Esős, szeles Voltra számíthatunk

2011.06.30. 11:08
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

 
A fesztiválról
Idén is több világsztárt üdvözölhetünk az idei VOLT fellépői között: többek között a Thirty Seconds to Mars, Moby, a Pendulum, Paul Kalkbrenner és a hosszú évek után újra koncertező House of Pain is ott lesz velünk június 29-július 2. között Sopronban. Annak érdekében, hogy a kiskorúak még nagyobb biztonságban fesztiválozhassanak, a 18 év feletti fesztiválozók a bejáratnál külön karszalagot kapnak, alkoholos italt csak ennek birtokában lehet vásárolni a VOLTon.
Tovább »
 

A Volt Fesztivál a magyar Glastonbury: öreg is, népszerű is, és általában van olyan napja, amikor csatakosra áznak a látogatók. Úgy fest, a fesztiválozók idén sem ússzák meg az esőt. Kérésünkre az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa, Jenki Szilvia adott előrejelzést arról, hogy a következő napokban milyen időjárásra számíthatunk Sopron környékén.

Eszerint csütörtökön változékony idő várható, nyugat felől hidegfront közeledik, ezért délután már előfordulhatnak a Volt környéken záporok, zivatarok. Az éjszaka első felében is eshet eső, záporeső, az éjszaka második felétől már csökken a csapadék valószínűsége.

Pénteken már általában több órára kisüt a nap a nyugati megyékben, a szél viszont egyre kellemetlenebb lesz. A csütörtök délutáni-esti óráktól az északi-északnyugati szelet gyakran erős, helyenként viharos lökések kísérik majd, egyes széllökések elérhetik a 70-80 km/h-t is. Pénteken is szeles időre számíthatunk, csak nagyon lassan mérséklődik a légmozgás.

Hétvégén már ugyan nem lesz felettünk légköri front, de a magasban található hideg légörvény miatt folytatódik a változékony idő. A több-kevesebb napsütés mellett szombatom is többször erősen megnövekedhet a felhőzet, és a környéken szórványosan zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél gyakran megerősödhet szombaton is, éjszaka sem kizárt egy-egy zápor.

A csúcshőmérséklet csütörtök délután még 27-29 Celsius-fok körül alakul, de a lehűlés miatt pénteken és szombaton már csak 20-22 fokra lehet számítani. Péntek hajnalban 13-14 fokig süllyed a hőmérséklet, szombat és vasárnap hajnalban pedig 12-13 fokos minimumok valószínűek.