Judit, Xénia
18 °C
31 °C
Mindeközben 2014. május 7-én
Naptár
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Népszabadság úgy tudja, hogy a Bizottság elnöke nem vétózza meg a Brüsszelbe készülő külgazdasági és külügyminiszter biztosi posztját. Hogy miért fordulhatott volna meg ez egyáltalán a fejében? Hát azért, mert Navracsics főnöke a néppárti elnökjelölési folyamatnak fittyet hányva megpróbálta David Cameronnal karöltve megfúrni Juncker elnökjelöltségét. Ez azonban kínos kudarcba fulladt, Európa kormányfői ugyanis 26-2 arányban a luxemburgi politikusnak szavaztak bizalmat.

 • Bucsi Réka filmje szerepelt már a Berlinale programjában is, most pedig rendes moziforgalmazában is meg lehet nézni a Symphony no. 42 című animációt a Frank című film előtt.

  Symphony no. 42 - teaser from Réka Bucsi on Vimeo.

  A Symphony egyébkét folyamatosan nyeri a díjakat a világ mindenféle fesztiváljain, ezt például postán kapták meg  a film készítői. 

 • Így védekezett az a két fiatal, aki egy júniusi hajnalon egy móri családi ház udvarából próbált meg elkötni egy Wartburgot. A Wartburgokra jellemző hangos motorzajra persze a tulajdonos is felébredt, de addigra már a kocsi kivágódott az udvarából - egészen a szemközti padkáig. A tolvajok ekkor elhagyták a megfeneklett járművet, és gyalog próbáltak menekülni, de a helyi erők a rendőrök kiérkezéséig feltartották őket. A 17 és 20 éves fiúk ügyében ma küldte meg a rendőrség a vádemelést a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek. (police.hu)

 • Na jó, valójában nem akkora csoda, az Egyesült Királyság délnyugati részén ugyanis elég sok delfin él, itt az a nagy szám, hogy ennyire partközelbe úszott a jószág. A nap szerencsétlenje a képen bal alul látható figura, aki nem is vette észre a vidám tengeri emlőst.
  (Telegraph)

  10403510 683584138395956 9152815201614089860 n
  Fotó: Cornwall Holiday Guide
 • Kovács Dávid
  Külföld

  Múlt csütörtökön, kutyasétáltatás közben gyilkolták meg a tizennégy éves April Millsapet Detroit közelében. A rendőrség információi szerint a lány azon az éjszakán azt írta a barátjának:

  OMG. ... Azt hiszem elraboltak.

  A rendőrség egyelőre még vizsgálja, hogyan ölték meg a lányt, a szúrt és lőtt sérüléseket azonban már kizárták. April testére egy pár talált rá, akik szerint a lány kutyája, Penny még akkor is a gazdája fölött őrködött. A rendőrség most egy motoros férfit keres, homokbarna vagy vöröses hajjal. April Millsap ősszel kezdte volna el a középiskolát.

 • Kovács Dávid

  Vérfagyasztó pillanatokat élt át az a két indianai nő, akik egy több mint 150 méter hosszú vasúti híd közepén vették észre, hogy egy tehervonat száguld utánuk. A mozdonyvezető, amint meglátta a két alakot a szerelvények előtt, azonnal behúzta a vészféket és többször is rájuk tülkölt. A két nő először megpróbálta lefutni a 14 ezer tonnás vonatot, majd mikor látták, hogy kísérletük esélytelennek bizonyul, az egyikőjük a sínek közé feküdt, a másik pedig megpróbált leugrani a csaknem 25 méter magas vasúti hídról, majd meggondolva magát – az utolsó pillanatok egyikében – végül ő is a társa példáját követte.

  Bár a felvételeken nem látszik, mire a vonat meg tudott állni, már elhagyta a hidat, így az aztán közvetlenül a két pórul járt feje fölött robogott el. Csodák csodájára mindkét nő túlélte az esetet, majd egy közeli járműbe szálltak, és elszeleltek a helyszínről – mesélte a mozdonyvezető, aki a biztonság kedvéért azért értesítette a rendőrséget. Mindez július 10-én, egy csütörtöki napon történt, de az esetről készült felvétel csak ma került fel az internetre.

 • A Batkid Begins (Denevérkölyök: Kezdődik) még csak most szedi össze a finanszírozást, de egy háromperces előzetest már meg lehet nézni belőle. Batkid, azaz Miles Scott kívánságát, hogy egy napra Batman lehessen, a Make A Wish alapítvány teljesítette, de közben akkora hírverés lett körülötte, hogy többezer önkéntes is beszállt a buliba. San Francisco egy napra Gotham lett, az alapítvány konkrét feladatokat adott a fiúnak, a Batmobilt kellett vezetni, túszokat kellett megmentenie, el kellett kapnia a Riddlert, és így tovább. A végén még Ben Affleck és Obama is róla írt a twitterén.

  Most az Indiegogón kalapoznak a róla készült dokumentumfilmnek.

 • Az Európai Űrügynökség (ESA) utolsó, hatodik teherszállító űrhajóját lövik fel Francia-Guyanaából magyar idő szerint 1:47-kor. Az űrhajó hattonnányi felszerelést visz fel, hat hónapig csatlakozik a nemzetközi űrállomáshoz, majd a Csendes-óceánba hullik.

  A kilövést ITT lehet nézni majd!