Dumálással a mennybe menni

2010.07.30. 16:01
Az Index fesztiválblogja

Idén harmadik alkalommal ad Nagyvázsony otthont a stand-up comedy rajongóinak. A Dumavölgy-Humorvár színpadának egyik neves vendége idén is Kiss Ádám lesz, aki szintén harmadik alkalommal lép fel a Comedy Central által támogatott fesztiválon, ahol saját bevallása szerint eddig mindig „mennybe ment”, annyira jó volt a hangulat.

„Ez már a harmadik nagyvázsonyi fellépésem lesz, eddig mind a kétszer „mennybe mentem”. Nagyon jó a hangulat, segítőkészek a nagyvázsonyiak, bár biztos nem lehet egyszerű nekik, hogy minden évben odaállít húsz „idióta” és egész nap ontja a poénokat.” – árulta el Kiss – „Fellépőként általában feszélyezve érzem magam egy fesztiválon, civilként sokkal felszabadultabb tudok lenni, bár amikor megrohamoznak a rajongók, egy kicsit meg kell pihennem utána. Például az EFOTT-on nagyon jól éreztem magam, ahol a fellépésem után ott maradtam fesztiválozni.” – tette hozzá a humorista, aki nemrég ért haza nyaralásából, így biztosan egy-két nyári történet is helyet kap majd a programban július 30-án.

„Egy hónapig nem léptem fel sehol, közben leállamvizsgáztam, majd a maradék két hétben pihentem. Szicíliában voltam a barátnőmmel, ahol rengeteget úsztam, robogóztam, olvastam, egyszóval nyaraltam.” – mondta Kiss Ádám, aki mellett olyan népszerű humoristák lépnek színpadra, mint Hadházi László, Badár Sándor, Csenki Attila, Litkai Gergely vagy Janklovics Péter. A Dumavölgyben e mellett lesz Rádiókabaré felvétel, sajátos idegenvezetés és Duma Jam is, így az effajta humor rajongóinak érdemes a Balaton felvidéki kisvárosba látogatni egészen augusztus 1-ig.