ment tovább a parton is, egymás után jöttek az Anettek és a Dettik, sőt két Detti közvetlenül melléjük telepedett, négyre meg már konkrétan annyi Detti lett körülöttük, hogy kellett vagy négy kör pálesz sörrel a feldolgozásukhoz. Végül az döntött a szomszéd Dettik mellett, hogy a Benő ügyesen felrúgta a fröccsös poharaikat, és ugye ilyenkor  azzal a mondással, hogy rendezik a kárt, rá is lehet repülni a bulákra. Ráadásul az esélyeik is komolyat növekedtek, mikor a két csajszi modzsítót kért szívószállal és még a jeget is elrágták a végén, miközben arról magyaráztak, hogy fílinges volt a Guetta, bár nem a legfílingesebb a tömeg miatt, viszont tegnap itt a strandon is berakták a Guettát, amikor ment le a nap, na az volt a komolyan fílinges.

Az lett a vége, hogy ledumálták a Dettikkel, hogy este akár jöhetnének együtt, mert a lányok amúgy sem vágják, hogy a vasárnapi programok közül melyik a fílinges, akikkel meg eddig voltak, azok sajna befárcsiztak és hazamentek, szóval talizzanak a Sound bejáratánál este mondjuk tízkor, de azért a Faja adja meg a számát, ha bármi van.

Tízkor még nem volt bármi, mikor az utolsó, hazamenősre tervezett tiszta pólójukban megérkeztek a bejárathoz, csak negyedre lett valami kis idegesség, fél 11-re pedig masszív ribancozás, de aztán megegyeztek, hogy kár is lett volna a két kis picsába a patron, jobb is így, legalább rendesen készre teszik magukat, ha már az utolsó nap van. A Dettikel valamikor hajnalban futottak össze, akik állítólag majdnem egy órát vártak a külső bejáratnál. A Faja persze pislogott, hogy mi a fasz az a külső bejárat, mire kiderült, hogy a két kiscsaj szerint az, ahol leszállnak a vonatról és ki van írva a Zamárdi meg a Balaton Sound.

Hajnalban még loptak egy üveg tekilát és megindultak a külső kijárat felé, hátha ott még vannak Dettik, mert a fesztiválon már egy sem volt. Persze kint sem, és a házakban sem, ahová beüvöltöztek, a gyeretáborban, ahol végül megültek, pláne nem. Mondjuk ez volt a szerencséjük a rendőr szerint, mert ha ott egy kislányhoz csak hozzászóltak volna, még mindig gumibottal a seggükben kellene ülniük. Így viszont mehetnek. Még látták a félig lebontott Nagyszínpadot, ahogy csoszogtak vissza a szállásra, és azon tanakodtak, hétvégén milyen buli lesz vajon a Panorámában.