A héten nem lesz kánikula a fesztiválokon

2013.06.25. 08:10
Az Index fesztiválblogja

Az Időkép előrejelzése alapján a Hegyalja vagy a Rockmaraton fesztiválra látogatók igazán ideális hőmérsékletre számíthatnak. Szerdán ha esetleg sorban kell állni a beengedésnél vagy a jegyátvételnél, esetleg a sátrat kell felverni, azt 21 fokban kell kivitelezni, tehát a napszúrás kizárva.

Aztán a hét végééig emelkedik a hőmérséklet, de szerencsére nem kell kánikulára számítani, a 25 fokos nappali hőmérsékletnél és közepesen felhős időnél jobbat rendelni sem lehetett volna. Szombatra jeleznek kisebb záport vagy zivatart, de ennyi még talán kell is. Estére viszont érdemes pulóverrel készülni, mert akár 12 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

A biztonság kedvéért a Hegyaljásoknak kerüljön be a csomagba az esőkabát és valami olyan cipő, ami jól bírja az esőt, mert bár az Időkép szerint minden rendben lesz, a Köpönyeg viszont végig esőt jelez Észak- Magyarországra.

Zánkán, ahol az idei Efott kerül megrendezésre kedden még eső várható és szél, valamint 15 fokos nappali hőmérséklet, aztán viszont elkezd melegedni az idő, pénteken és szombaton már itt is 25 fok lesz árnyékban, és a szél sem lesz nagyon erős.