Előd
9 °C
9 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az eset Csáky Pállal történt, aki 37 EP-képviselővel együtt levelet küldött Francois Hollande francia elnöknek, amiben megköszönték, hogy leállította az Oroszországnak szánt Mistral helikopterszállító hajó átadását. Csáky az aláírásban a neve mellett Magyarországot tüntette fel hazájaként. Csáky eddig nem adott magyarázatot az ügyre, helyette Berényi József, az MKP elnöke válaszolt, aki szerint tévedés történhetett.

  A szlovák EP-képviselő egyébként 1956-ban az akkori Csehszlovákia Ipolyság nevű városában született, ahol a 2011-es népszámlálási adatok szerint 58 százalékban magyarok élnek. (via Új Szó)

 • Kedd este a RAM Colosseumban mutatták be a Terápia második évadát: levetítettek három részt (a Máté Gáborosat, a Péterfy Borisat és a Csákányi Esztereset, és 5 perces összefoglalókat a kissrácból és Kurta Nikéből), meg volt nagy dínom-dánom. Az esemény házigazdája Alföldi Róbert volt, ő konferált meg csevegett a színpadon az alkotókkal. Beszélt arról is, hogy szerinte miért jó a Terápia. Sajnos nem rögzítettem a beszédét, tehát nem tudom szó szerint idézni, de azt mondta, hogy szerinte azért működik a Terápia, mert semmi más nem történik benne, mint hogy két ember ül egy szobában és odafigyel egymásra. 

  "Nincsenek nagy díszletek és nem kell akciórendezőt sem hívni" - utalt egyértelműen arra, hogy az Andy Vajna vezette Filmalap egy éves huzavona (pl. hívjanak külön akciórendezőt) után végül elállt a Toldi-film támogatásától, több forrás szerint is azért, mert Andy Vajna egyszerűen nem szimpatizált Pálfi György rendezővel.

  A Terápia díszbemutatójáról itt írtunk, a Toldi-filmről pedig itt

 • Egy teniszmeccsen a közönségnek is mindig résen kell lenni: a nagy erővel, de szerencsétlenül megpattanó vagy eltalált labdákhoz a vonalbírók már hozzá vannak szokva, de alaposan meg tudják dolgoztatni a gyanútlan nézők reflexeit. Az eddigi napok alapján úgy látszik, valamiért én is vonzom most a labdákat a bázeli tenisztornán.

  Rafael Nadal hétfői mérkőzésén a fejem fölött szállt el a spanyol dedikált labdája, és kötött ki végül a mögöttem álló bajszos férfinál, míg a világranglista 9. Milos Raonic és Steve Johnson találkozóján éppen közém és egy japán kolléga közé pattant ki az egyik labda a palánkról. A dedikált labdákkal ellentétben ezeket megtartani persze nem lehet, a gém végét még megvártam, aztán a labdaszedő kutató tekintetével találkozva visszadobtam neki.

 • Vagyis gondolom, hogy jó, mert még nem próbáltam, de az ötlet tetszik. Tulajdonképpen azt vitték át térben, amit Kerényi Zoltán évek óta csinál az Ablak a múltra sorozattal fotókon (mint az például a fenti képen is látható).

  A Sighter nevű városjáró app ünnepi játékának lényeg, hogy meg kell keresni archív fotók alapján a jelenlegi helyszínt és ha belefotózol pont ugyanabból a szögből, akkor jutalmul kapsz egy csomó információt arról, hogy mi is történt ott.

  Akit érdekel, itt bővebben is olvashat róla, meg le is töltögetheti az appot.

 • Donyeckben a Sahtar stadionjában, a  Donbassz Arénában sétált a nő, amikor aknatalálat érte az épületet. A nő hasravetette magát, iszonyat szerencséje, hogy egy több tonnás darab, ami a robbanásban levált az épületről, 1-2- méterre előtte ért földet, de a szele így is megcsaphatta.

 • Még szerencse, hogy Németországban készült, ahol a Harz-hegységre 3 centi hó hullott az éjszaka.

 • A viccesebbnél viccesebb adók korában óhatatlanul is eszembe jut egyik kedvenc íróm, egyik legjobb meséjének főhőse, Berzsián, a költő. Hozzá ugyanis bekopogtatnak egy napon a város küldöttei és elkezdik az adókat emlegetni:

  - Üdvözlünk, városunk nagy fia! - mondták odabe Berzsiánnak.

  "Ajaj - gondolta Berzsián -, nem jó jel. Ha azt mondták volna: hogy üdvözlünk, városunk kisfia, vagy netán: üdvözlünk, városunk unokaöccse, abból még kisülhetett volna valami jó. De ebből: Háromszor is ajaj!" Hellyel kínálta őket.

  Mielőtt leültek volna, bemutatkoztak.

  - Aggszakáll.

  - Főszakáll.

  - Alszakáll.

  Berzsián megsimogatta tömött, fekete szakállát, és azt mormogta:

  - Legalabb szakáll - és lehuppantak mind a négyen.

  - A városi tanácstól jöttünk - kezdte ünnepélyesen Aggszakáll.

  Berzsiánnak ettől rögtön eszébe villantak az adók. A házadó, a flaszterkoptatási adó, a jobbkézadó, a balkézadó, a versadó és még az a hetvenhárom-féle, amit a városi tanács kitalált. És amit Berzsián nem fizetett be.

  - Ha az adókra gondoltok - mondta mélán, de nem is kellett folytatnia, mert Alszakáll közbevágott.

  - Eszünk ágába sem jutott.

  - Mától kezdve minden adóhátralékod el van engedve - tette hozzá Főszakáll.

  - Sőt, életed végéig adómentességet kapsz - toldotta meg Aggszakáll.

  "Még rosszabb jel - gondolta Berzsián. - Akkor vagy kérni akarnak tőlem valamit, vagy a szemetelés miatt jöttek.

  Ha kiváncsi a történet folytatására, vagy csak egyszerűen nosztalgiája támadt Lázár Ervin remekvű iránt,kattintson ide.

 • Engem azért is érdekelt, mert ugye minden érdekel, ami budapesti közterekről szól. Meg azért is, mert a dalt Babarczi Bulcsúval írta az előadó Petruska András, én pedig TükeZoo-rajongó vagyok (ebben a duóban vált országosan ismerté Bulcsú).

  A szám amúgy kedves hangulatú, Cseh Tamásból merítő, igazi dalos dal.

  Hallgassátok szeretettel. Biztos úgy is íródott.

 • A Tesco új matricázási akciójában egy csomó kockamintás dolgot lehet potom pénzért megszerezni, lesz Iphone-tok, Ipad-tok, zokni, kockabögre, és a dolog, ami pár hónap múlva, nagyjából januárban kikerülhetetlen lesz a tömegközlekedés látványából, a Rubik-mintás válltáska, amiről szent meggyőződésünk, hogy át fogja venni a hasonlóan népszerű Fila-táskák egyeduralmát.

 • Nyomtalanul eltűnt 12 emberrel a fedélzetén egy helikopter az oroszországi Tuvában. A Mongóliával határos vidéken eddig 43 ezer négyzetkilométert – a Dunántúllal azonos méretű területet – vizsgáltak át, de nincs nyoma a gépnek – írta a Newsru. A pilóta, Adar-ool Norbu tavaly állami kitüntetést kapott a mentőmunkálatokban vállalt szerepéért.

 • Aggodalomra semmi ok, mindez a távoli Indonéziában történt, ahol előfordul, hogy kenőpénzeket fogadnak el magas állami beosztásban lévők. Az érdekesség itt is csak abban van, hogy mindezt kimondta a korrupció visszaszorításáért felelős ügynökség azzal a nyolc miniszterrel szemben, akiket az új elnök, a két napja hivatalba lépett Joko Widodo nevezett volna ki – írta a Reuters. Az még érdekesebb, hogy ezt az elnök el is fogadta – persze ha már a korrupció felszámolásával kampányolt, akkor nehéz is lett volna másképp tennie –, így a 33 fős kabinetbe a kifogásoltak helyett másokat fog javasolni. Fura hely ez az Indonézia.

 • Délibáb still fotoSzilagyiLenke nagy6
  Fotó: Szilagyi Lenke

  Mármint nem itt, hanem majd a Toldiban november 8-9-én. A program így néz ki:

  November 8. szombat

  17.00 Necropolis + Kicsimarapagoda (ezek Hajdu korai, kevésbé látott rövidfilmjei)
  19.00 Tamara
  20.30 Bibliotheque Pascal és közönségtalálkozó a mozi előterében

  November 9. vasárnap

  16.45 Off Hollywood
  18.30 Fehér tenyér
  20.30 Macerás ügyek

  A Délibábot november 13-án mutatják be nálunk, már foglalkoztunk vele bőven, itt a forgatási beszámoló, itt meg az előzetese.

 • Különös dolgokra képes a szerelem: egy pár otthonához hívták ki a rendőrséget a floridai DeLandben, miután azok egy takarón veszekedtek a ház előtt. A hajnali csetepatét a szomszédok elégelték meg, miután a perlekedő nő csaknem negyedórán keresztül hangoskodott az udvaron. A 20 éves Emma Campbell a perpatvar során véresre karmolta a barátja hátát, mellkasát és combjait is. Az egyenruhások ezért letartóztatták, azóta viszont ki is engedték. Hogy a pár együtt van-e még, nem derül ki a rendőrségi jelentésekből.

 • Ilyennek látnánk az eget, ha 384 ezer kilométerre nem a Hold lenne, hanem valamelyik bolygó. A naprendszer végéről az Uránusz, meg a Neptunusz sem nézne ki rosszul, de a Jupiter és a Szaturnusz verhetetlen panorámát nyújtana.

  Persze nem sokáig, mert ebben a közelségben nem sok maradna a légkörünkből, de a Földből sem, úgyhogy örüljünk annak, hogy a Jupiter 630 millió kilométerre, a Szaturnusz meg 1,35 milliárd kilométerre – bő háromezer Föld-Hold távolságra – van és érjük be ezzel a videóval.

 • Reggel óta recseg-ropog a világ legnépszerűbb emailszolgáltatása, hol csak a névjegyeket nem tudja betölteni, hol a cset áll meg, hol valami más. Valószínűleg programozók, rendszergazdák és vudumágusok tucatjai keresik és javítják a hibát, miközben a rendszer nehézsúlyú bölcsességekkel igyenszik csitítani az ideges felhasználókat. Ím:

  unnamed.png

  Hát ez van. Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy tovább adni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tiéd marad. És a dolgok a vártnál tovább tartanak.

 • Nandu fiókák keltek ki a Nyíregyházi Állatparkban. A dél-amerikai pampákon élő, a strucchoz hasonló, de annál kisebb termetű, három tagú futómadár tenyészcsapatnak a tojásaiból keltetőgép segítségével jött világra négy fióka. A kicsik a Sóstói-erdőben lévő állatparkban fél évig rejtőzködve éltek, mostanra azonban közel egy méteres nagyságúra nőttek, így kihelyezhették őket a kifutójukba.

  A felnőtt madarak 1,5 méteresre nőnek, 25 kilogramm körüli súlyúak és erőteljes lábukon gyorsan tudnak futni, óránként akár 60 kilométeres sebességgel is. Nyíregyházán a tenyésztett fehér tollú nandu él - a futómadár eredeti színezete szürke - és tavaly is kikelt egy fióka, így már nyolc tagú az állatkert különös madárraja.

 • Mi más lenne, mint a P. Mobil slágere?

 • Így jellemezte az Indexnek Török Ferenc a főszereplőjét, Jakab Julit, aki egy szökött menyasszonyt játszik a Senki szigete című új filmjében.

  Nagyon bírnám, ha Julika ikon lehetne Magyarországon! Számomra az ő figurája képviseli leginkább azt a kort, amiben élünk. Különös jelenség.

  Hogy Juli mennyire fura lány, nagyon jól mutatja ez a kimaradt jelenet is:

  A filmről itt írtunk bővebben.

 • Ezt nem én mondom, hanem Piers Morgan, a híres brit újságíró, aki a MailOnline-on reagált minden idők talán legismertebb gyakornokának a Forbes Under 30-n tartott előadására. A Fehér Ház egykori, kétes hírű dolgozója philadelphiai beszéde alatt a világ első olyan embereként hivatkozott magára, akinek hírnevét az internet igázta le. Morgan szerint azonban teljesen érthető, hogy így reagálnak az emberek annak a gyakornoklánynak a hírére, aki viszonyt kezd saját, házas elnökével.

  22 éves voltál, nem 16! Pontosan tudtátok mindketten, hogy azzal a fajta tűzzel játszotok, ami egész erdőségeket pusztít el a perzselő kaliforniai nyárban. Nem vagy feddhetetlen, és ezt a szíved mélyén te is tudod

  – írta az újságíró, aki szerint Lewinsky egyébként jó ügy mellett – a cyberbullying ellen – szólalt fel. Azóta már twitterezik is.

 • Az egyébként mindig kicsattanóan jókedvű Ikea szingapúri ága a Ragyogást majmolja az új reklámban, nagyon-nagyon hatásosan. Az ötlet már magában aranyos, de aztán bejön a gramofon meg a csontvázak és akkor tényleg félelmetes lesz az egész.

 • Be is lehet zárni az internetet mára, ez a Coub tökéletes:

  (via pontosan-ahogy)

 • A Brit Filmintézetben levetítik megint Stanley Kubrick filmjét, ennek örömére kapott egy új előzetest, majdnem négy évtizede az egyetlen újat az Indiewire szerint. A videóban benne van nagyjából minden fontos jelenet és zene, de ha valaki még ne adj isten nem látta volna még soha a 2001-et, akkor ettől megjön a kedve.

   
  Ugye önök szerint is a világ legjobb sci-fije?

  2001

 • Így rohan a világ: múlt héten a siófoki Internet Hungary konferencián Dén Mátyás kollégám a sharing economy témájáról tartott előadást, és megemlítette, hogy minél többen használnak ilyen szolgáltatásokat - vásárolnak online, vagy ülnek be mások autójába -, annál kevesebb lesz a direkt fogyasztás, tehát kevesebben vesznek majd autót. "Ennek egyenes következménye, hogy vagy a platformokat, vagy az internetet kell megadóztatni." - mondta Dén Mátyás a hűledező közönségnek.

  Arra senki sem számított, hogy ez ilyen hamar valósággá válik.

 • És nem, nem arra gondolok, hogy ez majd eltereli a balhét az amerikai kitiltásokról. Az internetadót október 21-én dobták be a köztudatba. Mi van még október 21-én? Hát az International Fisting Day.

  FISTING-DAY-WITH-TEXT-WEB-SIZE

  A fisting egy olyan szexuális aktus, amiben az egyik fél az öklét a másik fél olyan testüregébe helyezi, amire úgy egyébként az avatatlan szemlélő reflexből azt mondaná, hogy egyrészt semmi keresnivalója ott, másrészt meg hogy a fenébe fér bele, és egyáltalán, kinek jó ez. A párhuzam ott bicsaklik ki, hogy a fisting jó esetben minden részt vevő félnek élvezetet okoz, míg az internetadó, khm, mondjuk, hogy nem annyira.

 • Csaak előbb el kell állnia az esőnek. Ez a kedves csatorna fogadott ma reggel az Erzsébet Királyné útján, amikor leugrottam a boltba zsemlét venni.

  Itt olvashatják friss cikkeinket az aktuális időjárásról, és a hosszú hétvégére várhatóról.

    Ön is láttott ma valami meredeket? Van fotója róla? 
  Küldje el!
 • A Drive-nak volt az egyik legjobban összeválogatott filmzenéje az utóbbi években, több szám is hatalmas siker lett róla, Kavinsky Nightdrive-jába belefuthatunk még ma is lépten-nyomon, akkor miért cserélik le? Szerencsére nem végleg, csak egy kósza kísérletről van szó. A BBC rádió népszerű műsorvezetője arra vállalkozott, hogy ismert zenészeket kér fel, írjanak a filmhez új számokat, a BBC3 pedig bemutatja a filmet az általa összerakott filmzenével is. Aki persze az eredeti dalokra vágyna, az majd választhat a hangsávok között.

  A felkért előadók közt nem kis neveket találunk, a Foals, a SBTRKT, a Bastille, Eric Prydz és a Chvrches mellett bevállalta a dolgot a Harlem Shake-et a világra szabadító Baauer is többek között. Felmerül a kérdés, hogy mennyire van értelme egy olyan filmnél ilyent játszani, amelyik többek közt a filmzenéjének köszönhetően is lett instant klasszikus, de végül is biztos érdekes lesz majd nézni, ahogy Ryan Gosling egy Eric Prydz EDM-himnusz közben veri valakinek pépesre a fejét. A Chvrches száma már meg is hallgatható, sőt, már egy 30 másodperces előzetes is készült az újrahangolt Drive-hoz.

 • Fának csapódott és felborult egy autó szerdán hajnalban a Béri Balogh Ádám és a Bezerédi utca sarkán Szekszárdon – írta a Police.hu. Az autót vezető férfi a helyszínen meghalt. A Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint az áldozat az ütközéskor kiesett az autóból. Utasa nem volt, a balesetnek más sérültje nincs.

 • Teljes szélességben lezárták a 65-ös utat Harc és Zomba között, miután a Tolna megyei települések közötti úton fák dőltek az útra. A katasztrófavédelem már dolgozik az elhárításon. Addig is kerülni Kölesd és Gyönk érintésével, valamint Bonyhádon keresztül a 6-os számú főúton lehet – írta a Police.hu