Zamárdi megkavarná a fesztiválnaptárat

2013.09.25. 17:12
Az Index fesztiválblogja
A zamárdi városvezetés azt kérte a Balaton Sound szervezőitől, hogy a jövő évi fesztivál fejeződjön be július elseje előtt, ez viszont csak úgy teljesülhetne, ha a Volt és a Sound időpontot cserélne.

Az Index is megírta, hogy nemrégiben megfenyegették Zamárdi jegyzőjét amiatt, hogy engedélyezte a Balaton Soundot. A zamárdi városvezetés azonban nem emiatt, hanem egy lakossági fórum tapasztalatai alapján kezdett tárgyalásokat a Balaton Sound szervezőivel. A Sonline.hu szerint a helyi lakosok türelmét idén már nemcsak a Sound, hanem az augusztus 20-hoz kapcsolódó Nagyon Balaton is igénybe vette, ezért felvetődött a fórumon az, hogy július 1-je és augusztus 20-a között a főszezon legyen fesztiválmentes Zamárdiban. A kezdeményezést Csákovics Gyula polgármester is támogatja, ezért mindkét rendezvény szervezőivel tárgyalást kezdeményezett. A Balaton Sound korábbra hozatala csak úgy volna megoldható, ha a soproni Volt fesztivállal időpontot cserélne.

Csákovics szerint egyik rendezvényről sem hajlandó lemondani az önkormányzat, mivel 85 millió forintnyi bevételük lett a területbérletből és az idegenforgalmi adóból. "A Sound hozott nagyobb tételt, hetvenmilliót és még négymilliót kap a városüzemeltetési szervezetünk a fesztivált követő rendtételért. A város népszerűsítése, a vendégforgalom növelése érdekében tehát ragaszkodunk mindkettőhöz, azt hiszem, ezt érthető" - nyilatkozta a lapnak.

Az Index megkereste Vető Viktóriát, a Balaton Sound szóvivőjét, aki elmondta, hogy "2016-ig érvényes szerződésünk van Zamárdival, ami vonatkozik mind a jelenlegi helyszínre, mind az időpontra, jelesül július második hétvégéjére. 2014-ben biztosan a már megszokott időpontban lesz megtartva a Balaton Sound - azaz július 2. hétvégéjén -, de figyelembe véve a felmerülő lakossági igényt, megvizsgáljuk, van-e mód esetleg a fesztiválok időpontjának változtatására, cseréjére, annak ellenére, hogy már megállapodásban rögzítettük a következő évek fesztiváljainak időpontjait".