Kábítószer-fogyasztókat állítottak elő a rendőrök az Ozorán

2013.08.03. 19:57
Az Index fesztiválblogja

Kábítószer-fogyasztókat állítottak elő a rendőrök szombaton a fokozott ellenőrzés közben, amelyet a Fejér megyei rendőrkapitány rendelt el a sárbogárdi kapitányság illetékességi területén - közölte megyei rendőr-főkapitányság a honlapján. Közleményük szerint hat francia és egy német állampolgárt állítottak elő, a mintavételt követően kábítószer-fogyasztás vétségének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki őket. Az eljárás során szabadlábon védekezhetnek - tették hozzá.

A rendőrség szombat délelőtt közölte, hogy fokozott ellenőrzést rendelt el szombattól a Sárbogárdi Rendőrkapitányság illetékességi területére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Az MTI fotóriportere szerint a rendőrök átvizsgálták a dádpusztai O.Z.O.R.A fesztiválra érkezőket. A rendőrség közleményében az áll, az ellenőrzés keretében a rendőrök igazoltathatnak embereket, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A fesztivál szervezői szombat hajnalban azt közölték az MTI-vel, hogy a sárbogárdi rendőrkapitány pénteken olyan szakhatósági állásfoglalást hozott, mely szerint a rendezvény biztosítási tervének hiányosságaira hivatkozva az O.Z.O.R.A. fesztivál megtartását nem támogatja. Jelezték azt is, hogy minderről őket nem értesítették, a hírt a terület tulajdonosa a jegyzői hivatalban tudta meg, amikor péntek délután élt iratbetekintési jogával.

Kardos Tamás körjegyző pénteken az MTI megkeresésére azt mondta, az O.Z.O.R.A. fesztivál jegyzői engedélyezéséről hétfőn lesz döntés. Megjegyezte, hogy a rendezvény akkor engedélyezhető, ha minden, a folyamatban részt vevő szakhatóság ehhez hozzájárul. Amennyiben valamelyik szakhatóság nem engedélyezi, akkor a jegyző sem teheti ezt meg - mondta. Az Indexnek a jegyző úgy nyilatkozott, a szervezők szombaton nyugodtan beengedhetik az embereket a fesztivál területére. Más kérdés, hogy kedden elkezdődik-e a fesztivál programja.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság péntek este azt közölte: az O.Z.O.R.A. fesztivál ügyében a rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében szakhatósági állásfoglalást hozott, amelyet a nap folyamán megküldött a mezőszilasi közös önkormányzati hivatalnak. Az állásfoglalás tartalmáról a főkapitányság nem adott tájékoztatást.