Illés
15 °C
35 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • fifth element diva dance

  Van az a jelenet Luc Besson egyik leghíresebb filmjében, Az Ötödik Elemben, amelyikben Bruce Willis operát néz, és egy kék alien szó szerint földöntúli hangon énekel. A jelenetről a zeneszerző azt mondta: azt várták, hogy a szinkronizálásért felelős operaénekes majd mosolyogva veszi kézbe a kottát, ehelyett viszont közölte, hogy sajnos ezt egy élő ember tényleg nem tudja kiénekelni, mert lehetetlen ilyen gyorsan váltani ilyen nagy hangközökkel. Úgyhogy végül külön-külön rögzítették a hangokat, aztán a megfelelő gyorsaságban egymás mögé vágták őket. Ez lett belőle:

  És ami ez után jött (húsz évvel), arra senki nem számított, mondanák a kattintásvadász hírcímek. Mondjuk tényleg nem: jött a jelenlegi legnagyobb kínai popsztár és operaénekes, Jane Zhang, és úgy kiénekelte az egészet az elsőtől az utolsó percig, hogy azóta, gondolom, a NASA-nál vizsgálják a hangfelvételt.

  3:15-től vált egyet a koncert, aztán olyan 4 perc körül durvulnak el igazán a dolgok. (A felvétel kicsit korábbi, de most újra aktuális, mivel jön Luc Besson új filmje, amely kapcsán épp most jelent meg az Index interjúja a rendezővel.)

   (via Vice)

 • Rápörögtek az oroszok a fidget spinner nevű gyerekjátékra, ami nem is gond, mert hát miért ne lehet ilyen végtelenül egyszerű cuccokkal szórakozni. Csakhogy a Kremlben nem így gondolják, az orosz Rosszija-24 csatornán pedig elhangzott egy olyan, a játék ellen érvelő mondat, hogy

  már többször is láttak fidget spinnert az ellenzék tagjainál.

  Vagyis a játék egy ártalmas nyugati termék, ami alapfelszerelése a politikai aktivizmusnak, ráadásul még veszélyes is az orosz fiatalok egészségére. 

  Mondjuk az oroszokat ismerve, nem is biztos, hogy tévednek:

 • Chris Fleet, volt mesterlövész, annyira rákattant a Trónok harcára, hogy elhatározta, otthonra is beszerez egy trónt. A férfi valószínűleg nem ismeri a magyar nyelv szépségeit a trón és trónolás jelentésárnyalatait illetően, mégis úgy döntött, a trónt a legkisebb helyiségben helyezte el - ahova ugye a király is gyalog jár. A masszív fekete kardok eltakarják a vécétartályt, de a működését nem befolyásolják, tökéletesen használható az eredeti célra.

 • Nem hétköznapi helyszínnel bővült a Google utcatérkép szolgáltatása. Végigsétálhatunk benne a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén!

  Kattintson ide és próbálj ki. Én épp azzal szívok, hogy két lépés után eltévedek, és nem találok oda a kupolás kilátóba, ahonnan láthatnám a Földet. :(