A Praktikers is fellép a Bánkitó Fesztiválon

2012.06.25. 14:10 Módosítva: 2012.06.25. 16:45
Az Index fesztiválblogja

27 zenekar lép fel idén a Nógrád megyei Bánk községben július 20. és 22. közé szervezett Bánkitó Fesztiválon, többek között Dudás Gergely Index főszerkesztő-helyettes, Szémann Tamás fotószerkesztő, és Horváth Balázs videószerkesztő közös bandája, a Praktikers is, de ad majd koncertet a Dorco Band, az Egy Kiss Erzsi Zene, a Popiván, a Csaknekedkislány, a Marge, a Mary Popkids, a Nemjuci, a LavaLava, a ColorStar, az Amoeba-Sabák Special, a Puszi és a Belle Belle Live is.

A Praktikers fellépése Kamuton
A Praktikers fellépése Kamuton
Fotó: Huszti István

A tószínpadi stégen és környékén dj, limonádé, fröccs és napozás várja a lustálkodókat, sportprogramok, bringás versenyek, longboard és vízilabda az aktívakat, az este pedig a koncerteké és a filmeké. A szabadegyetemen azt járják körül, hogy milyen lehetőségei vannak egy alulról szerveződő, önigazgató mozgalomnak egy politikai kultúra nélküli országban, illetve hogyan lehet átjutni a minden civil kezdeményezést övező közöny sivatagán. A szervezők szellemi-fizikai akadálypályát is állítanak a vállalkozó kedvűeknek, egyben újra a szabadba viszik a kiállítást. Az idén arra hívják az alkotókat, hogy a kortárs művészet eszköztárával értelmezzék újra a faluban látható tiltó, iránymutató és tájékoztató funkciójú táblákat.

Az idei fesztivál a Marom Klub Egyesület, a Hallgatói Hálózat, a Sirály Közösségi Tér, a Toldi Klub, a Fogasház, a Csipáncsap brigád, a Dor Hadas és a tranzit.hu összefogásában valósul meg.