A metálosok el akarták vágni a torkomat

2010.08.12. 15:20 Módosítva: 2010.08.14. 14:27
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Sziget
Budapest, Óbudai-sziget, aug. 11-15.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
Iron Maiden, Madness, Faithless, Muse, Bad Religion, Danko Jones, Fear Factory, 30 Seconds To Mars, Hives, Mika, Kasabian, Oi Va Voi, Rotfront, Paradise Lost
Tovább »
Napijegy
12000 Ft
Bérlet
Hazamenős: 46000 Ft; ottalvós: 54000 Ft
Sátorozás
Ottalvós jeggel ingyenes
Extrák
Ottalvós jeggyel mínusz egyedik napon Kispál és a Borz-koncert lesz, nulladik napon pedig reggae nap a UB40-nel.
 

Peaches olyan koncertet adott a Szigeten, amit a jelen lévők még sokáig nem fognak elfelejteni, buli után pedig igazi audienciát tartott a tolószékében ülve. Közben az általa csak kis hermafroditának hívott táncosa épp a Gwar egyik valakijével smárolt mellette.

Mit csináltál magaddal? Fogadjunk, színpadi baleset.

Pontosan. Nem is az volt a baj, hogy beleugrottam a dobcuccba, hanem hogy utána tovább folytattam a koncertet, mintha semmi sem történt volna. Ha ott lenyugszom egy kicsit, most nem lenne ekkora a bajom, de én ilyen vagyok. Az a szerencse, hogy Londonban történt a dolog, aztán ott mindenki nagyon szereti aktivizálni magát, van egy csomó barátom, így onnan van a kerekesszékem is, és a kis hermafroditámat is ott szedtem össze. Egyébként rájöttem, hogy a balesetem nem nagy tragédia. Teljesen új kapukat nyit meg, hihetetlenül megújultam tőle.

Fotó: Máté Éva
Fotó: Máté Éva

Tetszik nekem ez a kerekesszék, cuki.

Ugye? Beleszerettem, annyira menő. Turné végén megtartom, és berakom a lakásomba. Kényelmes is. Sosem gondoltam, hogy valaha is tetszeni fog egy kerekesszék, azt főleg nem, hogy mások is megdicsérik, mintha valami táska lenne vagy cipő. Nagyon élvezem.

Mikor leszel ép újra?

peaches

Augusztus végig még ezzel a show-elemmel nyomom, bár már a közlekedéshez van mankóm is, szerintem az is tetszene, nagyon szép zöld, kicsit metálos fényezéssel, gyöngyház berakással. De színpadon még marad a trónom, mert az azért fárasztó, és ugye van egy emberem is, a kis szexi nővérkém, aki tologat. Aztán Berlinben csinálok egy lézershow-t, amiből ízelítőt is kaptatok a koncert végén. Most lesz a tízéves évfordulóm, arra egy operát szeretnék csinálni, ami húsz dalomon alapul. Persze a szexi hermafroditám is benne lesz a show-ban, látod, hogy tapadnák rá a pasik? (Éppen egy Gwar Artist passzos, agyontetovált férfival smárolt, aki alig 10 perce mutatkozott be neki – a szerk.) Hihetetlen. Több pasi környékezi meg, mint a táncoslányokat.

Már a baleseted előtt is veletek volt?

Nem, most ismertem meg Londonban.

És csináltatok egy koreográfiát az egész showra?

Nem mondanám, hogy az koreográfia. Én mutogatom neki, hogy most tolj ide, most oda, ő meg közben vonaglik, és lengeti a lábát, meg táncol.

Szereted a dalaidban a társadalmat kritizálni. Miért?

Bárhol vagyok, mindenki azt kérdezi, miért csak a szexről énekelsz, nagyon keveseknek jön át, hogy ez nem céltalan dalolós pornó, vagy ilyesmi, hanem társadalomkritika. Az embereknek oda kellene figyelni, hogy felelősen gondolkozzanak, mindenről legyen véleményük, és merjenek olyan dolgokról is mondani  valamit, amiről mások nem mernek. Fontos, hogy álljunk ki a véleményünk mellett, akkor is, ha ezer másik ember pont az ellenkezőjét gondolja. Szerintem nyitottak lennének erre az emberek, de én nem akarom a szájukba rágni a szövegeimmel, hogy mit gondoljanak, mert pont azt akarom üzenni, hogy gondolkodjanak.

Mit gondolsz azokról, akik Lady Gagához hasonlítanak?

Szerintem ő mindenkiből egy darab, belőlem is. De sokkal jobban felszínen van, ami nem baj, mert azok, akikből egy darab benne van, nyugodtan csinálhatják a saját dolgukat.

Elég sok mainstream művésszel is dolgozol, ott van például Christina Aguilera. Ők találnak meg téged, vagy te találod meg őket?

Én nem keresek senkit, még magamnak is sok vagyok. De nagyon jó volt vele dolgozni, kezdek betörni a mainstream közegbe. Azt el kell mondanom, hogy tudod mit csinált? Ellopta a puncivilágításom. Koncerteken, mikor még fel tudtam állni, ugye volt olyan rész, hogy fény jött ki a puncimból. Ezt lenyúlta, most már ő is csinálja. Ellopta.

Egy csomó metál- meg rockzenekarral léptél fel előzenekarként. Hogy fogadtak a metálosok?

Utáltak. Volt, hogy csak mutogattak, de volt olyan is, hogy azt mutogatták, el fogják vágni a torkom, ha nem kotródok le a színpadról. Én mondtam mindig, hogy ez rossz ötlet, de a zenekarok meg akarták nagyon, aztán mindig ez lett a vége.