Gyöngyi
6 °C
11 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ma Is Tanultam Valamit Mindeközben különkiadás: Azt, hogy nem szabad hozzá közel menni, vagy közel engedni hozzá a saját kutyánkat, mert a sárga szalagos kutyának több térre van szüksége, mint egy átlagos ebnek. Ennek lehetnek egészségügyi, nevelési és magatartásbeli okai is. Egy szóval, vigyázzanak, ha sárga szalagos kutya jön szembe!

 • Golfozók játszanak egy melillai pályán, miközben menekültek próbálnak átmászni a spanyol-marokkói határt képező kerítés tetején Afrikából Spanyolországba. Idén eddig mintegy 400 ember kísérelte meg illegálisan átlépni a határt spanyol városban.

 • Istálló- és záptojásszagra, valamint alkoholra emlékeztető bűz keveredik egyéb kellemetlen szagokkal a Csurjumov-Geraszimenko üstökösön - közölte a Berni Egyetem, amelynek Rosina nevű spektrométere augusztus óta elemzi az égitest gázokból és porszemekből álló csóvájában talált molekulákat az üstököst kísérő Rosetta európai űrszonda egyik mérőműszereként, írja az MTI.

  Bármilyen bűzlő is ez az illategyveleg, tudományos szempontból rendkívül jelentős a Naprendszert alkotó anyagok eredetének, a Föld létrejöttének és az élet eredetének a vizsgálatához - hangsúlyozta a svájci kutató.

  Az üstökös még több mint 400 millió kilométerre van a Naptól, de ahogy közeledik hozzá, egyre több anyagot bocsát ki magából a felmelegedés hatására, így a közeljövőben várhatóan még több molekula vizsgálatára nyílik lehetőség.

  Az üstökös egyébként így néz ki:

 • Volt, aki Szekszárdon másképp gondolta.

  IMG 4088
 • Annyira azért meglepő a válasz: a randizás időszakában többet írjuk, hogy szeretlek és hiányzol, házasság után pedig főként azt írjuk a férjünknek/feleségünknek, hogy OK. Ez így nagyon szomorúan hangzik, de Alice Zhao minden részletre kiterjedő elemzéséből az is kiderül, hogy a praktikusabb hangvételű üzentek általában azt jelzik, hogy a párok egyre több időt töltenek együtt, például összeköltöztek, és ezért a kedves dolgokat már élőszóban mondják egymásnak.

  via Buzzfeed, forrás: adashofdata.com

  Zhao a megállapításait a saját tapasztalataira alapozta, a férjétől ugyanis az első házassági évfordulójukra az összes egymásnak küldött üzeneteiket kapta meg a kapcsolatuk hat évéből. Bővebben itt olvashat erről.

 • A világon először forgatott rövidfilmet egy rétisas. A kamerát a madár hátára rögzítették, majd elengedték az Eiffel-torony tetejéről, ahonnan a Trocaderóig repült.

 • Ez a válasza a nálunk jobbára a Másnaposok-szériából ismert amerikai komikusnak, Zach Galifianakis-nak a feszengő Brad Pitt kérdésére, miközben két páfrány közt ülve beszélgetnek. Az egész úgy indul, hogy rosszul mondja Pitt nevét, aztán pedig megkérdi tőle, hogy mikor vesztette el a szüzességét.  Valahol a közepén pedig egyszercsak felbukkan Louis CK magyar származású amerikai standup komikus is, aki nem ismeri fel a színészt, és megkérdi, hogy kit játszott a Benjamin Button különös életében.

  Ez Galifianakis Between Two Ferns című online kínosinterjú-sorozatának újabb epizódja, ami viccesen dekonstruálja a promóciós interjúkat, ahol a sztárok alá kérdeznek, ők pedig általában elmondják, hogy szuper volt leforgatni a filmet, mindenki mindenkit kedvelt a forgatáson, és jó volt együtt dolgozni a rendezővel és a stábbal. Már maga az Egyesült Államok elnöke, Barack Obama is volt vendég, Justin Bieber pedig majdnem el lett fenekelve nadrágszíjjal az egyik részben.

 • Akkor mi lesz? A legújabb magyar szuperprodukció, az lesz. Trailer még nincs, de főcím már van. A legjobb ezen az esős, szomorú ünnepi hangulat nélküli ünnepnapon.

  Itt találtuk: Pontosan-Ahogy Tumblr

 • A Collegium Polonicum igazgatójának kezdeményezésére Slubicében kapott először szobrot a Wikipedia, az internet szabadon bővíthető enciklopédiája.

 • A magyar kezek nyomát is viselő, csodás Bosszúállók 2 előzetes a magyar Pixelfakert is megihlette. A  Facebook oldalukon  egyébként rengeteg hasonló popkulturális mix akad.

  pixelfaker
  Fotó: Leonardo / Marvel / Pixelfaker
 • Este jön a BL-ben a Galatasaray-Dortmund csoportmeccs, és hát nyilván senki nem gondolta komolyan, hogy a legendásan lelkes török szurkolók majd pont az egyébként bő 2,5 millió török bevándorlót befogadó németeket ne fogadnák a szokott módon.

  Kedd este már akcióba is lépett a fogadóbizottság, bár a welcome drinkeket rendhagyó módon szolgálták fel Isztambulban.

 • akkor itt a tökéletes választás. A Magyar Köztársaság születésének 25. évfordulójára időzítve a legnagyobb magyar baloldali liberális gondolkodó, Kis János két nagyobb részre és rengeteg fejezetre bontott tanulmányban elmélkedik a jobboldalt - okkal, ok nélkül - még ma is rettentően irritáló magyar liberalizmus rendszerváltó érdemein, hibáin és persze jelenlegi helyzetén. És hogy miért fontos és érdekes egy ilyen elmélkedés? Azért, mert attól még, hogy egyetlen számottevő liberális párt sincs a magyar politikában, a liberalizmus által felvetett alapkérdések  - egyebek mellett az egyéni szabadság védelmére, az állami hatalom ellenőrzésére és a javak igazságos elosztására vonatkozó kérdések - ma sem kevésbé aktuálisak, mint 25 vagy 166 évvel ezelőtt.

 • A Kreatív ellenállás nevű csoport London főterére szervezett megemlékezést október 23-ra. A nagyjából 40 összegyűlt a többször felolvasta a köztársaság 25 évvel ezelőtti kikiáltásának szövegét, és táblák lengetésével jelezte elkötelezettségét az akkori értékek mellett. 

  A rendezvény meghívójában azt írták: "Ez az elmúlt 25 év nem pontosan a reményeink szerint sikerült, melynek kevés félreérhetetlenebb jele van, mint épp az, hogy ezt a születésnapi ünnepséget mi most Londonban tartjuk, ahol élünk."

 • Az ölés aktusa nálunk sajnos csak a Titanicon ment, pedig az indonéz népirtás katonáiról szóló doksi elég kemény volt ahhoz, hogy a külföldi sajtót gyakorlatilag tapsikolásra készítse, pedig mondom, az indonéz népirtás főbb elkövetőiről szólt, azokról, akik viszonylagos ismertségben élnek azzal a tudattal, hogy személyesen, a két kezükkel végeztek ki többezer, feltehetőleg ártatlan embert. Most megérkezett az első előzetes a film folytatásához, a Look of Silence-hez (kb. A csend látványa), és hát ez sem egy habostorta. Itt írtunk róla hosszabban, ugyanis ment a velencei filmfesztiválon.

 • Már kedvenc sorozatunk, a Twin Peaks nyolcbites főcímdalát is imádtuk, a Filthy Frackers nemrég azonban a kilencvenes évek alternatív rockjának legfontosabb klipjeit "butította le" és tette még nosztalgikusabbá. Az összeállításban szerepel a Red Hot Chili Peppers, a Beastie Boys, a Smashing Pumpkins, a Foo Fighters és a Weezer is, akikről nemrég külön cikkben emlékeztünk meg. Minden poént azonban nem szeretnék lelőni, úgyhogy inkább kattintson!

 • Az idei nemzeti ünnep legnagyobb slágere Erdős Virág verse, a Milyen kár lehet melyet Kollár-Klemencz László ad elő. A Szózat soraival teletűzdelt versből a Kistehén tavaly már csinált egy változatot, az elég kistehenes lett, Kollár-Klemencz azonban most átdolgozta a számot, a héten megjelent Legesleges című albumra, amelyen kizárólag Erdős Virág verseit énekli, összesen tízet. A Milyen kár az egyik telitalálat, de ütős az albumon az Átváltozó is, az Ezt is elviszem magammal című számnak pedig a lemezre egy másik, vonósokkal megtűzdelt változata került. A Legesleges lemezbemutatója vasárnap volt a Trafóban, de az ígéretek szerint lesznek még koncertek.

 • Lehet, hogy a kormány belföldön keményen lenyomta a független civileket, Kehi vizsgálattal bizonyítva be, hogy férfi zokni segítségével rontanak rá a magyar nemzetre. De közben a világban máshol vannak a súlypontok. Erre engednek következtetni azok a képpárok, amelyek a Kehi vizsgálat eredményhirdetésének napján terjedtek el a mikroblogszférában. 

  forrás: zero3ero.tumblr.com

  Az első képen Szijjártó Péter látható Washingtonban, Obama nélkül. A másodikon a bűnös Móra Veronika, Obamával. Mindkét magyar szereplő a közelmúltban járt Washingtonban.

 • A szó a Magyar Távirati Irodáé:

  "Az 1956-os forradalomra emlékezve egy, az októberi harcokban repesztalálatot szenvedett kabinetszekrényt állított ki a hónap műtárgyaként az első emeleti kerengőben az Iparművészeti Múzeum. A bútor különlegessége, hogy a Kilián laktanya körüli harcokban megsérült Iparművészeti Múzeum épületébe »betévedő« repesz roncsolta szét a kabinetszekrény egyik oldalát. Mivel az elmúlt évtizedekben a bútort nem restaurálták, így nem csupán a lövedékek okozta külső és belső sérülések nyomait őrizte meg a mai napig, de fiókjába rejtve a végzetes repeszdarabot is. A műalkotáson közelről tanulmányozható a repesz okozta sérülés és maga a repesz is".

  Köszönjük, ma is éreztük, hogy érdemes adózni!