nono

Beindult a buli a Campus fesztiválon

2014.07.25. 19:18
Az Index fesztiválblogja

Most hogy nincs Hegyalja, a debreceni Campus fesztivál lett Kelet-Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja, már ha az EFOTT-ot nem számítjuk, de az meg minen évben másutt van. Már a nulladik napon háromszor annyian voltak, mint az előző évben - a helyszín átépítése maximálisan bejött a szervezőknek (jó, ez főleg nem az ő kezdeményezésük volt, a Nagyerdei Stadiont így is úgy is felhúzták volna.)  

Fura, de a Debrecen-London repülőjárat jegyárai a Campust megelőző és követő napokon magasabbak: az Angliában dolgozók erre az időszakra időzítik a szabadságot, mert ha eljönnek a fesztiválra, nemcsak jót buliznak, de találkoznak mindenkivel, vagyis nem kell őrült rohanásban vizitelni a családot és a barátokat a hazalátogatáskor. Hiába országos vonzerejű a fesztivál, ez a hangulat erősen jelen van a Campuson, ebben tud debreceni lenni igazán, a város legnagyobb társasági eseményévé nőtte ki magát.

Nemcsak a nulladik napon, de a szervezők tájékoztatása szerint a fesztivál hivatalos első napján, csütörtökön is jóval többen voltak, mint a megelőző évben. A Campus történetében talán most a legnagyobb a tér a nagyszínpad előtt, mégis a Punnany Massif koncertjén mintha még ez is kicsinek bizonyult volna. A Punnany műsorával azonos időben volt a Heaven Street Seven koncertje, akik a nap legintenzívebb buliját hozták össze az új stadion klubtermében berendezett színpadon. Péntek este Dj Antoine és a dán The Asteroids Galaxy Tour koncertje emelkedik ki a kínálatból.