Idén nagyobb lesz a Gyár feszt

2011.07.18. 15:17
Az Index fesztiválblogja

Bár idén már nem gyárban tartják, de cserébe sátorhelyekkel, és kollégiumi szálláslehetőségekkel is bővült az idei Gyár fesztivál. A Miskolci Egyetemre költözött buli az idei jobb lehetőségek miatt nagyobb kínálattal is készül: az olyan visszajáró nevek, mint az Irie Maffia, a Subscribe, a Kowalsky meg a Vega és a Fish! mellett megjelentek nívós külföldi képviselők is.

A N.O.H.A. funkyval és jazzel átitatott drum&bass-e mellé itt darál a skandináv metál színtér egyik kiemelkedő alakja, a Soilwork, a reggae metált játszó Skindred, a Magyarországon először koncertező We Are The Ocean, az amerikai punk Wilhelm Scream vagy a szlovén  Elvis Jackson. A Gyáron mindig hangot kapó elektronika is képviselteti magát: a True Sounds csapatát Dandy, Invoice, és Mattan képviselik, de lesznek Hyperspace dj-k, és főattrakcióként Miskolcra jön a holland Eelke Kleijn.

A Gyár az idén elmaradt Azfesztet is befogadja, ennek köszönhető a sok külföldi fellépő, de az évek óta megtartott tehetségkutatót is importálták a szervezők Nyírbátorból. Már csak a dátum van hátra: augusztus 18-20.