Teljesen elárasztja a Szigetet a webkettő

2010.08.12. 10:27
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Sziget
Budapest, Óbudai-sziget, aug. 11-15.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
Iron Maiden, Madness, Faithless, Muse, Bad Religion, Danko Jones, Fear Factory, 30 Seconds To Mars, Hives, Mika, Kasabian, Oi Va Voi, Rotfront, Paradise Lost
Tovább »
Napijegy
12000 Ft
Bérlet
Hazamenős: 46000 Ft; ottalvós: 54000 Ft
Sátorozás
Ottalvós jeggel ingyenes
Extrák
Ottalvós jeggyel mínusz egyedik napon Kispál és a Borz-koncert lesz, nulladik napon pedig reggae nap a UB40-nel.
 

A webkettő idén tört be a Szigetre. Nem csak a Vodafone fejlesztett a fesztivál idejére a valóságra ráfeszülő, interkatív térképet a Layar elnevezésű program kiegészítéséül, magyar fejlesztők bemutatták a Szig.itet is, amely nemcsak megmutatja, hol mi szól éppen, azt is elárulja, hogy hol vannak a barátaink. Sőt: az androidos telefonokra fejlesztett alkalmazás mellett itt a Joobili elnevezésű iphonos szoftver is, amelynek szigetes különkiadása tudja mindazt, amit a többi versenytárs.

Ahogy a Balaton Soundra készült szoftverben, a szigetes verzióban is megtalálhatunk minden információt a fesztiválról. A teljes műsorfüzet rendelkezésre áll, többféle módon kereshetően. A programhelyszínek mellett a térképes kereső segítségével megtalálhatóak a bárok, kocsmák, kifőzdék, és felkerültek az ottléthez, szórakozáshoz szükséges további fontos helyek is (ATM, Infopont, elsősegélyhelyek, taxiállomás, rendőrség stb.) A telefonon azonnal megjelennek a legfrissebb hírek, és ezek azonnal megoszthatóak a Facebookon vagy a Twitteren.

Ki ne ismerné azt a helyzetet, amikor a hatalmas hangzavarban próbálja meg telefonon leegyeztetni a találkozóhelyet, vagy éppen a vaksötétben akarja SMS-ben elküldeni a kiválasztott kocsma nevét. Ez már a múlt. Aki letölti ezt az alkalmazást, megadhatja, hogy melyik színpadnál vagy pultnál várja ismerőseit. A GPS-támogatásnak köszönhetően a belépett felhasználók láthatják egymás helyzetét, megtudhatják, ki mely programokon vesz éppen részt vagy mi lesz a következő hely, amit meglátogat. Nincs többé eszeveszett hallózás és akadozó koordinációval végzett SMS-ezés.