Martina, Gerda
0 °C
6 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A csatolt képeken látható epret most fotóztam a Kolosy téri CBA-ban. Ismét a megszokott minőség, kezdem érteni miért nincs péntek esténként itt rendre gyakorlatilag senki. Az elmúlt 15 percben 2 másik vevővel találkoztam.

  - írja nekünk egyik olvasónk, és a látottakhoz nem is fűznénk semmi mást, a kép magáért beszél.

 • Felrobbant a reddit ettől a fotótól, amit két napja posztolt egy felhasználó azzal a megjegyzéssel, hogy reggel bepillanthatott a jövőbe.

  A kép alatt összegyűlt háromezer hozzászólásból nehezen kihámozható, hogy beállított kép-e, de az biztos, hogy élőben látni a disztópikus jövőt egészen bizarr élmény. Teljesen úgy érzem most magam, mint John Spartan, amikor először csodálkozott rá a kagylókra.

  1DobD00
 • A Pinokkió-orr tulajdonképpen a győzelmi stratégia szerves része: ha nem lenne elég erős a motor, kisebb hátrányból akkor is képesek nyerni orrbedobással.

  0an3wSo
 • Aki esetleg nem tudná mi az az AdBlocker, annak gyorsan elmondom: egy apró kis böngészős applikáció, aminek a használatával kiszűrhető az interneten található reklámok és hirdetések nagy része. Érthető módon ezt a szoftvert a hirdetőt annyira nem szeretik, de arra, ami most jön még biztos nem készültek fel.

  A szimplán csak a Brand Killer (márkagyilkos) nevet viselő fejlesztés pár egyetemista munkája, akik azt ígérik, hogy az okosszemüvegekre és más hasonló eszközökre olyan programot fejleszt, ami valós időben takar ki minden márkajelzést. Mondani sem kell, ez az egész reklámipar rémálma. (via Uproxx)

 • Illés Zoltán ostobaságokat beszél és alaptalanul vádaskodik, olvasható a  Földművelésügyi Minisztérium közleményében. 

  Aztán így folytatják:

      A Földművelésügyi Minisztérium és Fazekas Sándor tárcavezető minden, rendelkezésére álló eszközzel fellépett a Balmazújváros-Lászlóháza területén található veszélyes hulladék-tároló problémájának megnyugtató rendezése érdekében.

  Csütörtökön Tarlós István budapesti polgármester nevezte Illés nyilatkozatát ostobának, mert az a főváros Római-partra tervezett mobilgát terveit bírálta. Ez az új polgári dili:

  Indulatos, vagdalkozó, rosszindulatú, frusztrált és ostoba.

 • J.K. Rowling hagyományos módszerrel, kockás, oppardon, négyzetrácsos füzetlapon vázolta fel saját magának az ötödik Harry Potter-könyve történéseit. Lenyűgöző.

  g9t6ogjok9x2yw3zao9v-2
 • Ha van adekvát helyet a "kurvára késő" tag használatának, akkor az ez: Justin Bieber énekes a Facebookon, egy videoüzenetben kér bocsánatot a sok rosszért, amit az elmúlt két évben elkövetett. És jó útra tér. Még mielőtt: ez NEM azt jelenti, hogy mostantól csak Motörhead-feldolgozásokat játszik, hanem azt, hogy nem fog belehugyozni a virágcserépbe egy szálloda előcsarnokában és nem fogja arrogáns beszólásokkal idegesíteni az embereket, és így tovább. Puhapöcs.

 • A Bajától húsz kilométerre fekvő Rémből küldte az Időkép észlelője ezt a fotót. Míg a fél országban havazott vagy esett, itt még a Nap is kisütött.

  rem
  Fotó: Időkép, Gerstenmajer Bettina
 • Ha mindig is szerette volna megtudni, hogy a Marvel-karakterek melyik stúdiónál vannak, akkor ne klikkolgasson tovább kétségbesetten az interwebeken, mert itt a megoldás. Szívesen. (via Slashfilm)

  ZZ4B88A63B
 • A Fővárosi Állatkertben hétfőn 11 órakor medveárnyék-észlelésre hívják a látogatókat. (A népi időjóslás messzemenő következtetéseket vont le abból, hogy február másodikán a barlangjukból előbújó medvék meglátják-e a saját árnyékukat vagy sem.)

 • Perszehogy egy legókészlet, ezúttal a Bosszúállókhoz készített cucc, amit márciustól lehet  megrendelni, már ha van az embernek 349 dollárja (segítünk: 96 016 forintja). A Helicarrier nevű darab összerakva rohadt jól néz ki persze, és még csak nem is ez a legdrágább, filmes franchise-ra épülő készlet, mert a Csillagok háborúja Halálcsilaga kerek 400 dollárba kerül, már ha lahet kapni (most éppen nem lehet, de február 22-től igen).

  16394228831 72f8e6fef0 k

  A Helicarriert persze csak az USA-ban adjék ennyiért, nálunk simán 120 000 környékén lesz, ahogy a többi készlet is olcsóbb külföldön. És hogy mit kapunk a pénzünkért? 2996 alkatrészt, két futópályát (nem kifutót!), hat repülő szerkezetet, és öt minifigurát. 

 • Facebookon kér segítséget rajongóitól Hamvai P. G., aki csak egy filmet szeretne megnézni, de sajnos nem találja a helyes megoldást problémájára.

  Esetleg Ön tudja, hova dugja be azt a fránya pendrive-ot?

 • Még 2009-ben történt, hogy az akkor még az Indexnél dolgozó Bede Márton és Szily László írt egy riportot a Magyar Demokratikus Charta egyik rendezvényéről, ahol mások mellett Vásárhelyi Mária is jelen volt. Vásárhelyinek annyira nem tetszett a cikk, hogy egymillió forintra beperelte az Indexet. A szociológust saját bevallása szerint annyira megviselte, amit róla írtak, hogy "már-már a további közéleti szerepvállalás feladásáról való elgondolkodásra késztette".

  Jól emlékszem az esetre, mert Vásárhelyivel újságíróként beszéltem is erről, ebben a beszélgetésben ő "nyikhaj hülyegyerekeknek" nevezte Bedééket, aztán később meg azon akadt ki, hogy leírtam, amit mondott. És persze mindent elkövetett, hogy azt, amit mondott, nehogy írásban viszontlássa. Igen, ő, a sajtószabadság bajnoka. 

  De nem is ez a mókás, hanem az, amire a hvg.hu egyik publicistája, Hont András bukkant nemrég és közzétette a Facebook-oldalán, én is onnan nyúltam. Az Élet és Irodalomban Vásárhelyi Mária a Charlie Hebdo tragédiája apropóján azt írja...és most kapaszkodjanak meg, mert erős lesz:

  vasarhelyimaria
 • virágzik a téltemető

 • Azzal a kormányvideóval, ami azt a sajtótájékoztatót örökíti meg, amelyen Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője tartott vele nyáron az országos szúnyoggyérítési programról:

 • - Miért jön a német kancellár Budapestre?

  - Mer kell.

  (Tudom, tudom, elképesztően borzasztó, mentségemre szolgáljon, hogy nekem semmi közöm hozzá, értekezleten hallottam és már akkor is mélyen megvetettem azt a kollégát, aki elsütötte.)

 • A nap kontentját a Délmagyar szállítja, kérem szépen, az itt elolvasható posztban arról írnak és közölnek egy képriportot, ahogy az RTL Klub X-Faktor című tehetségkutatójában megismert Tha Shudras a szegedi kormányhivatal avató ünnepségén haknizik, full maszkban, jóhogy. (És igen, tudjuk, szegedi zenekarról van szó, de akkor is.) A cikk messze legjobb sora:

   Az egykori megyeháza büféje helyén átadott kormányablak és okmányiroda a modern közigazgatás legújabb példája.

 • Ronda nagy barnás fogak, vélhetően bűzös lehellet: ez a korábban Diabolus Rex néven ismert hibriddinó neve, amivel az idén bemutatásra kerülő új Jurassic Park-filmben, a Jurrasic Worldben riogatnak majd minket. (via Screencrush)

  indominus-rex-3
 • Szerencsére Varga Mihály felismerte a turizmusban tátongó űrt, amit gyorsan be is töm egy jó kis munkacsoporttal. (forrás: maga a kormány)

 • Legalábbis ez derül ki ebből a twitteres videóból.

 • Egy narancs, egy petárda, 62 ezer képkocka per másodperc. Azért ne próbálja senki utána csinálni otthon. Kb. egy percnél kezdődik a műsor, addig csak a SloMoLab-os fickó gyönyörű akcentusa adja a szórakoztató faktort.

 • Nekem speciel még túl élénkek az élményeim egy ágy és egy szekrény egy hétvégén át tartó maratoni összerakásáról ahhoz, hogy őszintén tudjak röhögni rajta, de az ötlet puszta zsenialitásáért így is tisztelettel adózom.

  ikea.png

  A játékot egy 48 órás játékfejlesztői versenyen készítette négy programozó, innen letöltheti ingyen és ki is próbálhatja. Ahogyan az igazi bútorszerelés, valószínűleg ez is multiplayerben a legszórakoztatóbb. De a trailer már önmagában is elég ütős:

 • A hazai szolgáltatók ügyfélszolgálataival állandó harcban álló fogyasztóknak üzenjük, hogy annyira nem is olyan szar a helyzet, mint az USA-ban, ahol a Comcast internet/tv-szolgáltatónál az egyk ügyfelet konkrétan Asshole Brown, azaz Seggfej Brown néven tartanak nyilván. Brown urat Ricardo keresztnéven anyakönyvezték, és azért nevezte át a magát minden bizonnyal rém viccesnek gondoló ügyfélszolgálati munkatárs, mert - és most tessék megkapaszkodni - le akarta mondani az előfizetését. Ez jussunk eszünkbe akkor, amikor már 18. perce hallgatjuk a liftzenét. (via AV Club)

  1280
 • Összefoglaltuk egy másodpercben, milyen volt eddig a stockholmi műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokság Stockholmban. Az a jó benne, hogy bármilyen zenével hallgathatja!

  korcsolya.gif
 • Egész Európa rágja a körmét, mihez is kezd most magával a tőke- piac- meg kapitalizmusellenes Sziriza vezette kormány, ilyenkor érdemes átvenni még egyszer Görögország uniós tagságának harmincöt éves hanyatlástörténetét, amit Fóris György, a Bruxinfo elemzője foglal össze az 1981-es csatlakozástól az eltitkolt államadósságon keresztül, a mostani kapjátokbe-hangulatú választásig.

 • Ádám olvasta a posztot a Bikás parkban látott, nagydarab hóemberről, és egyből a családegyesítés jutott eszébe.

  "A hatalmas méretű hóember társát alkottuk meg tegnap este Kispesten. A hónő körülbelül 210 cm magas. Remélhetőleg, ha egymásra találnak, akkor lesz még tél! :)"

 • Mondták a TV2-n, a Tényekben. Bővült az utónévszótár, tavaly 55 nevet javasoltak felvételre, de szigorú ám az eljárás, meg kell izzadni a léc átviteléért. A TV2 riportere szerint vigyázni kel ám, mert nem tanácsos a gyerekkel már az elején kibaszni ilyen nevekkel:

  • Futaki Bátor
  • Vastag Barna
  • Száraz Virág

  Hát, ja.