Géza
1 °C
8 °C
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nem cserélnék a következő nyolc napra Abraham Poincheval francia performanszművésszel, aki ebbe a kőbe zárva tölti a következő napjait, miközben az élet lehetőségét kutatja az ismert világon kívül (és lemarad az Oscar-gáláról vasárnap éjjel).

  Értem én a művészetet, meg minden, nekem csak az lenne a kérdésem, hogy fog majd enni?

 • Azt hiszem ennél volt már KDNP-kompatibilisebb posztom is, de el kell árulnom, hogy tízévesen írtam egy levelet Dévényi Tibi bácsinak, mert nagyon szerettem volna a Morbid Angel frissen megjelent Covenant kazettáját birtokolni. Ez természetesen a kilencvenes évek elején volt, amikor még nem tudott minden hozzám hasonló lakótelepi hugyos rocker, teljes diszkográfiákat letölteni, az anyja céges laptopjáról. A levelet végül nem küldtem el, inkább felvettem az MTV éjszakai metál műsorából egy magnóval azt a két számot, amihez klip is készült. Klasszikus win-win szituáció, ugyanis nyilván soha a büdös életben nem kaptam volna Morbid Angel: Covenant kazettát (vagy bármelyik másikat abból a 100 tételből, amit még leírtam B-verzió gyanánt), viszont így megismertem a Cannibal Corpse vagy az Extreme Noise Terror zenéjét is, ami azóta is szintén örök szerelem.

  Semjén Zsolt számára érdekes információ lehet, hogy a zenekar dobosa és motorja, Pete Sandoval (akit nem viccből becéztek Commandonak) pár éve megtért, és kiszállt a zenekarból. Mivel ilyen ügyesen végigolvastátok a posztomat gyerekek, kaptok is a Covenant lemezről egy részletet! 

 • Elég öcsi videót sikerült a neten találni, ami az Identitesz nevű szervezethez fűződik. Tudják ők azok a kretének, akik szarásig erőlködnek, hogy a magyar alt-right élharcosai legyenek, de közben hol infantilis, félnáci Lutra albumozásra, hol értelmezhetetlen üvöltözésre futja tőlük. 

  clk

  Nem nagyon akarok spoilerezni, de én rögtön az elején befostam a röhögéstől, amikor a drámainak szánt klimpírozásra egy Boncz Géza hangján megszólaló fiatal azt fejtegeti, hogy mi lesz 2040-ben, amikor jó eséllyel azt se tudja, hogy a hétvégén mit fog csinálni. Egy valamit szeretnék kérni a szervezettől: engem ne mentsetek meg! 

 • Fogalmunk sincs, mi történhet ott, ami kiváltotta ezt a keménységet a hajdúszoboszlói polgármester ellenfeleiből, de látszik, hogy nem ismernek tréfát. (De most komolyan, MI EZ?!)

 • Inkább fogták magukat és az egyenjogúság hetére összepakoltak egy nagyon szépen fényképezett reklámfilmet, amiben közel-keleten élő sportolónőket mutatnak be. Így:

  A videón látható sportolók: Amal Mourad (parkour), Zahra Lari (műkorcsolya), Inès Boubakri (vívó) és Arifa Bseiso (bokszoló).

 • Amikor egy lakáshirdetésben felbukkant a különösre festett lépcsőház, még nem tudtam róla semmit, de az erről szóló poszt megjelenése után nem sokkal jelentkezett az egyik alkotó.

  Mégpedig Soós Nóra, aki a férjével, Győri Mártonnal dobta fel ilyen szépen ezt a Kresz Géza utcában álló házat, ahol mindketten élnek és alkotnak. (Bár remélik, nem sokáig, hiszen költöznének.)

  Nem lehet rossz hely amúgy, és most nem csak a színes falakra gondolok. A ház egyik lakója ugyanis szintén írt egy levelet az Urbanistának a poszt megjelenése után:

  "A házban lakom, a két lakást egy 2 gyerekes festő házaspár kínálja. Soós Nóra és Győri Márton festőművészek. Marci ötlete volt 1-2-3 éve, hogy nekiállna festegetni, a ház pedig hagyta. Őrültekkel nehéz... :-) Hál'isten.  

  2 vagy 3 alkalommal festegetett, és a végeredményt Ön is láthatja. Ez egy lakóközösség, ahol nincsenek nagy közös banzájok. Páran láttak már más országokban lakóközösségeket, éltünk is egy páran arrafelé, így tele van a földszint kerékpárokkal. A ház elé, szintén Márton intézésében, kerékpáros parkolót gründoltunk ki az önkormányzattól."

  Hát így. Még több kép a két festőművész színes lépcsőházáról itt.

 • Az a jó az állami hírtévé, az M1 műsorpolitikájában, hogy mivel nem lehet 24 órát az éppen aktuális kormányzati hirdetésekkel és beszélgetős műsorokkal megtölteni, amelyekben a direkt erre a célra létrehozott álszervezet álszakértője elmondhatja, hogy a kormánynak miért van teljesen igaza, ezért néha le kell zavarni egy-egy szerencsétlenebb riportert valami vidéki búcsúba vagy kajafesztiválra. Ott pedig néha olyan fantasztikus pillanatokat lehet lencsevégre kapni, mint amikor 

  sárga diszperzites vödörből öntik a palacsintatésztát a sütőlapra a kecskeméti palacsintafesztiválon.
  vödör híradó
  Fotó: http://lastdaysm1hirado.tumblr.com

  Igen,  a kecskeméti palacsintafesztiválon nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy rekord méretű palacsintát sütnek, amelyhez rekord mennyiségű tésztát kell bekeverni. Az addig ok, hogy ehhez már nem elég a nagymama keverőtálja. A kecskeméti palacsintafesztiválon viszont annyira minden mindegy, hogy ahogy a Last Days of M1 Híradó tumblr oldal megragadta a pillanatot, még a StoLevell In XXL márkajelzést sem kaparták le az építkezéssárga vödörről, amiből a sütőlapra öntötték az amúgy furán rózsaszínes tésztát. Itt látható videón is, azzal együtt, ahogy egy ponton a rekordpalacsinta széle kigyullad. 

  Ha ez nem hozta meg az ember kedvét egy jó palacsintához, vagy ahhoz, hogy 24 órában nézze az M1-et, akkor semmi.