Malvin
10 °C
20 °C
Naptár
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bakró-Nagy Ferenc

  FullSizeRender (1)
  Fotó: Bakró-Nagy Ferenc / Index

  Csak annyit árulj el: nem megy bele a por az orrodba?

 • Kovács Dávid
  Kultúr

  1992. október 1-jén – keleti parti idő szerint: pontban déli tizenkettőkor – kezdte sugározni adását az amerikai Cartoon Network. A CNN-t alapító médiamágnás, Ted Turner, a hírcsatorna sikereit látva döntött úgy, hogy 24 órában fog rajzfilmeket vetíteni, amelyeket a Hanna-Barbera rajzfilmstúdió és még néhány filmkönyvtár megvásárlásával szerzett. Az induláskor állítólag csaknem 8500 órányi alapanyag állt a rendelkezésére.

  Az adón eleinte a Hanna-Barbera, a Warner Bros és az MGM produkciói futottak, majd hamarosan feltűnt a Két buta kutya, és olyan saját gyártású sorozatok is megjelentek, mint a Boci és Pipi, a Dexter laboratóriuma, a Pindúr pandúrok, a Johnny Bravo, az Ed, Edd és Eddy, valamint Bátor, a gyáva kutya. A Cartoon Network legelőször – tehát pontosan 22 éve – a Bolondos dallamok 1946-os, Nyuszi rapszódia (sic!) című részét adta le, Tapsi Hapsi főszereplésével, amelyben Liszt Ferenc II. Magyar rapszódiája is elhangzik.

  Érdekesség, hogy a Nyuszi rapszódia megjelenésének évében jelent meg a Tom és Jerry erre felettébb hasonlító Zongorakoncert című epizódja is – ebben szintén felcsendül a második magyar rapszódia. Mindkét alkotást jelölték Oscar-díjra, ám végül a Zongorakoncert csípte meg a legjobb animációs rövidfilmnek járó szobrocskát. Az MGM és a Warner Bros plágiummal vádolta egymást, de hogy ki másolt kiről, még ma sem tudni egészen pontosan, annyi viszont biztos, hogy a Nyuszi rapszódia készült el hamarabb. Nálunk most megnézheti a cenzúrázatlan verziót is, amelyben jól látszik, ahogy Tapsi Hapsi az előadás előtt a közönség soraiban ülő, köhögő emberre lő pisztolyával – ezt a jelenetet nem mindenki találta annyira viccesnek.

  Rhapsody Rabbit from ackatsis on Vimeo.

 • Mindenki nyugodjon meg, meglett Erzsi, a macska akinek a megtalálásáért 210 ezer forintot ajánlottak fel. Azt egyelőre nem tudni, hogy megtalálták az állatot, vagy ő maga sétált haza, de a gazda már tudatta a Facebookon, hogy újra otthon van az állat:

  A kép alatti kommentekben arra a kérdésre, hogy "MEGVAN????" az állat tulajdonosa csak annyit válaszolt: "Meg".

 • Lopás miatt valószínűleg bukta válogatott karrierjét a román U19-es válogatott kapusa, Răzvan Begant, aki a kolozsvári CFR játékosa. Az esetről a Maszol.ro számolt be:  

  A szégyenletes incidens egy héttel korábban történt az ifiválogatott târlungeni edzőtáborában, amikor a szertáros azon kapta Begant, hogy a szobája ablakán keresztül válogatott mezeket dobott ki egyik barátjának, bár előzőleg kifejezetten a játékosok tudomására hozták, hogy a felszerelést adják le.

  - írja a lap. A Vasile Miriuta által irányított klub tehetségesnek tartott kapusa előbb tagadta az egészet, nem sokkal később viszont már elismerte, hogy bizony el akarta lopni azokat a címeres mezeket. Most pedig olvassák el minden idők legjobb tagadós, majd beismerős sportinterjúját. 

 • Megpróbáltunk vicces videót csinálni a megtekintéseiből, aztán lelepleztük, ahogy a lányokat nézegeti, meg ahogy Nurszultan Nazarbajevhez dörgölőzik. Próbálkoztunk így, próbálkoztunk úgy, de végül feladtuk, megalázkodtunk, és még verset írtunk hozzá.

  Ma pedig erejünk fogytán, lábunk remeg, és már csak azt tudjuk mondani erre a minden ízében tökéletes alkotásra, hogy ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!D YT20141001003

  (A képen az látható egyébként ahogy a Földművelésügyi Minisztérium által felvásárolt almát az Ökumenikus Segélyszervezet szervezésében és Fazekas miniszter úr aktív részvételével szétosztják a rászorulóknak.)

 • Kiss Dániel
  Külföld

  A Mineralnije vodi (Ásványvizek) nevű észak-kaukázusi város kórházában felvette a kamera, ahogy negyven férfi behatol a kórházba, és egyszerűen agyonverik a harmincegy éves Anatolij Larionovot. A túlerőben lévő támadók közt volt profi bokszoló, thai bokszos, és karatés is, akik tudják, hogy hova kell ütni, ha valakivel végezni akarnak. A legsokkolóbb az esetben az, hogy a kórházi személyzet és a biztonsági őr is tehetetlen volt, ráadásul a tizenkét perces leszámolás ideje alatt senki sem hívta ki a rendőrséget, pedig a kapitányság az utca végében van.

  Oroszországban úgy tartják, hogy a legveszélyesebb alakok a kaukázusiak, mert a kultúrájukban nem ítélik el a bosszút. A gyilkosságot megelőzően Larionov, mint orosz nemzetiségű, egy kocsmaverekedésbe bonyolódott egy kaukázusi csoporttal, ahol enyhébb sérülést szenvedett. A sérülése orvosi ellátást igényelt, ezért barátjával a helyi kórházba mentek. Azt még nem tudhatta, hogy a bosszúszomjas kaukázusi társaság nem hagyja szó nélkül az esetet, és feltehetően útközben a kórházba, negyven főre nőtt az elégtételt követelő csapat száma. A kórházi kamera felvette az esetet, ahol jól látszik, hogy Larionov élettelen testét kivonszolják a váróba. A halálos ütésről nincs felvétel. Sokkoló videó következik.

 • Minden forradalom (és fesztivál) jelképe lett a bekapcsolt vakuval magasba emelt mobiltelefon. Az okostelefon az új gyertya, de míg utóbbit könnyű lecserélni miután leégett, a lemerült telefonnal nehezebb bármit kezdeni.

  Még a legjobb forradalmakat is derékba törheti, ha a tömeg 5-6 óránként hazaugrik feltölteni a mobilját. A hongkongi tüntetők ezt a problémát így oldották meg:

 • 920 csirkét öltek meg egy golfütővel Kaliforniában, írja a Miami Herald. A helyi seriff irodája azt mondta, hogy szeptember 20-án találtak rá a döglött állatokra. Úgy tűnt, hogy felfeszítették a kerítést, hogy hozzáférjenek a csirkékhez, amiket aztán egy golfütővel és talán egy másik hasonló egyszerű tárggyal mészároltak le.

  A csirkék gazdája 5000 dollárt (1,2 millió forintot) ajánlott fel a nyomravezetőnek.

 • Csiszár Jenő október 1-jétől program főtanácsadóként segíti az MTVA vezérigazgatói kabinet munkáját - közölte az MTVA. Hozzátették még, hogy a rádiós és televíziós szakember a közmédia több műsorában is kulcsszerepet vállalt: állandó zsűritagja a Dal című produkciónak és a Magyarország, szeretlek! egyik csapatkapitánya, továbbá műsorvezetője volt a nagysikerű Balatoni nyárnak. Ez nagyon jókor jött Csiszárnak, mert augusztusban jelentették be, hogy Jáksó Lászlóval együtt közös megegyezéssel távoznak a Class FM-től.

 • Kovács Dávid
  Zene

  A brit énekes-dalszerző állítólag az egyik zártkörű koncertjén szúrta ki az Egyesült Királyság miniszterelnökét, aki teljesen véletlenszerűen és váratlanul tűnt fel a bulin, írja az Independent. A zenész arra lett figyelmes, hogy a konzervatív politikus az egyik sarokban álldogál és együtt énekel vele, kívülről fújva minden számot.

  Egyszer csak felnéztem, és ott állt. (...) Vicces volt, valaki megállított, és arra kért, hogy küldjek egy dalt a miniszterelnöknek. Már csak az A Team című dalom volt hátra, szóval belekezdtem, de előtte azt mondtam: 'ez Davidnek megy'

  – mesélte a 23 éves Sheeran.

  A 2011-es, A Team című dalt (ami a Plus című debütlemez nyitószáma is egyben) még megjelenése évében Grammy-díjra jelölték, egyébként pedig egy crack-függő prostituáltról szól. David Cameron állítólag el volt ragadtatva.

 • Ilyesmikbe botlik az ember a Pesti Központi Kerületi Bíróság folyosóján, ha unatkozik a jó kis mágusos per ítélethirdetését várva.

 • Stubnya Bence
  Tech

  Az 123D Catch-csel egy perc alatt elég király 3D-s modellt lehet csinálni az ismerőseinkről, de akár tárgyakról is.

  Ahogy a gifen is látszik, a modell tárgyát körbefényképezve a program mozgatható 3D-s képet generál, amit aztán a közösségi oldalaknál megszokott módon lehet posztolni, osztani és lájkolni.

  (unatkozorobotok.tumblr)

 • Stubnya Bence
  Tech

  Az amerikaiak világátlagban is nagyon sokat dolgoznak és alig mennek szabadságra például az európaiakhoz képest. Ez minden startuplegenda ellenére a Szilícium-völgy dolgozóinak többségére is igaz. A cégek ezért mindenféle trükköket találnak ki, hogy megakadályozzák a munkavállalóik kiégését, miközben azért halálra dolgoztatják őket. 

  A 42Floors nevű ingatlanban utazó startup igazgatója most találta ki, hogy a céghez jövő új munkatársakat alapból elküldik valami jó kis helyre nyaralni, hogy azután a cég rendelkezésére bocsáthassák magukat a hét minden napján, 0-tól 24 óráig. A startupőrülettel szemben elég kritikus Walleywag blog szerint ugyanis ennek az egésznek még így is csak az a lényege, hogy rövidtávú megoldást találjanak a tech cégek dolgozóinak gyors kiégésére, de mindez közben azért persze inkább a cégeknek kedvez.

  Arról nem is beszélve, hogy ezt az egészet általában csak azok bírják, akik épp kisétáltak a munkaerőpiacra valami menő amerikai topegyetem diplomájával a kezükben, viszont az idősebbeknek esélyük sincs megmaradni ebben a szcénában. (Walleyvag)

 • Ötven kilométerre az ausztrál partoktól kapták le, ahogy a csali felé közelítő nagy fehér cápára ráront egyik fajtársa. A cápák körében nem ismeretlen a kannibalizmus, de azért a testvérharcot csak a legritkábban sikerül ilyen közelről lefilmezni. (via Guardian)

 • A Mexikóban futballozó brazil klasszistól így még nem kértek aláírást, az egyszer biztos. A Queretaro legutóbbi bajnoki meccsén egy szurkoló a meccs közben rohant be a pályára. Ronaldinhóhoz szaladt, majd a pólójára egy aláírást kért. A magáról megfeledkezett drukkert levezették, a meccs meg folytatódott, mintha mi sem történt volna.

 • Pándi Balázs
  Zene

  Nagyjából 9 éves lehettem, amikor beültem a Hunyadi moziba megnézni az Ace Ventura címü klasszikus filmet, aminek az egyik jelenetében Jim Carrey elkeveredik egy Cannibal Corpse koncertre. A film többi részét onnantól leszartam, alig vártam, hogy a moziból kiszabadulva a Kőbánya-Kispest metróállomáson, a Budapesti metálélet igazi kis ékszerdobozába, a klasszikus kék Headbanger konténerbe rohanjak és vegyek egy Cannibal Corpse kazettát. A zenekarnak azóta nagy rajongója vagyok, és bár egykori gitárosuk azóta joviális golfoktatóvá vált, én kitartok a zenekar mellett,  immáron több mint 20 éve. Cserébe a zenekar évről évre elkápráztat bennünket jobbnál jobb lemezekkel és klipekkel, aminek egy újabb bizonyítéka a frissen megjelent lemez Kill or Become című rifflerakata és hörgésorgiája! Zabolátlan rajongóknak remek hír, a zenekar novemberben nálunk koncertezik! Mindenkinek ajánlom, akit hozzám hasonlóan irritál a dallamos ének! 

 • Ebben a pillanatban a Liget Város című, ingyenes, postaládába dobott, kormányzati propaganda magazin a kedvenc olvasmányom. A 14 oldalas kiadvány a júniusban elfogadott városligeti átépítést, és az építendő múzeumnegyedet hivatott reklámozni, a képen látható szintű érvekkel.

  Bár ez így igazságtalan: van még benne egy interjú Szulák Andreával, akinek a nevét egyszer sem sikerült leírni, illetve Hegedűs Gáborral, a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. vezérigazgató-helyettesével. Utóbbi interjú legerősebb mondata:

  Minden fa felbecsülhetetlen érték, de az élőlények élete véges.

  tumblr ncrk03yFC71qc937zo1 500
  Fotó: Szupercella / Tumblr
 • Stubnya Bence
  besztof

  Két napja tűnt el Budáról, egy Jurányi utcai társasházból, remélhetőleg nem azért, mert a képen látható állapotához hasonlóan túlzottan bebulizott. A lényeg viszont az, hogy a gazdájának nagyon hiányzik, eleinte 100 ezret ajánlott a megtalálónak, de látva az eltökéltséget, mások is hozzáadtak az összeghez, így 210 ezer jár a megtalálónak. A macskakereső-expedíció Facebookon is fut, itt követheti, hogy hogy áll Erzsi macska megmentése.

 • george-clooney-10-435

  Ezúttal a People magazin közölhetett jó pár képet George Clooney és Amal Alamuddin ügyvéd velencei esküvőjéről. A szombati eseményről már több fotósororozat megjelent, de azokon főleg a vendégeket és a vőlegényt lehetett látni, az nem derült ki, hogy a menyasszony milyen ruhát viselt. Most a People címlapján látható a pár, és ígérnek egy csomó képet a bulizó sztárvendégekről is.

 • Sajnos a Redditre feltöltött posztból nem derül ki, melyik ország melyik iskolájáról van szó, de a megoldás mindenképpen zseniális: a házi feladat mellé a gyerekek kaptak egy QR-kódot is, ami egy videóra visz, ahol a tanár elmagyarázza a leckét. Mondjuk egy URL-t is odaírhatott volna a kód alá, nem biztos, hogy mindenkinek van a beolvasásra alkalmas eszköze.

 • Kovács Dávid
  Zene

  Október 7-én, jövő hét kedden fog megjelenni a Los Angeles-i Weezer kilencedik nagylemeze, az Everything Will Be Alright in the End, amiről már néhány dalt ismerhetünk a zenekar korábbi megosztásainak köszönhetően. Az album első klipje a Back To The Shack című dalhoz készült, amit már a nyáron nagyon kedveltünk.

  Az új korongot egyébként lelkes kritikai visszhang övezi, a legtöbb kritikus elsősorban azért méltatja az anyagot, mert az hangzásában visszatér a zenekar első két lemezéhez, a kiváló Pinkertonhoz és a legendás Blue Albumhoz.

   A Weezer 12 évnyi totális cikiség után megcsinálta karrierje harmadik legjobb lemezét

  írta például az egyik legnagyobb magyar Weezer-rajongó.

 • Unja a sok cuki állatot? Én is, úgyhogy tessék, itt egy pók. Ha sokáig nézi ezt a gifet, a végére meg fogja szeretni. Vagy nem. Ennek az Ausztráliában élő nyolclábúnak (Genus Deinopis) viszont mindenképp zseniáls a vadásztechnikája: nem az ágak közé sző hálót, aztán csak vár, hogy valami beleakadjon, hanem sző egy kis keretet és türelmesen kivárja, hogy egy rovar alásétáljon, aztán lecsap. Becsomagolja, megbénítja, vacsora!

 • Idén áprilisban a bostoni Food Safety Summit élelmiszer-biztonsági konferencia résztvevői közül több mint százan lettek rosszul, néhányukat kórházba is kellett szállítani. A tünetek között láz, hányás, hasmenés, szédülés, fejfájás szerepeltek, pontosan, mint egy durvább gyomorrontásnál. A vizsgálat mostanra derítette ki, mi történt:

  romlott kaját szolgáltak fel a büfében.
   

  A konferencia több mint 200 résztvevője a svédasztalról többek között csirkés szendvicset vehetett magához az előadások közötti szünetekben, és míg arról tanácskoztak, hogyan lehetne az amerikai élelmezést biztonságosabbá tenni, és elkerülni a szennyezett ételek okozta bajokat, vidáman nyelték a romlott csirkehúson tenyésző Clostridium perfringens baktériumot.

  A konferencia szervezői sajtóközleményben tudatták a néppel, hogy a 2015-ös csúcstalálkozó előtt különös figyelemmel fogják kiválasztani a büfét szolgáltató céget.

 • Bakró-Nagy Ferenc
  Sport

  Hiszen mekkora főispánok már? Vagy mert szörnyű, és azonnal be kéne csukni az ilyeneket? Mindkét esetben nézze meg a Boda Boda! új klipjét, nem fog csalódni! Kicsit ugyan álmosan indul, de a második perctől azért kezd durvulni.

 • A Godot Galéria standján debütál az idei Art Market Budapest 2014 művészeti vásáron Nagy Kriszta x-T (korábban Tereskova) Orbán portréinak harmadik sorozata. Mivel az első és második széria minden képét eladták, de az érdeklődés nem hanyatlik, a galéria tájékoztatása szerint "a nagy kihívásnak eleget téve a művész megalkotta az új sorozatot, melynek címe „89-től”.

  Az új sorozat képei 89 ezer forinttól vásárolhatók meg, a képek 35x65 centisek. Amit még tudni lehet róluk, már azon kívül, hogy ezeken is Orbán Viktor szerepel, hogy "ezen sorozat a politika művészetre gyakorolt hatását boncolgatja". A projektről Nagy Kriszta itt beszélt az Indexnek.

 • Leomlott a társasház tetőszerkezetét tartó homlokzat egy része a Keleti Károly utcában

 • Mert az utasszállító gépek általában nem kötelékben repülnek, hanem minél távolabb egymástól. 

  Viszont így ünnepelte az Airbus, hogy az új A350 XVB gépeik átmentek az európai biztonsági teszteken, és megkapták a repülési engedélyt.

    

 • Történelmi fotók egész sorába passzolhatna bele ez a kép.

  Ha 1967-ben készült volna, valószínűleg úgy tekintenénk rá, mint a sajtófotó történelmének egyik fontos ikonja (bár egyelőre senki nem tudja, mekkora jelentősége lesz a hongkongi esernyős forradalomnak), de mivel ma készült, valószínűleg holnapra letolja a falunkról a vele párhuzamosan Twitteren megosztott 30-40 millió másik kép. 

  Úgyhogy, nézzék meg ma!

 • Ahogy ezek a teknősök teszik egy víziló hátán a Kruger Nemzeti Parkban Dél-Afrikában.

 • Fábián Tamás
  Belföld