Az Index fesztiválblogja

Rajtamaradni valami jóféle LSD-n

2014. július 2., 09:57 Módosítva: 2014.07.03 14:45
7

Kedd este ugyan már elindult a Volt Fesztivál a főleg magyar zenekarok fellépéseivel, de az igazi koncertdömping a szerdai nappal kezdődik. Segítünk eligazodni, hogy kiket nem érdemes semmiképp sem kihagyni. Lesz svéd party pop, connecticuti hipszterek, francia polihisztor és persze az a triphop előadó, akiknek 1-2 évente muszáj nálunk fellépnie.

Teljes bejegyzés

Fotózzon nekünk a Volt Fesztiválon!

2014. július 1., 16:33 Módosítva: 2014.07.02 00:46
104

Ahogyan tavaly is, idén is számítunk az olvasók szemére, kezére és okostelefonjára. Legyen az Index fotósa, vegyen észre szép, furcsa vagy durva dolgokat a Volt Fesztiválon. Várjuk olvasóink legjobb, legszebb, legdurvább, legferdébb, legsötétebb, leghomályosabb képeit a Volt Fesztiválról, hogy jól megnézzük őket.

indexvolt
Fotó: Huszti István

Szerencsére már 2014 van, így a képeket nem kell sehova sem küldözgetni, elég feltölteni az Instagramra, és beteggelni, hogy #indexvolt. Fontos: a tageléssel minden feltöltő elfogadja, hogy a képeit felhasználhatjuk és megoszthatjuk másokkal is az Indexen, a Facebookon, vagy akár az Instagramon. 

Az idei kiemelt témánk a koncertfotó lesz: fotózza le az MGMT-n kavargó füstöt, a Foals-on villogó lámpákat vagy az Arctic Monkeys-on Ön előtt álló égimeszelő hátát, tehát bármi olyat, amit érdekesnek talál egy koncerten. A legjobb koncertfotók feltöltőit bejuttatjuk a fesztivál utolsó napján a Nagyszínpad előtti fotósárokba, majd a backstage-be, hogy ott készítse el a Volt legmenőbb fényképét. 

A legjobbak közül már a Volt fesztivál alatt is szemlézünk az Index Fesztivál rovatában vagy az Index Facebok-oldalán. Sőt, a fesztivál végén az #indexvolt taggel ellátott képek közül a legjobbakat kiválogatjuk és az Indexre is kikerülnek.

450 lesz a sör a Volton

2014. július 1., 16:33 Módosítva: 2014.07.02 00:46
24

Megtudtuk, hogy mi mennyibe fog kerülni az idei soproni fesztiválon.

Teljes bejegyzés

Ugyanazokra pörgünk tíz éve

2014. július 1., 16:32 Módosítva: 2015.04.06 14:46
671

Nyakunkon a fesztiválszezon, ami a nagy berúgások és alkalmi sátorállítások mellett azért valamilyen szinten a zenéről is szól. Pontosabban arról, hogy milyen nagy külföldi fellépőket sikerül elhozni. Megpróbáltuk összeállítani a tökéletes hazai fesztivált, kizárólag a magyarok kedvenc húzóneveire alapozva. Van olyan külföldi előadó, aki négy év alatt kilencszer lépett fel magyar fesztiválon. De ki volt itt a legtöbbször az utóbbi 10 évben? Összeraktuk a képzeletbeli Lesz Még Fesztivál 2024 programját a Csepel-sziget Kempingbe, az összes magyar összes kedvenc előadójával. 

Teljes bejegyzés

Másfajta bioveszély a Balatonon

2014. július 1., 15:20 Módosítva: 2014.07.01 17:35
9

Germán thrash metal, finn viking metal, lengyel extrém metal és Biohazard is lesz a balatonszemesi RockPart'14-en július 25-27 között. 

Teljes bejegyzés

A térképrajzolgatás fél éve elkezdődött

2014. június 30., 21:17 Módosítva: 2014.07.01 09:12
425

Kedden este a mínusz egyedik nappal kezdődik a Volt fesztivál, de az építkezés már tíz napja tart a soproni Lővérekben. Teljesen átépítették a VOLT fesztivált: nemcsak nagyobbak és szebbek lettek, de extrákkal is készültek a bulizóknak. A bejáratnál egy 17 méteres robot várja a fesztiválozókat, bent pedig Kiss Tibi, Wahorn András és ef Zámbó dekorálja majd ki a VOLT és SOPRON feliratokat.

110 ezernél is több látogatót várnak Sopronba - az épülő fesztiválon Löbenwein Norbert programigazgató vezetett körbe minket. 

Az esőkabátot semmiképp se hagyja otthon, ha a Voltra megy!

2014. június 30., 14:10 Módosítva: 2014.07.03 14:46
10
volt
Fotó: Időkép

Javarészt felhős idő lesz ezen a héten a Sopronban, vagyis érdemes rendesen felkészülni azoknak, akik fesztiválozni indulnak a héten a Volt Fesztiválra. Nagy baj azért nincs, csak a szokásos: tényleg mindenre fel kell készülni, a dögmelegtől, a zivataron át egészen a magas UV-B sugárzásig.

Keddtől vasárnapig szép szisztematikusan emelkedik a hőmérséklet, a holnapi nulladik napon még csak 25 fokig melegszik a hőmérsékelt a Nagy-szín-pad verseny döntőseire, vasárnap az Arctic Monkeyson viszont már 31 fok is lehet Sopronban. Az idő végig felhős lesz, tehát remélhetőleg nem lesz dögmeleg, de záporra és zivatarra a hét második felétől kell számítani ami talán majd leveri egy kicsit a fesztiválokra annyira jellemző port. De nem lesz jelentős a csapadék: csütörtöktől vasárnapig egy kis esőre mindig lehet számítani, kivéve pénteken, a Tankcsapda koncerten biztosan nem fog esni az eső. 

A legnagyobb zivatar szombatra várható az Időkép szerint, de csütörtökön és vasárnap is érdemes elővenni a gumicsizmát és az esőkabátot. Ez abból a szempontból mindenképpen jó hír, hogy nemcsak kevesebb lesz a por a fesztivál területén, de  a magas 28-31 fok körüli hőmérsékletnek köszönhetően a sár is hamar felszáradhat. Az itt-ott esős idő ellenére kedden és szerdán azért keveset legyenek a tűző napon, mert magas UV-B sugárzás várható.

A széltől sem kell tartani, a hétfői, helyenként 30 kilométeres szél után fokozatosan csökken a széllökések ereje, szombat-vasárnapra mindössze 9-10 km/h várható. A frontérzékenyek, fejfájósok, másnaposok csütörtökre figyeljenek, amikor egy kisebb hidegfront érkezik a térségbe.

Karányival szúrják ki a hoppon maradt Fun Fest-jegyesek szemét

2014. június 27., 12:57 Módosítva: 2014.06.27 16:11
3

A hétvégére tervezett, pongyolán szervezett, végül a vízminőségre hivatkozva lefújt fesztivál szervezői a Barba Negra Trackre fognak egész nyáron kárpótló koncerteket szervezni egy friss sajtóközlemény szerint.

Teljes bejegyzés

Kétszáznál is több magyar fellépő lesz az idei Szigeten

2014. június 27., 11:06 Módosítva: 2014.06.27 15:44
1051

Négy magyar banda szerepel a Nagyszínpadon is, három nevét már tudni, a Sziget titokzatoskodik a negyedikkel. A fesztivált ismét Müller Péter Sziámi fogja zárni.

Teljes bejegyzés

Eldőlt: nem lesz Fun Fest a hétvégén

2014. június 24., 15:23 Módosítva: 2014.06.24 23:48
546

Elmarad a most hétvégére, június 26–29-re tervezett balatonföldvári Fun Fest – erősítették meg az Index információit először nem hivatalosan, majd később a szervezők is a Facebookon. Úgy tudjuk, a tervezett rendezvény területén még meg sem kezdődött az építkezés. A szervezők elvileg a hétvégi balatonfüredi úszóversenyen előfordult tömeges megbetegedések miatt mondták le a balatoni zenei fesztivált, holott egyrészt a rendezvény helyszíne, Földvár a déli, Füred pedig az északi parton van, a távolságuk légvonalban is nagyjából húsz kilométer, másrészt mint az ebből a cikkünkből is kiderül, nyugodtan lehet fürdeni a Balatonban, a fertőzést nem a Balaton vize okozta, hanem egy lokális kalicivírus. 

A szervezők ennek ellenére kiadtak egy közleményt, azaz posztoltak egy képet a Facebook oldalukra:

Teljes bejegyzés

Brutalitás Orfűn: kisbetűs zenekarok koncertjén jártunk

2014. június 20., 15:35 Módosítva: 2014.06.20 20:02
115

Azért mentem le csütörtökön a Fishing On Orfűre, hogy megnézzem az annabarbit, mint a fesztivál egyik kuriózumát, akik elvileg több koncertet nem adnak a közlejövőben. Gondoltam, ha már ott vagyok, akkor belenézek a letlive-be is, egyrészt, mert sokan dicsérik a post-hardcore zenekart, másrészt, ha nem tévedek, akkor ez volt az egyetlen nem magyar együttes a fesztiválon, ráadásul nem is a Fishingen megszokott alternatív zenei közegből, tehát rendesen kilógtak a sorból. Szóval annabarbi, meg egy kis letlive (igen, mindkettő szigorúan kisbetűvel). Ez volt a prioritás. Aztán borult minden.

Az előjelek

Sorrendben nem, mert a letlive előbb kezdett jó negyven perccel. A háromlemezes kaliforniai zenekar elég intenzív zenét játszik, és mondogatták is nekem, hogy állítólag koncerten is nagyon jók. Ok, nézzük meg, ha már itt vagyunk. Lelkesedésem egyébként kissé letört még délután, mikor az érkező zenekari mikrobuszból mankóval szállt ki az énekes. Hová lesz így az a legendásak mondott intenzitás. Mindegy, belenézünk, aztán megyünk annabarbira.

Bődey Janó fotós kolléga mesélte koncert után, hogy figyelhetett volna a jelekre. A rettenetesen nagy szakállú Jason Aalon Alexander Butler énekes ott ücsörgött ugyanis a színpad szélén, és egyik lába ugyan térdnél rögzítve volt, de a másik annyira veszettül járt, hogy csaknem önálló életre kelt. Meg aztán elég masszívan rögzítették a mikrofonokat is, szóval fel lehetett volna készülni. De ami a kezdésnél történt, azt nehéz leírni.

Teljes bejegyzés

Korn, NOFX és Angel Haze is lesz az idei Szigeten

2014. június 20., 11:20 Módosítva: 2014.06.20 13:54
5

Már a fellépők 72,2 százalékát bejelentették, mi jöhet még?

Megvalósult Lovasi rémálma

2014. június 19., 18:06 Módosítva: 2014.06.20 12:31
292

 

Mi lenne, ha egy napon vagy éjszakán egy démon utánad lopakodna a legmagányosabb magányba és így szólna hozzád: »Ezt a koncertet, amelyet most átélsz, még egyszer és még számtalanszor újra kell élned; és nem lesz benne semmi új, hanem minden kiállásnak és szólónak, minden gegnek és tapsnak, a koncert minden apró és nagy eseményének ugyanúgy kell visszatérnie hozzád, ugyanabban a sorrendben és egymásutániságban - pontosan ugyanennek a fröccs-savanyságnak és fák között felszálló cigifüstnek, pontosan ugyanennek a pillanatnak és nekem magamnak. A rock örök homokóráját újra meg újra megfordítják, és téged vele együtt, te porszemek porszeme!« – Nem vágnád magad fogcsikorgatva a földhöz, átkozva a démont, aki így beszélt? Vagy megéltél már valaha oly feledhetetlen pillanatot, amikor azt válaszoltad volna neki: »Isten vagy és sohasem hallottam még istenibbet ennél!«

Ha szegény Nietzsche tudta volna, hogy egy koncertkritikában így megbecstelenítik szövegét, talán hozzá sem kezd A vidám tudomány-hoz, de nekem mégiscsak az örök visszatérés terhe jutott eszembe a Kispál és a Borz néhány kisebb külföldi fellépését (a legelsőről itt olvashat) követő nagy orfűi vissza- meg hazatérő koncertjéről.

Nem lehet, hogy a nagy rockzenekaroknak szükségszerűen az a sorsuk, mint a Scorpionsnak meg a Pink Floydnak, hogy eredeti értékeiktől függetlenül még évtizedeken át újra meg újra a régi énjüket kell mutogatniuk? És talán a méltóságteljes búcsúzást eltörlő „minden évben csak pár koncertre” való összeálláson, az egyre hízó koncertbevételeken, az átható nosztalgián többé már nem kéne bosszankodni, hanem elég, ha belekiáltjuk a csillagos égbe: „Isten vagy és sohasem hallottam még istenibbet ennél!”

Teljes bejegyzés

Miért a Fishing on Orfű a legjobb fesztivál?

2014. június 17., 10:53 Módosítva: 2016.06.30 12:12
1320

Az egyik legfiatalabb zenei fesztiválnak számít, mégis a Fishing on Orfű pár év alatt élérte azt a különleges státuszt, amire a nyári szezon többi, jórészt leginkább egymásra hasonlító szereplője továbbra sem képes. Ma már egyértelmű, hogy Lovasi Andrásék fesztiválja tölti be azt az űrt a hazai könnyűzenei rendezvények terén, amit a Volt, Sound, Sziget már rég túlnőttek. Kicsi, szerethető, élhető. És még néhány ok, hogy miért szeretjük annyira a Fishing on Orfűt. (A ProArt 2013-as felmérése szerint is a Fishing on Orfű a legjobb fesztivál, erről itt írtunk bővebben)

Teljes bejegyzés

Egy élmény volt a Black Sabbath a Nova Rockon

2014. június 16., 17:42 Módosítva: 2014.06.17 10:06
328

Valóságos csoda, hogy 2014-ben még Black Sabbath-koncertet nézhet az ember élőben. Leginkább Ozzy Osbourne miatt. A 65 éves énekes a tudomány egyik megfejthetetlen rejtélye. Hogy egyáltalán még él, azok után, amiket karrierje során beszedett, hogy még jobban feldobja az amúgy sem unalmas napjait. Mondjuk ha valaki most, a Nova Rockon látta életében először a színpadon, akkor végig azon retteghetett, hogy mikor esik össze holtan. Akik viszont ismerik, tudják, hogy már fiatalon is hasonlóan totyogott fel-alá, csak így, hatvan felett kicsit jobban bedől, miközben átrohan az egyik oldalról a másikra. Amúgy meg teljesen összezavarja a közönséget. Egyik pillanatban még papisan álldogál azzal a jellegzetes, félkegyelmű mosollyal az arcán, a következőben meg tol egy olyan békaugrást, hogy az ember azt hiszi, valami vizuális effektet látott.

Ozzyt akkor is tátott szájjal lesné a közönség, ha felolvasná a telefonkönyvet. Bármit csinál a színpadon, attól a közönség bevadul. És ezt ő rettenetesen élvezi. Már tradíció, hogy a színpadra lépés előtt belekiabál a mikrofonba, és teljesen őszintének tűnik a kacagása, mikor a lefüggönyözött színpad előtt a közönség erre válaszol. Ráadás előtt sincs semmilyen idegesítő várakoztatás. Alig megy le a színpadról, már kiabál valahonnan hátulról, hogy „ordítsátok már, hogy játsszunk még egy dalt.”A közönség persze ordítja is, ők meg lelkesen jönnek is vissza picit megszívatni őket a Sabbath Bloody Sabbath elejével, majd a ténylegesen záró Paranoiddal, hogy helyszínt adó Pannónia mező pocokjai is ismerjenek már valamit.

Teljes bejegyzés

Hasselhoff-fal senki sem veheti fel a versenyt

2014. június 15., 19:41 Módosítva: 2014.06.16 16:17
1635

David Hasselhoff munkásságán generációk nőttek fel. Neki köszönhetjük, hogy sokáig fiatalok ezrei reménykedtek, hogy a Balatonon is lesznek Baywatch-típusú vízimentők, az autóipar pedig a mai napig nem tudta rendesen megalkotni mindenki hőn áhított autóját, KITT-et, aki nem csak magától vezetett, de még lelki problémákban is segített, ha éppen arról volt szó, sőt, neki magának voltak lelki problémái.

Hasselhoff zeneileg ugyan nem alkotott maradandót, de ez mégsem tántorította el a Nova Rock szervezőit, hogy ő legyen a szombat este legnagyobb sztárja és nagyjából annyi ember előtt lépjen fel, mint mondjuk a Metallica szokott. Ozzy Osbourne kezét tördelve ücsörög már a szállodai szobája sarkában, hiszen ő is tudja: ezen a nyáron Hasselhoff-fal senki nem veheti fel a versenyt.

Teljes bejegyzés

Figyelem, Sopron tele lesz robotokkal!

2014. június 13., 15:16 Módosítva: 2014.06.13 19:18
3

A VOLT fesztivált idén el fogják lepni a gépemberek. A látogatók zöld szatyrot is kapnak, hogy abba gyűjtsék a szemetüket a volt vasfüggöny tövéből.

Teljes bejegyzés

A gimis punkzene már a doktoriját írja

2014. június 9., 20:23 Módosítva: 2014.06.10 09:10
194

1994. Az év, aminek kapcsán mindig Kurt Cobain halálát szokás megemlíteni. Ebben az évben nagyjából vége is lett a grunge-nak, de helyette jött valami egészen más. Minden idők egyik legmegosztóbb zsánere, a poppunk, amelynek egyik legfontosabb képviselője lépett fel vasárnap este a Pannónia Fesztiválon. Az Offspring bebizonyította, hogy a műfaj elérte azt a kort, amikor már nehéz nosztalgia nélkül gondolni rá. De ez nem is baj.

Teljes bejegyzés

Madness, Kelis és Bloody Beetroots is lesz a Szigeten

2014. június 6., 12:21 Módosítva: 2014.06.06 14:26
2

Péntek délelőtt megint új neveket jelentettek be, a nagyok mellett lesz még francia popidol, fontos drum'n'bass, popresszív house és érzelmes rockzene is.

Teljes bejegyzés

Baseballsapkás punkrock a Balaton-parton

2014. június 5., 13:15 Módosítva: 2014.06.05 16:26
2

Csütörtökön startol a nyolcadik Pannónia Fesztivál Szántódpusztán, ami tradicionálisan magyar zenekarokra fókuszál, bár az utóbbi pár évben már feltűntek külföldi fellépők is. Idén a legnagyobb név a skót Biffy Clyro és az amerikai Offspring, de aki szeretne a szokásos arcoknál, harminc foknál és Balaton-partnál maradni, azoknak idén is lesz Freestylers és Dub Pistols.

Teljes bejegyzés

Három új név a Balaton Soundon

2014. június 4., 14:32 Módosítva: 2014.06.05 08:52
3

Lassan teljessé válik a Balaton Sound fellépőlistája a mai napon bejelentett három új előadóval. Jön Sander van Doorn holland trance-isten, Roni Size drum and bass-veterán Dynamite MC-vel párban, illetve  a norvég Lindstrom. Az idei fesztiválra hivatalosan elfogytak a bérletek, már csak napijegyek, kombinált (Volt vagy B. My Lake) és VIP-bérletek kaphatók. Csak a bérletesek számára lesz nulladik napja az eseménynek, amin a most bejelentett Sander van Doorn is zenél.

Teljes bejegyzés

Nóra, gyere hozzám afterozni!

2014. június 2., 18:16 Módosítva: 2015.04.15 11:44
52

A négynapos Budapest Essentials hétvégi programjában annyi buli és koncert szerepelt, hogy megpróbálkoztunk a lehetetlennel: egy este alatt legalább hat különböző helyet bejárni, szórakozni, és inni egyet, ahogy azt a klasszikus szabadtéri fesztiváloknál szokás. Szenvedésekkel teli emberkísérletünk során kiderült, hogy Budapest túl nagy ahhoz, hogy ezt tényleg meglehessen valósítani.

Teljes bejegyzés

Vihar utáni rend: vasárnap a Budapest Essentials fesztiválon

2014. június 1., 15:50 Módosítva: 2015.03.11 13:47
8

Elérkezett az utolsó napjához a Budapest Essentials, és vasárnap révén a bulizás helyét átveszi a valamivel nyugodtabb kikapcsolódás. Tetőmozi, kirakodóvásár, és színház az utolsó programajánlónkban.

Teljes bejegyzés

Kiherélt gorillák, egyszál gitárral pengetők

2014. június 1., 15:47 Módosítva: 2015.03.11 13:47
20

A Budapest Essentials szombati napjára maradtak a nagyobb fellépők, mint a Gorillaz Sound System, George Ezra és a 2manydjs, mi pedig megpróbáltuk megnézni mind a hármat, több-kevesebb sikerrel.

Teljes bejegyzés

Aki szombaton nem táncol, az nem is ember

2014. május 31., 09:40 Módosítva: 2014.06.01 10:09
25

Szombatra pörögnek csak fel igazán az események a Budapest Essentialsön, nem lesz olyan szeglete Budapestnek, ahol ne akarna úton-útfélen megtáncoltatni az arrajárókat. Adunk pár tippet ahhoz, hogy hol érdemes ma csörögni egyet. Vagy kettőt. Vagy többet.

Teljes bejegyzés

Pénteken beindul a partygépezet a fővárosban

2014. május 30., 18:35 Módosítva: 2015.03.11 13:47
9

Az első naphoz képest majdnem kétszer annyi koncerttel és bulival várja a látogatókat pénteken a Budapest Essentials fesztivál, ezért mindenképpen segítenünk kell a szelektálásban azoknak, akik képtelenek eligazodni a programjánlatban.

Teljes bejegyzés

Kivonul a művészet a pesti utcákra

2014. május 30., 11:17 Módosítva: 2014.05.30 12:09
32

Színes Város Strongbow Budapest néven új fesztivál indul Budapesten, a művészeti és zenei programsorozat 30 napon át tart. Augusztusban 10-12 kültéri tűzfalat festenek meg képzőművészek (köztük három külföldi művész), munkájukról ismert magyar reklámfilmrendezők, és fiatal filmesek pedig kisfilmeket készítenek erről. Emellett több mint 100 zenei program, kerekasztal beszélgetések, és Budapest tematikájú slam estek is lesznek a fesztivál ideje alatt, július 30 és augusztus 31 között. 

Varoshaza sajat2
Fotó: Színes Város Csoport

A Színes Város ötlete 2008-ban született meg. Tűzfalakra ezelőtt szinte senki nem festett Magyarországon szervezett formában, nem reklámcéllal. A gondolat Victor Vasarely (Vásárhelyi Győző) festőművész 1983-ban megjelent Színes Város című könyvére épül, amelynek lényege, hogy a művészet vonuljon ki az utcára, a közterekre, és ne csak a galériákban találkozhassunk képzőművészeti alkotásokkal.

A Színes Város által indított tűzfalfestési akciók egy kisebb csoport kezdeményezésében és a graffitis szubkultúra keveredésével indult el - mondta Finta Sándor, Budapest főépítésze, hozzátéve, hogy szép lassan a szabályozó környezet is felfigyelt rá és támogatni kezdte a ma már városszerte látható, leginkább tűzfalakon megjelenő alkotásokat.

Az első kezdeményezést egyébként pont a Fővárosi Önkormányzat hagyta jóvá és támogatta, majd ezt a példát több önkormányzat is követte, a mostani projektet már a Strongbow is támogatja. Mára 20 ezer négyzetméternél is több, korábban szürke falat festettek meg. 

Kezdődik Budapest elfoglalása

2014. május 29., 13:26 Módosítva: 2015.04.15 11:44
108

Elkezdődött az első Budapest Essentials fesztivál, aminek keretében annyi program és különböző akció lesz a városban, hogy feltétlenül úgy érezzük, érdemes kicsit segítenünk abban, miket érdemes a fesztivál négy napján feltétlenül megnézni. Csütörtökkel kezdjük.

Teljes bejegyzés

Rég volt ennyire rendben a Művészetek Völgye

2014. május 29., 10:46 Módosítva: 2015.05.04 15:45
855

A Művészetek Völgye Magyarország egyik legrégebbi fesztiválja, amely az évek során sok mindenen ment már át, volt, hogy elmaradt, átnevezték, és mindig változott a résztvevő falvak száma.

Idén azonban bekerült a rendezvény a Nagyon Balaton programsorozatba, és úgy tűnik, hogy hosszú távon stabilizálni tudja a helyét a hazai fesztiválmezőnyben.

Teljes bejegyzés

Hétvégén startol a Gourmet Fesztivál

2014. május 27., 13:57 Módosítva: 2014.05.28 00:52
118

Május 30. és június 1. között rendezik az éves Gourmet Fesztivált a Millenárison, amelyre kitelepülnek Magyarország legjobb éttermei, cukrászdái és borászatai. A Budapest Essentials fesztivállal párhuzamosan tartott - ennek köszönhetően Essentials karszalaggal féláron megtekinthető - rendezvény idei témája a rakott krumpli lesz, ezt gondolják majd újra a helyszínen tartózkodó magyar és külföldi séfek.

Teljes bejegyzés