no

A Hegyalján nem kerül sokba a delírium

2010.07.15. 13:41
Az Index fesztiválblogja

A szerdán hirtelen lecsapó jégeső miatt a Hegyalja fesztivál úgy néz ki, mintha a Tisza csak pár napja támolygott volna ki innen: traktorkeréknyomok, tócsák és persze sár mindenütt. De nyugodtan cuppogjunk egyik színpadól a másikig, vagy boros pulttól a giroszosig, a Volthoz vagy a Szigethez szokott fesztiválozó ugyanis akár egy új cipő árát is megspórolhatja Hegyalján.

DMOHA20100714002

A Borsodi például csak 370 forint egy korsóval, kimért bort decinként 180 forintért lehet kapni, egy viszkikóla Jim Beamből is mindössze 690 forint. A Pepsiből 300 forintba kerül egy félliteres adag.

A fesztivál környéki vendéglátóhelyek ennél is olcsóbbak: egy dobozos Kőbányaiért 250 forintot kérnek, de az import búzasör korsója is csak 330. A fesztiválon két különböző bódéban is lehet fényt, azaz szörppel felöntött, szódásszifonba töltött vodkát kapni. Bár nem a Szigeten vagy a Volton is hosszú sorok előtt fellépő veszprémi arcok mérik, viszont 490-be kerül egy feles.

Ha enni akarunk, akkor egy hotdogot 200 forintért kaphatunk a nagyszínpad mögött, de giroszt is lehet találni 600 forintért. Van, ami pont annyi Tokajban, mint a zamárdi prémiumfesztiválon: a Balaton Grill kötött árakkal dolgozik, a sajtos-tejfölös lángos ugyanúgy 500  forint, mint a Balaton Soundon, ahogy a jugoszláv tömd magad hamburgerért is ezer forintot kérnek Hegyalján is.