Világzene egy kisüsti pálinkafőzde közelében

2010.07.21. 15:02
Az Index fesztiválblogja

Lajkó Félix, a Folk Error és környékbeli táncegyüttesek fellépései mellett lehet majd túrázni, tutajozni, pálinkát kóstolni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Panyolán a hétvégén.

pany

Július 23-24-én rendezik meg ötödik alkalommal a Határmenti világzenei fesztivált a faluban. Kulturális, gasztronómiai és zenei élményeket kínál majd a kis lélekszámú település. A pénteki kapunyitás után a debreceni Zakar Jazz Quartet ad koncertet, utánuk a Gázsa játszik népzenét, majd a Tárkány Művek mutatja be új lemezét, képviselve az improvizatív jazzt és a magyar népi dallamokat. A legnagyobb durranás egyebek mellett, mint a Folk Error, vagy a Cimbaliband, vasárnap este Lajkó Félix és Bandája lesz.

A szervezők gondoskodtak a hagyományőrző, vidéket fémjelező programokról is. A kicsik népi kismesterségeket tanulhatnak, a nagyok meg a panyolai kisüsti pálinkafőzdét látogathatják. Lesz kenuzás a Tiszán és az Öreg-Túron, tutajozás a Szamoson. Túrázni lehet majd a Székos-gazon, a tölgyerdőben, bóklászni a kézművesek utcáján.  A fellépők között szerepel a Nagykun táncegyüttes, és a helyi pengetősök citerazenekara is.