Kiadták Jimi Hendrix állítólagos szexvideóját

2008.04.30. 11:40
Online már megvásárolható az a videófelvétel, amin állítólag Jimi Hendrix két nővel létesít szexuális kapcsolatot egyszerre. Sokan vitatják a dokumentum hitelességét, az ősgrupik szerint viszont igazi, a jogokat meg a világ legnagyobb pornóforgalmazója szerezte meg.

A házivideó-őrület a halott ikonokat is utoléri, pár hete Marilyn Monroe tizenöt perces orális szexet bemutató felvételét vásárolta meg egy gyűjtő (kizárólag privát használatra), most pedig az 1970-ben saját hányásában elhunyt gitárzseninek, Jimi Hendrixnek került napvilágra egy negyven évvel ezelőtti videója, melyen két barnahajú szépséggel párosodik egy hotelszobában. Erre szintén megszállott gyűjtő akadt rá, és állítólag a hitelességét is alaposan megvizsgálták, legalábbis a Vivid Entertainment nevű pornógyártó/forgalmazó egy vezetője, Steven Hirsch szerint, aki kijelentette, hogy a 11 perces film azt bizonyítja, hogy Hendrix legalább akkor pornósztár volt, mint zenész.

Kathy Etchingam - Hendrix barátnője a hatvanas években – viszont a neki mutatott néhány fotó alapján határozottan kijelentette, hogy nem, nem Hendrix szexel a videón. „A feje túl széles, az orra és az orrcimpái egyaránt túl nagyok” – nyilatkozta a hölgy a New York Times-nak egy emailben.

Richard R. Gross, Hendrix életrajzírója is kétségbe vonja a film hitelességét, sőt, állítása szerint találkozott is a filmmel annak idején, amikor könyvéhez keresett anyagot, de hasonlóan másokhoz, ő is hamisítványnak minősítette. A videón egyébként egy hajpántos, afrofrizurás alak látható, és köztudott, hogy Hendrixnek afrofrizurája volt és hajpántja.

„Nem hiszem el, ez Jimi Hendrix!” – reagált a videó megtekintése után állítólag egyhangúan a Vivid által felkért két szakértő, Pamela Des Barres, az Én a bandával vagyok: egy grupi visszaemlékezései című könyv szerzője, és Cynthia Albritton, aki celebritások genitáliáinak agyagba formázásával vált ismertté bizonyos körökben. Mindkettőjük audiokommentárja szerepel a Vivid által kiadott DVD-n.

A Vivid egy magánnyomozó segítségével jutott a super8-as filmhez. Az felkutatta a gyűjtőt, akinél a videó volt, akivel ezt követően a pornógyártó szerződést kötött a kizárólagos forgalmazásra. „Azt gondoljuk, hogy ezért a szerzői jog minket illet” – nyilatkozta a cég, mely annak idején Pamela Anderson és Tommy Lee híres jachtos felvételét is megszerezte, majd kiadta.

Az zenész örökségét ápoló Seattle-i Experience Hendrix alapítvány nem kommentálta bővebben az esetet, de csak annyit mondott, hogy nem áll módjában a szalag hitelességét illetően nyilatkozni.

A DVD Jimi Hendrix The Sex Tape címen jelenik meg, online már megvásárolható, jövő keddtől pedig a boltok polcain landol az Egyesült Államokban.