Kelemen, Klementina
2 °C
7 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy szombaton Nürnbergben tartott árverésen 4500 euróért (1,3 millió forintért) kínáltak egy Hitler-festményt, de ennél jóval többért, 133 ezer euróért (több mint 40 millió forint) kelt el. A képért 12 érdeklődő licitált, ketten személyesen. A vásárló nem hozza nyilvánosságra a nevét, de valószínűleg a Közel-Keletre kerül a kép.

  A náci vezetőnek tulajdonított festményt egy hesseni testvérpár bocsátotta árverésre. Az alkotás nagyapjuk hagyatékából származik, aki 1916-ban vásárolta a képet egy müncheni galériában. A képhez mellékelték az eredeti számlát, és egy később keletkezett levelet, amelyet állítólag Albert Bormann, Hitler személyi titkárságának vezetője írt. Bormann arról biztosította benne a tulajdonost, hogy az általa küldött másolatból ítélve "valóban a Führer egy alkotásáról van szó".

  Ugyanakkor előfordulhat, hogy a kép és a levél is hamisítvány, bár Hitler képeinek nincs művészi értéke, de képeit sokszor hamisítják.

 • Megnyílt a bécsi karácsonyi vásár, amelynek egyik leghangulatosabb része a Városháza előtti tér. Ez kifejezetten  a gyerekeknek szóló rész, még a fákról is világító muffinok és nyalókák lógnak, és kisvonat viszi körbe a gyerekeket a téren, ahol még egy kis Jézus és egy gyerek-barkácsműhely is van. 

 • Nincs értelme tovább próbálkozni a legújabb diétás és turbóedzés módszerekkel: Debbie Drake már 1961-ben megírta, mi a tökéletes test titka. A legfontosabb, hogy a hajunkat el ne felejtsük edzeni!

  Debbie5.0

  A Vox.com csak néhány példát ragadott k Drake időtálló tanácsai közül. Tudták például, hogy ha elég erősen beszívják a szájukat a fogsoruk közé, akkor megszabadulhatnak a zavaró arcpárnácskáktól?

  Debbie8.0
  Debbie2.0

  Arról a nagyon fontos jótanácsról nem is beszélve, hogy a combjukat telefonálás közben is izmosíthatják. És még jól is néznek ki közben! Debbie Drake-nek egyébként műsora is volt a TV-ben, ha még szeretnének pár vintage fitnessz jótanácsot hallani, itt megnézhetnek egy régi felvételt!

 • Az éhezők viadala: A kiválasztott hozta össze idén eddig a legnagyobb bevételt a nyitóhétvégén, összesen 123 millió dollárt. Ezzel az összeggel simán verte az eddigi csúcstartó Transformerst, ami csupán 100 milliót termelt júniusban a nyitóhétvégén.

  Az éhezők viadalának harmadik része így minden idők 15. legjobb nyitóhétvégéjét produkálta, ami igen erős kezdés, ennek ellenére a Lionsgate valószínűleg csalódott egy kicsit, a nyitóhétvége adatait ugyanis mindenki 130 és 150 millió közé várta, de voltak 160 millió dolláros jóslatok is. Nem alaptalanul, hiszen Az éhezők viadala előző két része 150 millió fölött hozott, így a harmadik rész ezekhez képest visszaesés.

  Nem csak anyagilag egyébként, a kritikusok sincsenek elájulva a filmtől, mi 6,5 pontot adtunk rá.

 • Ez itt Dezső és Kati, a két kicsi póni. Mennek haza. Otthonukhoz a Flórián téri aluljárón keresztül vezet az út, ezért most itt baktatnak. Kati eléggé éhes, ezért az előbb bedugta az orrát egy járókelő szatyrába. Ez volt a Vasárnap Esti Cukiság rovat.

 • Kiosztották a tizenkettedik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjait. Az egész estés kategóriát Esben Toft Jacobsen A túlon túl című alkotása nyerte. A skandináv gyerekfilmben a kedves, kíváncsi és kalandvágyó kisnyúl, Johan az élet szabályait tanulgatja. A közönségdíjat Bucsi Réka Symphony No 42. című munkája kapta, amit nemrégiben rákerült az Oscar-várományos animációs filmek tízes listájára is. A rövidfilmek versenyében Sonja Rohleder Hölgy kutyával című animációja lett a legjobb.

  Budapesten november 19-23. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban zajlott a világ animációs termésének legjavát felsorakoztató tizenkettedik Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál.

 • Perre készül a BBC és a rendőrség ellen Sir Cliff Richard, akit nemrég gyermekmolesztálás vádjával jelentettek fel, az otthonában végzett házkutatást pedig a brit közszolgálati televízió élőben közvetítette, miközben ő éppen Portugáliában nyaralt.

  A 73 éves Richard Berkshire megyei házát egy évtizedekkel ezelőtti szexuális visszaélés gyanúja miatt augusztusban kutatták át a rendőrök. A feljelentés szerint az incidens 1985-ben, az észak-angliai Sheffieldben történt, sértettje pedig egy fiú volt, aki akkor még nem töltötte be a 16. életévét.

  A popsztárt nem vették őrizetbe, és azóta sem emeltek vádat ellene. Ügyvédei szerint valószínűleg nem is várható vádemelés. Az énekes most kártérítési pert indít a BBC és várhatóan az ügyben eljáró rendőrkapitányság ellen is, magánéletéhez fűződő jogainak durva megsértése címén.

  A BBC 24 órás hírtelevíziója, a BBC News stábja, amelyet a rendőrség az időközben kiszivárgott üzenetváltások tanúsága szerint előre értesített, már a helyszínen várta a házkutatásra érkező rendőri egységet, és egyenes adásban közvetítette a fejleményeket. Azóta kiderült, hogy a rendőrség sajtóosztálya folyamatosan tájékoztatta a részletekről a BBC-riportereket.

 •  Áldozat: Szeretnék bejelenteni egy utcai rablást.
  Rendőr: Egy utcai rablást, he? Hol történt?
  Áldozat: A nyolcadik kerületben, a Dankó utcán sétáltam, amikor egy férfi fegyvert rántott és azt mondta, add oda az összes pénzed.
  Rendőr: És odaadta?
  Áldozat: Igen, együttműködő voltam.
  Rendőr: Ezek szerint odaadta annak az embernek az összes pénzét anélkül, hogy szembeszállt volna vele, segítséget hívott volna vagy megpróbált volna elmenekülni?
  Áldozat: Hát, igen, de halálra voltam rémülve. Attól féltem, hogy megöl.
  Rendőr: Hm, hm. Dehát együttműködött vele. És úgy hallottam, maga egyébként nagy adományozó.
  Áldozat: Ez így van, szoktam jótékony célokra pénzt adni.
  Rendőr: Szóval maga szeret pénzt adni másoknak. Sőt, tulajdonképpen szokása másoknak pénzt adni.
  Áldozat: De mi köze ennek a jelenlegi helyzethez?
  Rendőr: Maga öltönyben lement a Dankó utcára, miközben mindenki tudja magáról, hogy szeret pénzt adni másoknak, aztán még csak ellen sem állt, amikor megtámadták. Nekem eléggé úgy tűnik, hogy maga pénzt adott valakinek, de az adakozás után megbánta a tettét. Mondja, tényleg tönkre akarja tenni az életét annak a szerencsétlennek, amikor valójában maga hibázott?

  Ez a párbeszéd a valóságban sosem hangzott el, csak egy amerikai újságban jelent meg, hogy felhívja a figyelmet arra, hogyan bánnak a rendőrök általában azokkal a nőkkel, akik nemi erőszakot szeretnének bejelenteni a rendőrségen. Miután a pécsi rendőrkapitányság a megerőszakolásukért az áldozatokat felelőssé tevő oktatóvideókat tett közzé, ennek az elképzelt párbeszéd a net magyar sarkaiban is terjedni kezdett.

  Az amerikai Igazságügyi minisztérium kutatásai szerint  egyébként az erőszakok elhallgatásának - Amerikában a nemi erőszakos esetek körülbelül 60 százaléka nem kerül a rendőrség elé - egyik fő oka, hogy az áldozat tart tőle, hogy őt fogják vádolni a történtekért, azt fogják mondani, hogytehet róla, írta a 444. 

  Az oktatóvideók miatt már egy petíció is született, amelyben azt kérik, a rendőrség ne az áldozatott hibáztassa az erőszakért.

 • 71 másodpercben is lehet egy történet kerek, fontos és vicces is, ezt bizonyítja be a HouseSpecial nevű animációs stúdió nagyon rövid filmje. Én például percek óta azon gondolkozom, hogy vajon a hazai és a világpolitika melyik fontos és aktuális konfliktusának feleltethető meg  történet, reméljük, az Önök agyát kevésbé/máshogy fertőzte meg a munkájuk. Figyeljenek a részletekre!

   

 • Egy animált képkocka szivárgott ki a Star Wars VII: The Force Awakens kedvcsináló videójából, amiről az Úristen se tudja, hogy mikor kerül végre a mozikba. A kép a Making Star Wars oldalon tűnt föl, de senki nem tudja, hogy honnan származik. A hírek szerint ez a képkocka a hivatalos trailerből van, amit állítólag Hálaadás környékén fognak vetíteni – legalábbis néhány moziban.

  iwgyfuq1b8vqmnbbqx5w.gif

  Az animgifről az IO9 is írt, de ők is kételkednek benne, hogy valódi lenne a felvétel. Az egyik kommentelőjük szerint lehetséges, hogy a kép tényleg az új részből van, mivel a Millenium Falcon radarja a korábbi részekben még kerek volt, az újban viszont szögletes.

 • gatty2
  Fotó: Story Magazin

  A kép baloldalán a leggazdagabb magyar ember látható, aki NEM (!) Csányi Sándor, hanem Gattyán György, aki kőművessegédből lett pornókirály. A kép jobboldalán Gattyán kutyája látható, akiről sajnos nem sok dolog derül ki a Story Magazin eheti összeállításából. Lényegében semmi. Csak annyi, hogy van. És nagyon kedvesnek tűnik. 

  Gattyán viszont elárult magáról néhány érdekességet. Kettőt emelnék ki. 

  1. Ha úgy adódik, ma is megkönnyezi a romantikus filmeket, helyzeteket
  2. Régebben sokszor kért kölcsön, de ritkán kapott. Ezért mérges volt, de rájött, hogy olyan képet kell kialakítania magáról, hogy az emberek szívesen hitelezzenek neki. Ma már tőle kérnek kölcsön, szinte minden nap. 

  Ennyi.

 • A hét végén jelent meg a Nintendo verekedősjáték-sorozata, a Super Smash Bros. legújabb része. Egy hónappal korábban történt, hogy megmentették Mappyt, az öt hónapos kóbor kismacskát, aki a gazdái szerint szívesen játszik videojátékokkal.

  Valószínű, hogy Mappy nehéz gyerekkora, a komplex harcrendszer átláthatósági problémái, és a macskareflexekkel nehezen irányítható játékmenet tehet róla, hogy a kiscica nem egyhamar lesz világbajnok a Super Smash Brothersben.

 • Fogta magát a Lotus és rendezett egy olyan minireklámot, amitől a Fast&Furious készítői is eldobnák az agyukat, merthogy a csapat egyik kamionjával, csúcssebességgel átugrattak a csapat egyik F1-es kocsiján.

  A mutatványt a Terminator 2 kaszkadőr jeleneteiért is felelős Mike Ryan koordinálta, na meg ő maga vezette a kamiont is, ami a Lotus szerint világrekordot döntött a picivel több, mint 25 méter hosszú ugratásával.

  Akit érdekel a hogy készült rész is (ami legalább olyan durva, mint maga a reklám), az ide kattintson!

 • Tényleg csak erős idegzetűeknek, kedvcsinálónak még a legbékésebbet választottam, teljes lista itt:

  unnamed.gif

  Bárki is találta ki az internetet, remélem, nem ezzel a listával teljesült be az egész világot összekötő, az információáramlást felgyorsító háló pozitív hatásairól dédelgetett álma .

 • Szombaton Lionel Messi lett a spanyol bajnokság legeredményesebb játékosa, egyből hármat is lőtt a Sevillának, csak hogy ne legyen gond a számolgatással. Lemaradt volna az egyikről tegnap. Vagy a Rayo ellen maradt ki az elmúlt 5 évben? Netán a Levante elleniekből nem mereng az egyik? Sebaj, egy laza fél óra alatt felzárkózhat mindből.

  Rendesen figyeljen, mert hétfőn visszakérdezzük mindet!

 • A Facebookon jött szembe ez a remek kép egy vélhetően kísérleti matekkönyvből, amely a makoveczi organikussággal ötvözi a pirospöttyössegges keleti nyitásban fakadó eurószkepticizmust (lásd: euró mint játékpénz, szemben például a kazah tengével, mongol tugrikkal vagy üzbég szommal, tádzsik szomonival, netán magyar forinttal) a devizahiteles családokban felnövő gyerekek felkészítését a szeszélyes árfolyamingadozásokra (lásd: hogyan váltsunk át becsődült bosnyák pljeszkavica-kereskedő módjára eurót forintra szabadon választott árfolyamon).

  A kép után kérdezünk is!

  10394494 771005946306669 5267617043904497296 n
  Fotó: Facebook

  Természetesen nem lenne igazi a játék, ha nem lennénk kíváncsiak, hogy mennyi pénze maradt Mártinak.

  Mennyi pénze maradt Mártinak?

 • kuty1
  Fotó: Löffler Péter / bama.hu

  A Bama.hu cikke szerint öt nap alatt 42 kutya érkezett a Minisa Állatvédő Egyesület pécs-somogyi menhelyére, köztük sok kölyökkutya. A menhelyen így lassan már 300 állat él, ezért azt kérik az állatbarátoktól, hogy aki teheti, támogassa az egyesületet. Most elsősorban kutyatápra - főként kölyköknek valóra -, és meleg rongyokra van szükségük. De természetesen annak örülnének a legjobban, ha örökbefogadók is érkeznének.

  kuty2
  Fotó: Löffler Péter / bama.hu
 • Ilyen kisfilmek érkeznek a 20 éves Társaság a Szabadságjogokért pályázatára:

 • Megáldották a Szojuz TMA-15M űrhajót Bajkonurban. A háromtagú legénység – az orosz Anton Skaplerov, az amerikai Terry Virtsof és az olasz Samantha Cristoforetti – november 24-én indul a Nemzetközi Űrállomásra.

 • David McCandless blogján az ijesztő médiasztorikat vizsgálta meg – azt nézte, hogy például hányszor fordult elő a szalagcímekben a sertésinfluenza, a földbe csapódó aszteroida általi apokalipszis, vagy a kergemarha-kór, és hogy 2000 és 2010 között hány ember meg bennük (az ebola erről az összeállításról lecsúszott, majd legközelebb). Azt, hogy miben hányan haltak meg, alul lehet zárójelben megnézni (becsült adatok, van, amelyik vitatható). Világosan látszik, hogy a sertés-, madárinfluenzára és az atípusos tüdőgyulladásra pörgött rá legjobban a világsajtó (lila, sárga, narancs), de újra és újra felbukkannak az autizmust okozó védőoltások és a madárinfluenzánál is végzetesebb gyilkos darazsak (vörös, sötétkék) is. Ugyanez interaktívan itt.

  unnamed.png

  A blog kiemeli: a sertésinfluenzában valóban meghalt 18 ezer ember, de a mezei influenzában 10 év alatt több mint 375 ezren haltak meg.

 • A Top Moviesss vloggere nagyjából ugyanúgy vélekedik Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. részről, ahogyan én: mi a fenének kellett két filmbe szétdarabolni a harmadik könyvet? (Természetesen a lóvéért.)

 • Új rovatot indított az Új Néplap szerkesztősége: Zsolt atya a büntető című Atya-világban válaszol az olvasók kínzó kérdéseire, derült ki a Szoljon.hu pénteki cikkéből.

  240354 atya vilag jo
  Fotó: szoljon.hu / Új Néplap

  Az biztos, hogy érdemes lesz követni az Atya-világot, mert az olvasói kérdések a szépemlékű Bravo magazin Szex, szerelem, gyengédség rovatát megszégyenítően viccesek. Itt van például ez a gyöngyszem egy kunszentmártoni anyukától:

  Hazafelé tartottam a munkából, amikor az utcán megpillantottam a 13 éves lányomat. Képzeljék, a barátjával csókolózott az utcán! Azt hittem, elsüllyedek szégyenemben, egyrészt, hogy az én kislányom mit művel, másrészt pedig mindezt hol műveli! Zsolt atya, mit csináljak a gyerekemmel? Küldjem szobafogságra? Adjak neki egy hatalmas pofont?

  De mit tanácsolt vajon a párkapcsolati és családi gondokat hogy úgy mondjam csak elméleti síkon ismerő Zsolt atya? Kattintson a Szoljon.hura, és kiderül!