Férfiak is szeretnek, a lányok feltűnőbbek

2010.08.14. 20:18
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Sziget
Budapest, Óbudai-sziget, aug. 11-15.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
Iron Maiden, Madness, Faithless, Muse, Bad Religion, Danko Jones, Fear Factory, 30 Seconds To Mars, Hives, Mika, Kasabian, Oi Va Voi, Rotfront, Paradise Lost
Tovább »
Napijegy
12000 Ft
Bérlet
Hazamenős: 46000 Ft; ottalvós: 54000 Ft
Sátorozás
Ottalvós jeggel ingyenes
Extrák
Ottalvós jeggyel mínusz egyedik napon Kispál és a Borz-koncert lesz, nulladik napon pedig reggae nap a UB40-nel.
 

Jared Leto nem szereti, ha a színészi karrierjét összemossák a 30 Seconds To Mars nevű zenekarával, ennek ellenére a szigetes fellépés előtti ránk szánt három percben válaszolt a nem teljesen zenei irányú kérdéseinkre. Ha egy mondatban is.

Miután kiadtátok az első lemezt, azt nyilatkoztad, hogy legszívesebben elfelejtenéd az elsőt. A harmadik után is érzel ilyet?

Mindig felvillanyoz, ha új dalokat írunk, főleg, ha új lemezt. Ilyenkor úgy érzem, hogy ezek a legjobb dalok, amik valaha születtek, és egy kicsit eltörpülnek az előzőek. Mindig az újak azok, amikért rajongok, viszont a második lemeznél már nem éreztem azt, hogy megsemmisíteném. Most a harmadik a nagy kedvencem egészen a következőig.

A This is War zeneileg nagyon összetett, sok hangszer, kórus, hogyan lehet ezt átültetni élőbe?

Jared Leto
Jared Leto

Nem volt könnyű, dolgoztunk is rajta rendesen. Tudtuk, hogy nagy kihívás, de azzal is tisztában voltunk, hogy muszáj megcsinálni. Nagyon sok támogatást kaptunk a rajongóktól, hiszen a rajongói kórus nagyon hangsúlyos a lemezen, és több fórumon is biztosítottak minket, hogy az a koncerteken meglesz.

Olyan rajongóbázisotok van, amit sok zenekar megirigyelne. Hogyan sikerült ezt kiépíteni?

Nagyon különleges emberek szeretnek minket a világon mindenhol, és nagyon büszke vagyok erre. Köszönöm nekik.

Elég sok kultikusnak számító filmben szerepeltél. Szerinted azok jutnak el jobban az emberekhez, vagy a zenéd?

A zenével tudok kommunikálni, és a rajongók válaszolhatnak nekem, megismerhetik az érzéseinket, ezért azt hiszem, a zene az, ami sokkal több emberhez eljut.

Viszont teljesen más célcsoporthoz.

Igen, ez valószínűleg igaz, de ez így van rendjén, azoknak, akik szeretik a filmjeimet, nem biztos, hogy ismerni vagy szeretni kell az érzéseimet, de akik ismerik az érzéseimet és a gondolataimat, azoknak sem kell hogy tetsszen az a karakter, amit egy filmben játszom.

jared leto 04

Ti rockzenekar vagytok, ezt a zenét inkább a férfi közönség szokta szeretni, viszont a rajongóbázisotok túlnyomó többsége lány, akik magát a műfajt nem is biztosanszeretik. Miért alakulhatott ez így?

Nem tudom, talán az érzelmek miatt, hogy nem félünk ezt kimutatni. De talán több férfi szeret minket, mint bárki gondolná, csak a lányok feltűnőbbek.