382 ezren buliztak idén a Szigeten

2010.08.16. 13:12
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
Sziget
Budapest, Óbudai-sziget, aug. 11-15.
Részletes programok a Port.hu-n
A fesztiválról
Iron Maiden, Madness, Faithless, Muse, Bad Religion, Danko Jones, Fear Factory, 30 Seconds To Mars, Hives, Mika, Kasabian, Oi Va Voi, Rotfront, Paradise Lost
Tovább »
Napijegy
12000 Ft
Bérlet
Hazamenős: 46000 Ft; ottalvós: 54000 Ft
Sátorozás
Ottalvós jeggel ingyenes
Extrák
Ottalvós jeggyel mínusz egyedik napon Kispál és a Borz-koncert lesz, nulladik napon pedig reggae nap a UB40-nel.
 

Nem dőlt meg a tavalyi 390 ezres rekord, idén csak 382 ezren voltak a Szigeten. A legnépszerűbb a szombat volt, akkor 72 ezren csápoltak kint, a vasárnapi zárónapon pedig 69 ezren, nyilatkozta Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke. Gerendai Károly ügyvezető szerint a rendezvény várhatóan idén is nyereséges lesz.

„2500 embert kellett az ambulancián ellátni, a Sziget egyéb részein pedig tovább ezret - nyilatkozta Szeles Géza, az egészségügyi szolgálat vezetője. - Súlyos eset nem történt, a legjellemzőbbek a végtagtörések, a ficamok és rándulások voltak. Idén nem volt sok légúti megbetegedés. A nagyszínpad elé leszórt homok miatt a tavalyinál porosabb volt a Sziget, de aztán ezt elintézte az utolsó három nap esőzése."

Benis Dániel, a fesztivál technikai vezetője elmondta: a tervek szerint 5 nap alatt bontják le a technika nagy részét, a teljes levonulás 8-10 nap alatt történik meg, ezalatt több ezer köbméter szemetet kell eltávolítani. A Főkert az eredeti állapot visszaállítását követeli meg a Sziget szervezőitől, ezért ha szükség lesz rá, megcsinálják a közforgalmi utak sérüléseinek javítását és a füvesítést is.

szigetekeddig