Beatrix, Erna
8 °C
24 °C
Mindeközben 2014. május 7-én
Naptár
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • MG 0334 3
  Fotó: Trakke.co.uk

  Egy csapat szakállas skót hipszter gyártja ezt a 12 nm-es jurtát (egyébként nagyon klassz hátizsákokat is csinálnak), ami összehajtogatva elfér egy raklapon, és állítólag nem bonyolultabb felállítani, mint egy bonyolultabb sátrat. Viszont ezerszer kényelmesebb lehet egy ekkora jurtában lakni, mint sátorban kuporogni.

  A Wired design-rovatában mutatták be a gyártását, ahol azért foglalkoztak most vele, mert néhány év múlva jurtában kempingezni már túl mainstream dolog lesz.

  Ha nem kerülne 1,8 millió Forintba, a legjobb fesztiválozós szállás lehetne. 

 • Amerikában háromszor akkora esélye van egy feketének, hogy lelője egy rendőr, mint egy fehérnek. Erre az egyenlőtlenségre az utóbbi idők fergussoni tüntetései hívták fel a figyelmet. Itt azután kezdtek el tiltakozni az emberek, hogy egy rendőr kétes körülmények között megölt egy 18 éves fekete fiút, majd néhány héttel később még egy fekete srácot öltek meg a rendőrök.

  Az amerikai statisztikákba egyébként "legal intervention" (törvényes közbelépés) néven kerülnek be azok az esetek, amikor a rendőrök megölnek valakit intézkedés közben, írja a Quartz.