Hella
11 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Ők is azért húznak maszkot, amiért mindenki más, aki megtorlástól fél, és az életét kockáztatva vonul az utcára, de a burundi tüntetők kénytelenek helyi anyagokból improvizálni álcáikat. 

  Téli sapkák, reklámszatyrok, növények és törzsi maszkok - Goran Tomasevics, a Reuters veterán háborús fotósa elkezdte néhány napja, és azóta minden nyugati ügynökségnek dolgozó fotós ezeket a különös és bizarr maszkokat is fotózza a véres utcai harcok közepette.

  A legjobbakat összegyűjttem most ebbe a galériába:

  +1: Nézzék ezt a hibátlan összeállítást! 

  Végtelen muníció az afrikai polgárháborús divattal foglalkozó Africancivilwarfashion blognak!

 • Egy jó színésznek sírnia tudni kell. Legyen az egy szomorú emlék, erőlködés, vagy más kifejlesztett technika, ahány színész annyiféle módszer létezik a sírás imitálására. Egy friss interjúban Dwayne elárulta a New York Timesnak, hogy neki két csodaszere van, amik megnyitják nála a könnycsapokat. Az egyik nem más, mint Whitney Houston: Didn't We Almost Have It All dala. 

  A másik módszere kevésbé meglepő. Mivel volt feleségével neki is van egy 13 éves lánya, ezért a legrosszabb gondolat, amivel a leghamarabb sírásra tudja venni magát, a lánya elvesztése. Az interjú új filmjének, a Törésvonalnak a kapcsán készült, aminek a magyar bemutatója június 4-én lesz.

 • A lány neve Augustina, a fiú neve Santiago. A lány Tokióban él, a fiú Kiotóban. Rodrigo Saavedra rendezte ezt a cuki melankólikus szerelmes Scrabble-reklámot, amiben a két szereplő hétköznapjai ugyanazokkal a betűkkel, de más szavakkal vannak elmesélve. És akkor lehet gondolkozni a saját nevünk potenciális anagramma változatáról, hogy könnyebben megtaláljuk életünk szerelmét.

 • Az utóbbi években egyre több neves rendező szólalt fel a 3D-s mozi ellen (pl: Cristopher Nolan, Rian Johnson), a jegyeladások képtelenek feljebb menni, szinte úgy tűnt, hogy eltűnik ez a borzalmas filmvetítési forma, erre a Goldsmiths Egyetem neurológia kutatói kimutatják, hogy a 3D filmek nézése egészséges az agynak. 

  A legutóbbi kísérletükben leültettek 100 embert, hogy nézzék meg a Big Hero 6-et, egyik felük 2D-ben, másik felük pedig 3D-ben. Patrick Fagan neurológus állítása szerint a film után a 3D-ben filmező emberek kognitív memóriája 23 %-kal nagyobb volt, mint a 2D-ben filmezőké, és a reakció idejük is nőtt 11 %-kal.  Ez a megnövekedett agyi teljesítmény átlagosan a film utáni 20 percig tartott ki, állítja Fagan.