Nyolc évet kapott a barátnőjét lelövő rappernő

2008.05.14. 10:45
A Grammy-jelölt Remy Ma júliusban lőtte hasba barátnőjét, akit azzal vádolt meg egy partin, hogy ellopta a pénzét. Remy Ma aztán a börtönben szeretett volna házasságot kötni szerelmével, ám ez a terve is meghiúsult.

Remy Ma, polgári nevén Remy Smith márciusban találtatott bűnösnek súlyos testi sértés és jogtalan fegyverviselés vádpontokban, ám a tanúk megfenyegetésének vádjában végül felmentették. A rappernő tavaly júniusban lőtte le Makeda Barnes-Joseph nevű barátnőjét, akire egy buliban előzőleg rábízta a pénztárcáját, később pedig azzal vádolta meg, hogy ellopta 3000 dollárját. Barátnőjét akkor lőtte hasba egy kocsiban, amikor a pénzt próbálta visszakérni, a sértett végül túlélte.

Remy Ma balesetre hivatkozott, ám az ügyész állítása szerint a rapper, ahelyett hogy kihívta volna a mentőket, inkább a pénzért kutakodott Makeda Barnes-Joseph táskájában. Remy Smith ügyvédje szerint azonban utóbbi csak eltúlozta az eseményeket, hogy nagyobb kártérítést kapjon. Az ítélethirdetéskor a bíró „szélsőségesen dühös fiatal nőnek” nevezte Remy Smitht, aki „elvesztette az irányítást az indulatai felett”. Remy Ma nyolc év letöltendő börtönbüntetést kapott, maximum huszonötöt kaphatott volna.

A 2004-ben még a Terror Squad nevű csapat tagjaként Grammy-díjra jelölt Remy Smith a tárgyaláson felhívta a figyelmet arra, hogy nagy szegénységben nőtt fel, nehéz gyermekkora volt, illetve hogy az ő személyisége valójában nem egyezik azzal, amit Remy Maként képvisel. „Nem vagyok bűnöző, nem jelentek veszélyt a társadalomra, annyi mindent tudnék még nyújtani az embereknek” – mondta. Az ügyész szerint azonban Remy Ma rendszeresen jár-kel töltött fegyverrel, írja a Reuters.

A tárgyaláson jelen volt Papoose is, Remy Ma szerelme. A pár a héten szeretett volna megesküdni a börtönben (az esküvőt az eredeti tervek szerint egy jachton tartották volna), ám a szintén rapper férfinál bilincskulcsokat találtak, így a frigy is meghiúsult.

Egy múlt heti telefonos interjúban Remy Ma ártatlannak vallotta magát, illetve egy rapperek elleni összeesküvésről beszélt. „Ne hagyják, hogy megtévessze önöket az esküdtszék, melynek tagjai között egy fekete, sötétebb bőrű, vagy akár napbarnított ember sem volt” – mondta.