Nem lesz nemzeti dohánybolt a SZIN-en

2013.08.14. 09:05
Az Index fesztiválblogja

A delmagyar.hu úgy tudja, hogy a jövő kedden kezdődő Szegedi Ifjúsági Napok területén, a Partfürdőn nem lehet majd cigit vásárolni, így a fesztiválozóknak érdemes előre betárazniuk, ha nem akarnak kimenni a városba.

Ugyanakkor a fesztivál bejárattól mintegy 200 méterre, a Népkert sor és a Szent-Györgyi Albert utca sarkánál nyílt egy nemzeti dohánybolt. „Bővül a nyitva tartásunk a SZIN idején. Reggel 8-tól hajnali 4-ig jöhetnek majd hozzánk” – mondta a lapnak Gácsér Béla, a trafik üzletvezetője, aki szerint felkészültek a dohányos fesztiválozók rohamaira, a beszállítókkal már egyeztettek, ha szükséges, mindennap hoznak majd új árut.

Gyulay Zsolt, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. vezetője még júliusban jelentette ki, hogy a trafikok ideiglenes működéssel nem árusíthatnak dohánytermékeket a nyári fesztiválokon. „A kormány célja nem az, hogy a fesztiválokra és a fiatalok által sűrűn látogatott helyekre az orruk elé telepítsenek cigarettát, hogy minél többet dohányozzanak” – mondta Gyulay.