Motörhead Tokajban, patina Orfűn

2010.07.13. 14:34
Az Index fesztiválblogja

A Fishing on Orfű után ismét lehet Pécs mellett bulizni, az ország legrégebbi fesztiválján az EFOTT-on. Tokajban idén rendezik a 11. Hegyalja fesztivált, a mi kedvencünk a Motörhead. Veszprémben ismét főleg az utcán zenélnek a zenekarok, Csehországban pedig lesz fesztivál a metálosoknak és a Stooges-rajongóknak is. Programajánló.

Motörhead
Motörhead

EFOTT, Orfű, július 13-18.

Már kedden le lehet menni, de igazából csak szerdán kezdődik. Elvileg ez az ország legpatinásabb fesztiválja, ami a kort illeti, de ez a fellépőlistán nem látszik feltétlenül. Na nem mintha szükség lenne rá, az EFOTT mindig is az iszogatásról szólt, miközben szólnak a háttérben kedvenc magyar zenekaraink. Bikini, Magna Cum Laude, Ganxsta Zolee a másodvonalban, Ákos, Quimby, Tankcsapda és a Pécstől utoljára búcsúzó Kispál és a Borz az elsőben.

Hegyalja fesztivál, Tokaj, július 14-18.

Már ide is sokan leutaztak, koncerteket azonban csak szerdától nézhetünk-hallgathatunk Tokajban. A Hegyalja idén talán a legeklektikusabb lineupot hozta össze története során, lesz Herbaliser, Groove Armada, Motörhead, Roots Manuva, Krafty Kuts, Meshuggah és még egy rakás olyan fellépő, akiket bármikor jó megnézni. Magyar oldalról a legérdekesebb a Kowalskyval együtt újra összeálló Black-Out koncertje. Tokajban természetesen megiható a borkészlet jelentős része, és ismét lehet fogadásokat kötni, melyik nap kerül elő az első hülye, aki a hídról veti bele magát a Tiszába.

Veszprémi Utcazene Fesztivál, július 14-17.

Elsősorban a Veszprémben és környékén lakóknak jó nagyon ez a rendezvény. Egy színpadot leszámítva teljesen ingyen nézhetők meg a koncertek, de a fizetős Port.hu színpad árai is barátságosak. A Los Aslándticos Spanyolország egyik legnépszerűbb zenekara, és lesz az idén valószínűleg már magyar lakcímmel is rendelkező Parov Stelar. Elkapható a magyar zenei élet elitje, Vad Fruttik, Quimby, Irie Maffia, Hősök, hogy pár húzónevet említsünk.

Colours of Ostrava, Ostrava, Csehország, július 15-18.

A legfontosabb megjegyezni való az ostravai zülléssel kapcsolatban, hogy ide látogat a már egy ideje ismét a Raw Powert is felpengető James Williamson gitárossal turnézó Stooges. Iggy Popot látni mindig jó, és közel ekkora esemény a szintén másodszorra megalakult Cranberries, amelynek amúgy több dala is van a Zombie-nál.

Masters of Rock, Vizovice, Csehország, július 15-18.

Elő a szörnyeteges pólókat, gyakorolni az ördögvillát, mert a Masters of Rock Csehországba hívja a Manowart, a Gamma Rayt, a Destructiont, az Acceptet és a Lordit is például. A Metal Hammer olvasótábornak kötelező ide eljutnia, hiszen a fesztivál söre is az egyik legjobb márka, plusz lesz egy Metalforce nevű zenekar, amiről nem tudjuk, mi, de jó neve van.