Indul a Hegyalja Fesztivál

2011.07.12. 23:06
Az Index fesztiválblogja

Aktuális

Szerdán rajtol Kelet-Magyarország legnagyobb fesztiválja, a tokaji Hegyalja. A buli egyik legnagyobb erőssége a helyszín, hiszen Tokaj nem csak a zenét biztosítja, hanem a jó borokat, a Bodrogot és a Tiszát és a szép tájat. A fesztivál pedig idén még több árnyékos sátorhellyel, új fesztiválhelyszínnel, bor- és gasztro élményekkel várja a látogatókat.

01

Az első nap rögtön a Scooter ugrál majd a színpadon, de a fesztivál a korábbiaknál erősebb metálmezőnyt is összehoztak, akik közül a Slayer üt majd leginkább, de végre nagyobb közönség is megnézheti Magyarországon a progmetál, de kellőképpen suttyó Mastodont. Azt pedig talán kevesen gondolnák, hogy az újra működő Guano Apest közel a fentiekhez hasonló várakozás övezi. A nagyszínpados külföldi zenekarok közül érdemes kiemelni, a hozzánk hazajáró Kosheent és a feketébe burkolódzó Ladytront.

De hogy miért is a metál a legerősebb a Hegyalján? A kisebb színpadok névsora miatt: Amorphis, Airbourne, Parkway Drive, Deicide, Belphegor, The Amenta, Korpiklaani, Raunchy, Heaven Shall Burn, és ezek még csak a külföldi fellépők, természetesen lesznek magyarok is. A metálon kívül lesz beatbox is, méghozzá Nathan „Flutebox” Lee-vel, és dubstep is a Foreign Beggarsszal, meg persze sokan mások.

t09

A végén csak ismételni tudjuk magunkat: aki ezek mellett nem megy el legalább egyszer egy hűs pincébe iszogatni, nem sétál végig, az amúgy nem túl megterhelő kisváros főutcáján, az magával tol ki, mert a Hegyalja ettől az igazi.