67 ezer látogatót vonzott a 35. EFOTT

2011.07.18. 13:41
Az Index fesztiválblogja

A fesztivál eddigi, 35 éves történetében a Szolnokon vasárnap véget ért idei EFOTT eredménye a harmadik legjobb: idén keddtől vasárnapig 67 420-an mentek el, jelentette az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának főszervezője.

A szolnoki Tiszaligetben töltött egy hét alatt háromszáz magyar előadó mellett a Haddaway és az Apollo 440 is fellépett. A közlemény szerint az év legnagyobb hallgatói bulijára nem kívánhattak volna tökéletesebb időt, helyszínt és közönséget.

A nulladik nap vendégei után - Haddaway, Kovács Kati, Fluor Tomi, Vastag Csaba, Király L. Norbi, Animal Cannibals, vagy éppen Ganxsta Zolee és a Kartel - szerdától a Tankcsapda, a Republic, a Kiscsillag, a Ladánybene 27 és a Mystery Gang lépett fel, a záróestén a nagyszínpadon a Quimby.

Az esemény újdonsága volt a Csendes Falu. A nagyszínpad mellé  telepített sátorban egyszerre 300 látogató hallhatta fülhallgatón keresztül Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó, valamint Jamie Winchester élő koncertjét.

A lebonyolításban másfélezer ember dolgozott. A Tisza-parti megyeszékhely szálláshelyei nagyrészt már az EFOTT kezdetére beteltek, a hétvégére pedig - a főszervező tudósítása szerint - minden kiadó szobát lefoglaltak a fesztiválozók Szolnokon.